Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
233
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ev rengi seçimi: Evinizin her odası için duvar renkleri seçme rehberi
E
2 yıl
Er
Konu Sahibi

Eviniz için mükemmel bir duvar boyası rengi seçmeyi zor mu buluyorsunuz? Evinizin her yerinde duvarlar için ev renk boyaları seçmek için bazı önerileri sizle paylaşıyoruz.
Eviniz için mükemmel duvar rengi şemasını seçmek sadece zor değil, aynı zamanda son derecede zahmetli bir süreçtir. Uzmanların dediği gibi, duvar rengi sadece evin değil, evde oturacak kişilerinde kişiliğini yansıtmalı veya ortaya çıkarmalıdır. Birçok kişi Kalatoğa göre duvar renkleri seçmeyi tercih ederken, evinizin renk düzenini zevkinize, odanın işlevine ve mevcut mobilyalara göre de seçebilirsiniz. Duvar renkleri, trend duvar rengi fikirleri ve aralarından seçim yapabileceğiniz farklı ev boyama renk kombinasyonları hakkında bilmeniz gereken her şey burada.
Ev için en iyi renkler hangileri?
Ev için en iyi renkler pastel tonlar veya toprak renkleri olanlardır. Bunlar evin mobilya ve demirbaşlarıyla uyumlu ve birbirini tamamlayan şeylerdir.
 
Eviniz için mükemmel renkleri nasıl seçersiniz?
  • En sevdiğiniz renklere bağlı kalın: Renk seçiminde kişisel rehberiniz olacak. Örneğin, gardırobunuzu açın ve bilinçaltı tercihinizi anlayın ve zihninizin seçtiği rengi seçin.
  • Bir vurgu rengi seçmek için mevcut mobilyaları kullanın: Mobilyalarınızı vurgulamak için daha sakin daha açık bir renk tonu veya tamamlayıcı bir renk seçin. Örneğin, sarı bir lambanız varsa, lambanın daha baskın olması için fonda çok açık bir limon tonu seçebilirsiniz.
  • Odanın boyutunu göz önünde bulundurun: Odanızı daha büyük göstermek istiyorsanız daha açık tonları tercih edin, ancak odanın rahat görünmesini istiyorsanız daha koyu bir renk seçin.
  • Genel renk temasını aklınızda bulundurun: Evinizin farklı bölümleri için renklere karar verirken bir renk kartelasından yardım alın. Odadan odaya uygun bir akış olmalıdır.
  • Aydınlatmaya dikkat edin: Bir duvar boyası rengi seçmeden önce odanızın nasıl bir aydınlatmaya sahip olacağını aklınızda bulundurun. Doğal ışık boyanın gerçek rengini gösterirken, akkor lambalar daha sıcak tonları ortaya çıkarırken, floresan lambalar keskin mavi tonları vurgular.
  • Oda işlevi ve ruh hali ayarı: Renge karar vermeden önce bu faktörlerin her ikisini de göz önünde bulundurun. Odanın enerjisi yüksek bir alan olmasını istiyorsanız sıcak tonlar kullanın, ancak alanı dinlenmek için kullanmak istiyorsanız mavi ve gri gibi soğuk renkleri tercih edin. Ayrıca, odanın nasıl kullanılacağına göre farklı parlaklık seviyeleri seçebilirsiniz.
  • Deneme yanılma yöntemi: Ev için en iyi rengi seçmek için duvarın farklı yerlerinde farklı boya örnekleri kullanın . Farklı duvar boyalarının nasıl görüneceğini görebileceğiniz için bu yöntem asla başarısız olmaz.
P

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.