Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
245
Tıklama
0
Öne Çıkarma
DH Kısa URL'leri Nasıl Oluşturuyor?
G
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,
Donanım Haber sitemi geliştirmem için bana ilham oluyor. Gerçekten yılların birikimi ve emeği var. Ben de DH'nin genelde masaüstünde ana sayfa yazılarının altında bulunan kısa url'lerden yapmak istiyorum. Alternatif olarak Bitly'nin özel domain ile bir hizmeti var ama ücretli. Zannedersem, anladığım kadarıyla, DH bunu kullanmıyor.

WordPress'te her yazının sonuna ben de bu şekilde eklemek istiyorum. Bunun için ben de özel domain alacağım.

İstemiyorsanız her şeyi anlatmanıza gerek yok, lakin yol göstermeniz beni çok memnun eder. Çok fazla yazılım bilmesem de basit olarak anlayabiliyorum.



B
geçen yıl
Binbaşı

Asıl URL i bir hash fonksiyonundan geçirip ne kadar kısaltmak istiyorsan o kadar karakteri oluşan veriden atıyorsun elinde kısa url kalıyor. Sonra veritabanından sorgularken gerçek url i döndürürsün.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

hepsiyle tek tek mi uğraşmalı. Zannedersem yardım almalıyım veya bir servis kullanmalıyım.

Yapmak istediğim her WP yazısından sonra DH'de olduğu gibi site.co/W4Pe gibi kısa URL'ler oluşmasını sağlamak. Bunu oluyorsa otomatik olmasını isterim. Elbette sonrasında kendim de ayrıca kısaltma yapabilmeliyim.




Bu mesajda bahsedilenler: @bersgurs
G
geçen yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Daha kolay bir yolunu bulmuş olabilirim. WordPress'te kısa link için bir php var. bununla varsayılan olarak kıs url alınabiliyor. /p=1231 gibi bir şey. Ben Jetpack kullandığım için wp.me kısa urlleri aktif ettim. otomatik olarak bununla değişti sayfanın altındakiler.

O zaman bu soru özel domain alarak onu buna nasıl adapte edebilirim, şeklinde değişiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @bersgurs
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.