Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
248
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Lisans Mezuniyeti ve Tecil
X
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Selamlar,

Internette arastirdigim her yerde lisans mezunlari mezuniyetten sonra 2 yil olacak sekilde 28, yuksek lisans mezunlari ise mezuniyetten sonra 1 yil olacak sekilde 32 yasinin sonuna kadar askerligi tecil edebilir deniyor.

Fakat askeralma yonetmeliginde (Madde 48/d)

Bu erteleme süreleri; lise veya dengi okul mezunları için 22 yaşını, mesleki ve teknik lise mezunları için 25 yaşını, fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulu mezunları için 28 yaşını, dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumu mezunları ile denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için bir yıllık erteleme süresi verilenler için 32 yaşını tamamladıkları yılın sonunu geçemez.

ibaresi geciyor.

Ben yukaridaki maddeden hem 4 yillik bir bolumden mezun olanlarin, hem de yuksek lisans mezunu olanlarin 32 yasina kadar tecil edebilecegi anlamini cikariyorum, fakat internette benim dusundugum fikri destekleyen bir yazi bulamadim.

Bu islerden anlayan veya benzer bir durumu tecrube etmis birisi yardimci olabilirse cok sevinirim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xithylweshin -- 16 Ocak 2022; 4:24:21 >

A
2 yıl
Yarbay

Alıntı yaptığınız kısım, ertelemelerin kullanılabileceği yaş sınırını belirtiyor. O yaşa kadar tecilli olacağını belirtmiyor.

Şöyle örnek vereyim.
27 yaşında önlisanstan mezun olan birine 2 yıllık tecil veriliyor. Normalde 29 yaşına kadar tecili olması lazım ama yasadaki yaş sınırı 28 olduğundan 2 yıllık tecilin 1 yılını kullanabilecek, 2. Yılı kalacak.

Aynı otomobillerdeki 3 yıl / 100 bin km garantisi gibi. Aracın ya 3 yılı doldurduğuna ya da 100 bin kmyi geçmesine bakılırdı. Herhangi biri dolduysa aracın garantisi biterdi. Aynı hesap.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Cevabiniz icin tesekkur ederim.

Aslinda benim de sormak istedigim yas siniri ile ilgiliydi. 4 yillik bir bolumden mezun olan birine 2 sene tecil verildigini biliyorum, fakat internette her yerde bu tecil hakkindan faydalanmak icin maksimum yas sinirinin 28 oldugu yaziyor.

Diger tarafta, yonetmelikten okudugum ve anladigim 4 yillik bolumden mezun olarak kazanilan 2 yillik tecil hakkinin 32 yasina kadar kullanilabilecegi yonunde, ama internette bunu destekleyen bir yazi goremedim.

Benim durumum ozelinde, Ocak ayi sonunda universiteden mezun oluyorum, ve Mayis ayinda 28 yasima giriyorum. Eger maksimum yas siniri 32 ise, tecil hakkindan 30 yasima kadar faydalanip yuksek lisansa tecil hakkim bittikten sonra basvuracagim.


Edit: Ilk mesajda kotu anlattigimi simdi farkettim





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xithylweshin -- 16 Ocak 2022; 14:53:36 >


Bu mesajda bahsedilenler: @a-f-h
A
2 yıl
Yarbay

İnternette bu konuda doğru bilgi bulmak zor, hem haber siteleri tarafından en çok click bait yapılan konu hem de 1111 sayılı eski askerlik kanununa göre yazılmış konulara da denk gelmeniz olası. En mantıklı hareket, yaptığınız gibi geçerli yasa ve yönetmelikleri incelemek.

Benim de yönetmelikte anladığım "4 yıllık Fakülte mezunları, 2 yıllık mezun erteleme hakkını 32 yaşını geçmeyecek şekilde kullanabilir" şeklinde.

Asal genel merkezi veya askerlik şubelerinden birine de sorabilirsiniz.

Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel Müdürlüğü
Devlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/Ankara
Tel: +90 (0) 312 410 60 00

Yalnız 30unda yüksek lisansa girerseniz bu sefer de 32 yaş sınırına takılacaksınız. 30 yaşında askere gitmiş biri olarak tavsiyem uzatmadan askere gidiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
2 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Tekrardan tesekkurler, bu hafta icinde genel merkezi arayip isin dogrusunu ogrenmeye calisacagim




Bu mesajda bahsedilenler: @a-f-h
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.