Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3468
Cevap
253315
Tıklama
21
Öne Çıkarma
Cevap: SONY BRAVIA 2021 X90J ANA KONU (9. sayfa)
F
3 yıl
Yarbay

Bu nasıl bir dil yahu,

Valla garip garip söylemlerde bulunduğunuzu gözlemliyorum forumda. Ben de bundan sonra herhangi bir iletişimde bulunmamayı düşünüyorum sizinle, iyi forumlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Frobe -- 13 Nisan 2021; 15:14:30 >

R
3 yıl
Yarbay

düşünmekle olmuyor bu işler bende sizle ilgili çok şey düşünüyorum...ama dile getirmiyorum neden çünkü kanıtı yok düşünüyorum sadece...yukarda bana bulunduğunuz ithamlarla ilgili hadi delikanlıysanız gösterin herkes görsün bende cevabını veriyim ne güzel dünya ya gel millete çamur at iftira at sonra ben gözlemliyorum düşünüyorum...

böyle bi dil 2 sayfa önce fuzulinin birisi hakaret ederken neden nasıl dil olduğunu merak edip dile getirmediniz?

son kez söylüyorum zaten sizde öyle düşünüyormuşsunuz benimle alakalı en ufak bir ithamda bulunmayın laf atmayın...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 13 Nisan 2021; 15:18:3 >

F
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Frobe

İlk teslim alanların incelemelerine göre cihazda ciddi bir takılma ve input lag hissedildiği belirtiliyor. Hayal kırıklığına uğradım.

X90J ve LG C1 arasında tercih yapacaktım. Sanırım 48" LG'den yana tercihimi kullanacağım. Henüz profesyonel incelemeler yapılmadı. Amatör incelemelerde ciddi sorun var görünüyor :(

Reddit'te bir X90J kullanıcısının yazdığına göre yeni çıkan bir güncellemeyle bu gaming mode'dayken oyunların takılarak akması sorunu düzelmiş görünüyor.

İlk yapılan amatör incelemelerde cihazın gaming mode'dayken takılarak hareket ettiği yönünde video'lar yer almıştı.

Sağlam bir inceleme yapılmadı henüz bu cihazla. Amatör incelemeler yer alıyor ilk satın alanlardan.

< Resime gitmek için tıklayın >



F
3 yıl
Yarbay

Video'larda şöyle bir yorum gördüm. Anladığım kadarıyla amatör incelemelerin çoğunda kullanıcıların yaptığı saçmasapan ayarlar yüzünden bu sorunun yaşandığını dile getiriyor.

1- Oyun oynuyorsanız gaming mode'a almak zorundasınız cihazı.
2- Motion ayarları her zaman kapalı olmalı gaming mode'da (ben zaten otomatik kapanıyor diye biliyordum)
3- Gerçek sebebini söylemiş adam. Eğer oynadığınız oyunda V-Sync ayarını açmazsanız ve direkt olarak FPS kilitli oynarsanız 30 veya 60'a, bu frame atlamaların yaşanmasının normal olduğunu ve V-Sync'in bu yüzden var olduğunu belirtiyor arkadaş.

Özetle, benim de tahmin ettiğim gibi; XJ90'ı satın aldığı gibi, menü ayarlarına çok hakim olmayan arkadaşlar direkt oyunlara daldı ve doğru ayarları yapmadıkları için input lag ve frame atlama sorunlarını gördüler.

---------------------------------

Quick little information for people that don't know:
1. Gaming on a TV should always be done in game mode, period.
2. Motion interpolation or any motion settings should ALWAYS be turned off. Or it creates input lag and other effects.
3. frame rate judder is frame drops happening or content that is NOT "Vsync" at a locked 30 or 60 or 120FPS..

This is where VRR comes in for example. It allows different frame rates to adjust the TV's refresh rate from a constant 60 or 120HZ to a constantly changing HZ number to match the Frame rate out put.. For example 54fps and then 64fps and then dips to 43fps. The HZ and the FPS match in VRR to create smooth NON STUTTERY/JUDDER picture.. If no VRR is present a game HAS TO HAVE either a locked 30 or 60Fps or even 120FPS with ZERO dips in frame rate.. Consoles usually do their own "vsync" with that. Some don't. So what happens is if the frame rate dips, you will notice stutter/ frame rate judder. That is most often nothing to do with the TV itself. But a lack of VRR and a lack of SOLID FPS that doesn't go up or down. This is more noticeable in some games over others. It all depends on how solid they are in FPS.. Sure a TV or this TV could have some bug/issue right now that causes some motion issue or slow grey to grey transition. But Judder is frame drops or 3:2 pulldown problems. Like trying to watch 24Hz content on a 60Hz TV. That will cause some frames to stay longer on the screen some presented faster. This causes judder effect and is noticeable when doing panning shots. I wouldn't throw this TV under the bus because some early users that are not professionals say so. A firmware update can possibly fix it. It might also just be these guys confusing something that can happen on any TV, meaning it's the game that is the culprit. I reserve judgement until a firmware update is done or until Rtings test it and go deeper into the potential problem.



