DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2
Cevap
169
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Deprem Dedektörü
Z
3 yıl (1328 mesaj)
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhabalar, benim deprem anında sesli ve ışıklı uyarı veren bir deprem dedektörüne ihtiyacım var. İnternette Arduino ve ivme ölçer ile yapılmış deprem dedektörleri hakkında videolar gördüm fakat benim ihtiyacım olan projeyi yapan kimse görmedim. İhtiyacım olan şey, deprem anında 3 odalı bir evin her odasından duyulabilecek db ses çıkarabilecek ve sisteme bağlantısını yapılacak evdeki bir veya iki ampulün yanması sağlayacak bir deprem dedektörü. Elektronik konusunda hiçbir bilgim yok o yüzden bu proje için hangi ürünleri almam gerektiğini, gerekli kodları ve bağlantıları söyleyecek veya direk bu projeyi yapabilecek birilerine ihtiyacım var. Bu projeyi nasıl yapacağımı yukarıda yazdığım şekilde anlatacak veya direk kendisi yapabilecek arkadaşlar bana ne kadara yapabileceklerini yazabilirlerse çok iyi olur. Bu şekilde çalışan bildiğiniz hazır bir ürün varsa onu da yazabilirsiniz arkadaşlar.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



E
3 yıl (8584 mesaj)
Yarbay

Deprem aslında sadece sarsıntı değildir.
Depremde en çok yıkımı, düşük ses frekansı ve açığa çıkan enerji sarsıntı ve ses ile birleşiyor.
Yani düşük ses frekansı, enerji ve sarsıntı.
hayvanların birden kalkması, bizim duyamadığımız düşük ses frekansları veya enerji salınımı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 27 Kasım 2022; 18:56:7 >

T
3 yıl (4 mesaj)
Er

https://www.researchgate.net/figure/Block-diagram-of-the-seismic-recorder-An-external-geophone-built-in-PC-sound-card-and_fig1_256938299


https://www.researchgate.net/figure/Working-principle-of-a-geophone_fig3_242012744


geophon kullanırsan olabılır burda okadar donanımlı ınsanlar oldunu sanmıyorum tırmanman lazım arastır?

yazılım konusunda bıle yenıyız yurtdısından ogrenmek zorundayız kendı yazılımmız yok cıp ureten bır ulke degıl



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.