Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
291
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cilt Bakımı Nedir? Ne İşe Yarar?
T
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Cilt bakımı nedir, ne işe yarar ve evde cilt bakımı nasıl yapılır? Sağlıklı bir cilde sahip olmak için bilmen gereken her şeyi bu yazıda topladık. Cilt bakımını kendin yapmak veya profesyonel olarak yaptırmak istiyor olabilirsin. Bu yazıda kafanda ki tüm soru işaretlerini siliyoruz.


Cilt Bakımı Nedir?
Cilt bakımı, cilt yüzeyinde farklı sebepler nedeniyle oluşan problemleri gidermek, daha sağlıklı görünmesini sağlamak için cildin ihtiyaçları doğrultusunda ve cilt tipine uygun düzenli şekilde uygulanan bir işlemdir. Cildin ihtiyaçlarını saptayarak, cilde ihtiyacı olan bakımı vermek; cildin daha canlı, parlak, pürüzsüz görünmesini sağlar. Sivilce, siyah nokta, yağlanma gibi problemleri iyileştirir ve oluşumunu engeller.

Cilt Sağlığını Etkileyen Faktörler Nelerdir?
Cildinin ışıltısıyla göz almak senin elinde!😊 Cilt sağlığını korumak ve sürdürmek için sadece cilt bakımı gerçekleştirmek yeterli değildir. Cilt sağlığımız birçok faktör nedeniyle etkilenerek bozulabilir. Cilt sağlığını olumsuz olarak etkileyen faktörler olarak; nemli hava, soğuk ve rüzgârlı havalar, fazla bronzlaşmak, hormonal durum, stres, sigara kullanımı, alkol kullanımı, cilt yapısına yanlış kozmetik ürün kullanımı, içeriği temiz olmayan ürün kullanımı ve eksik cilt bakımı gibi birçok neden sıralayabiliriz. Bunun dışında cilt sağlığımız için dengeli beslenme ve yeterli su tüketimi oldukça önemlidir. Parlak, canlı ve pürüzsüz cilde sahip olmak istiyorsan düzenli cilt bakımına dikkat etmek dışında, yeterli vitamin ve mineral almak için meyve sebze tüket ve cildinin nemliliğini korumak için su içmeye dikkat et!

Cilt Bakımının Faydaları Nelerdir? Neden Yapılır?
Cilt tipine göre ve uygun ürünlerle gerçekleştirilen düzenli cilt bakımı; ölü deriden, kirden, fazla yağdan ve makyaj kalıntılarından arındırarak gözenekleri küçültür, sivilce oluşumunu önler, siyah nokta, komedon varlığını azaltarak yeniden oluşmasını önler, ciltte bulunan lekeleri gidererek iyileştirir, renk tonu dengesizliklerini önleyerek renk tonunu eşitler ve cilt güzelliğinin devamlılığını sağlar. 
Cilt Bakımı Uygulama Sıklığı Ne Olmalı?

Yetersiz cilt bakımının cilt sağlığımızı etkileyeceği gibi fazla cilt bakımı gerçekleştirmekte cildimizi incelterek, hassaslaştırır ve cilt sağlığını bozabilir. Bunun için uygun aralıklara cilt bakımı uygulamak önem taşımaktadır. Cilt tipine ve cildin ihtiyacına göre cilt bakımı uygulama ihtiyacı değişmektedir. Bu sebeple tam olarak uygulama sıklığı belirtmek uygun olmaz. Profesyonel bakım sıklığına oradaki dermatologlar cildinin ihtiyacına göre bunu belirler. Evde uygulayacağın cilt bakımı ise uyumadan önce olacak şekilde ciltteki yağ, kir ve makyajdan arındırarak gerçekleştirebilirsin. Ve unutma, makyajını temizlemeden asla uyuma!

Kaynak ve yazının devamı: https://bakimadair.com/cilt-bakimi-nedir-ne-ise-yarar/



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.