Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
14
Cevap
2418
Tıklama
1
Öne Çıkarma
HDD'yi SSD'ye klonlama???
T
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar, ben HDD'den SSD'ye geçiş yapacağım ve HDD'mi Windowsuyla beraber hiçbir format gereksinimi duymadan (şuanki windowsum önemli) SSD'ye aynen klonlamak istiyorum. İnternette baktığım örneklerde hep Sata'yı USB'ye dönüştüren aparatlar ile SSD'yi bilgisayara bağlayıp HDD klonlaması yapılmış ancak bu aparatı almak istemiyorum. HDD Caddy denilen laptobun DVD yerine HDD takılabilen bir aparat aldım ve halihazırda dolu olan Windows'lu HDD'yi buraya (veya SSD'yi) takıp ekstra bir kabloya veya aparata ihtiyaç olmadan direk bilgisayar içindeyken bunları klonlayabilir miyim? Ardından SSD'yi birincil olarak seçip Windows'umu artık onda kullanmak istiyorum, diğer HDD'yi de boşaltmak. Yani yeni aldığım SSD'yi mevcut HDD slotunun yerine takıp, HDD'yi de DVD Sata kısmına takıp bilgisayarı HDD ile açıp, önce klonlama yapıp, klonlamanın ardından normal HDD slotunda durmakta olan SSD'yi birincil olarak ayarlayıp kullanmak istiyorum. Mümkün mü?



L
3 yıl
Yüzbaşı

SSD ile HDD boyutları aynı ise direk clonlanır caddy ilede clon işlemi yapabilrisiniz hiçbir sorun olmaz
bende caddy ile ssd geçiş yaptım kullandığım program ise EaseUS_Partition_Master yanlzı progrma üçtretli ben crack kullandım
ssd ve hdd kapasiteleri aynı ise migrate os seçeneğini seçtiginiz anda hdd bire bir ssd clonlar işlem bittikten sonra da hdd windowsu silin aksi taktirde yeniden başlatma işlemi yaparsanız hdd deki windowsu boot eder


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Samsung'un kendi uygulamasını kullanmayı düşünüyorum ben de, yorumunuz için teşekkür ederim :)




Bu mesajda bahsedilenler: @layk5t
L
3 yıl
Yüzbaşı

migrate os seçengi varsa disklerin kapasiteleri aynı ise sorun yaşamazsınız

not: işlem bittikten disk yönetimden ss atarsanız ilerde oluşabilecek sorunların önüne geçebiliriz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Macrium Reflect programını kullanmamı söyledi bir yerde biri Samsung'un programı Windows'un tüm partisyonlarını göremeyebiliyormuş??


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @layk5t
K
3 yıl
Yarbay

Benim önerim de macrium reflect olur, pratik ve çok fazla opsiyonu var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TheFlowers
T
3 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Tamamdır teşekkür ederim.




Bu mesajda bahsedilenler: @kingocd
J
3 yıl
Yarbay

500gb ssd'deki windowsu 1tb m2'ye almak istiyorum technopat videosu var yapıyorlar basit iyi güzel ama ben 1tb'yi 500 500 olarak istemiyorum 200 790 neyse artık istiyorum.bu programlarla önce bölünmemiş 1tb'yi dediğim gibi 200 790 ayırsam sonra 500gb'deki windowsu şu parçalar da var ya 16mb 500mb falan o şekilde 200gb bölüme kopyalamanın yolu ya da programı nedir?aomei backupper demişler 6.5 küreklisini buldum ama hiç kullanmadım ama daha önce bu tip programlar kullandım.



U
3 yıl
Yüzbaşı

Hocam windows'u neden taşımak istiyorsunuz? Sıfırdan başlangıç yapmak her zaman daha iyi olur. Lisans, ofis anahtarı vb. sorunları da yeni kuruluma geçirmek mümkün.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Yarbay

soru bana sanırım?çünkü çok fazla oyun var hepsi epic tek tek uğraşmak istemiyorum baştan falan indirirse kota da yok hani geçiyorsa aynı şekilde deneyecem yoksa ben bu işlerden anlamam takarım windows usb'yi tak tak böl sil 5 dakikada getiririm windows ekranını.sonrasına üşeniyorum konsol gibi bir şey bu sistem ofisti programdı falan yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @U011E
U
3 yıl
Yüzbaşı

Geneldi hocam, yılda 2 kez format atan biri olarak şaşırdım. Steam de Epic Games de kolay bir şekilde aktarma olanağı tanıyor.
Yılda 1 kez format genellikle iyidir, windows çok sayıda gereksiz dosya oluşturuyor, eski sürümün yapılandırmaları yük gibi oluyor. Temiz bir başlangıç her zaman iyidir. Oyunlarda performans artışı almanızı bile sağlar


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
3 yıl
Yarbay

yok benim başımın belası bi nvidia hatası var bir iki haftayı geçmiyor format.son sürücü artı insiderden köküne kadar güncellersen ekran gidip geliyor hiçbir şey yapamıyorsun.1709'dan beri varmış bu sorun iki makinemde de var.epic'te nasıl taşınıyor bilmiyorum ben önceden kalan kuruluma a b bir isim verip download başlatıp durdurup eski dosyaları yeni indirdiği klasöre atıp devam et diyince doğrulanıyor diyor bir daha indirmiyor da gıcık iş bu kadar oyunda.zaten klon işini yapsak bile d artık d değil e artık e olmayacaktı gene uğraşacaktık işte nedir windowsa yaptığım ayarları bir daha yapmazdım.

mevzu ne oldu dersen z590 anakartım bu m2'yi de görmedi yani madem olmadı neden çıkarıyorsunuz?öncekini iade etmiştim boşuna uğraşmışız.bunu iade etmeyecem ama yeni bios çıksın m2 görmeyen anakart mı olur?

youtube'dan video izledim o clone işinde bir saat ya da daha fazla analiz ediyormuş kim uğraşacak bam güm girerim ben şu aleti görsün yeter ki.yapacağınız biosa daa diye asusa bir kayayım ben.iğne deliğinden geçirir gibi taktım yazık bana.anakart boşta elinizde iken m2 takmak kolay ama çalışan makineyi söküp ekran kartı su soğutma varken takmak akıl işi değilmiş.




Bu mesajda bahsedilenler: @U011E
C
geçen yıl
Yarbay

aomei ile denedim clon için üçretli sürüm istiyor...

hdd 500 gb / 100gb dolu
ssd 256 gb

ssd usb ile dizüstüne bağladım üçretsiz bir program bulmadım...tavsıyenız varmı

konuyu hortlattım ama bir süredir ssd clonlayamadgımdan diz üstünü kaplumbağa hızında kullanmaya devam etmekteyim :))


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
geçen yıl
Yarbay

S
geçen yıl
Binbaşı

programlarını kur, guncellemeleri yap vs..
dism++ ile instal.wim olarak imaj al,
isoya göm temiz format at..
< Resime gitmek için tıklayın >

yedekleme programı istersen...
https://winningpc.com/backup4all-lite-full-free-license-key-download/


https://winningpc.com/ashampoo-backup-pro-coupon-code-free-key/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snop02 -- 23 Aralık 2022; 16:40:11 >


Bu mesajda bahsedilenler: @catik
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.