E
3 yıl
Yarbay

Qledler daha iyi değil mi benim bildiğim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Frobe
F
3 yıl
Yarbay

Çıkışında karalama işlerine mi girişti insanlar, anlayamıyorum. "X90J'yi satın almayın" başlıklı video'ların altında hiçbir sorun görmediğini belirten insanlar var. Sony savunuculuğu yapmak istemiyorum ama art niyetli bir hareket mi var bu olumsuz içerikli video'larda, anlayamıyorum.

< Resime gitmek için tıklayın >



F
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

Qledler daha iyi değil mi benim bildiğim
QLED'in en tepe 1-2 modeli çok sağlam panellere sahip ancak Q80 ve alt modellerinde gri lekeler ve ışık sızmaları var hocam hep.



F
3 yıl
Yarbay

Cevap yazmayacaktım ama Sony konusuna girip devamlı Samsung övdüğünüz için, LG konusuna girip devamlı Samsung konusu övdüğünüz için ve beni yukarıda hedef gösterdiğiniz için son kez yazıyorum.

QLED vs OLED konusunda insanları bilgilendirmek için konu açmıştım ve sizin bu diliniz yüzünden o konuyu baltaladığınız için tartışmadan kaçınarak konuyu sildirdim.

Tekrar paylaşıyorum oradaki görseli.

Samsung Q80T modelinin FALD ayarı kapalıykenki ayarı aynen şu şekildedir ve kötü değerlere sahiptir.


< Resime gitmek için tıklayın >


Lütfen artık Sony, LG veya başka markaların konularına girip Samsung övücülüğü yapmayı bırakın. Samsung konusu mevcut, orada bol bol övebilirsiniz. Çok garip hareketlerde bulunuyorsunuz.



F
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Ptolomeo

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
Hocam valla ben artık laf yetiştiremiyorum arkadaşa. Burada bilgi paylaşımı yapmaya çalışıyoruz ürünü takip edenler için, gelip gelip alâkasız yere Samsung'un modellerini falan övüyor, vallahi çözemedim ya...



R
3 yıl
Yarbay

siz gidip lg konusunda alakasız şekilde samsung kötülerken normal sony konularında samsung kötülerken normal lafta millete iyilik yapacağım diye q80t nin karartma ayarı kapalı halini normal siyah performansı öyleymiş gibi lanse edip yanıltmak normal bunların hepsi normal hiçbirisi garip değil ama benim sizin yalanlarınızı yanlışlarınızı düzeltmem garip aynen...


adam gidip lg oled konusunda alakasız şekilde samsung kötülüyor hiçbir sorun yok arkadaşlar biz yazınca gerçekleri herşey bi garip nedense...


< Resime gitmek için tıklayın >



F
3 yıl
Yarbay

Bir önceki sayfada kalan yorumları okursanız, Burak isimli forum üyesine cevap olarak yazmıştım. Samsung'un LG'den OLED panel satın alacağının haberini paylaştı kendisi. Buna yanıt olarak da ben de QLED serisinden artık vazgeçeceğini, ürünlerin kötü ve kirli panellere sahip olduğunu demek ki Samsung bile anladığı için bu yola girdiğini söylemişim.

Samsung bile bu seneden sonra QLED serisinin sonunu getirmeyi planlarken neden babanızın şirketi gibi savunuyorsunuz? Anlayamıyorum.

Her neyse, bu başlığı daha fazla kirletmenize müsade vermemek adına gerçekten bu size son mesajımdı. Ama lütfen artık herkesin gözünde komik duruma düştüğünüzü anlayıp marka övücülüğünü bırakın ve ilgili konu başlıklarına ilgili markalar hakkında konuşun. Size dostça bir tavsiyemdir.

İyi forumlar.



R
3 yıl
Yarbay

bir insan neden yalana bu kadar başvurur...hani bu konuda siz bahsedene kadar samsung övdüğüm tek bir mesaj gösterin...konuda sadece işlemciler sony modellerin karşılaştırılmalarıyla alakalı konuşuldu kendi hayal dünyanızı neden insanlara gerçekmiş gibi anlatıyorsunuz?

ayrıca ben kimseyi hiçbir markayı savunmuyorum sadece sizin artniyetinizi amacınızı herkes görsün istiyorum...

arkadaşlar rica ediyorum vakti olan şu konuya komple bi göz atsın benim bırakın samsung övmeyi samsung modellerle alakalı herhangi bi mesajım varmı baksın varsa lütfen bizede göstersin...

bu şahıslar yalanlarıyla insanları çok rahat manipüle ediyorlar kendi yaptıklarını yalanlarla insanlar yapıyormuş gibi konuşuyorlar...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RNNN -- 13 Nisan 2021; 16:9:44 >

B
3 yıl
Teğmen

Aga arkadaki detaya takıldında öndeki kadın resmine bakarsan kadın daha iyi gözükürken xj90da kadın :D bildigin blur olmuş:D keskinligi azalmış:D


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @RNNN
F
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: battousai07

Aga arkadaki detaya takıldında öndeki kadın resmine bakarsan kadın daha iyi gözükürken xj90da kadın :D bildigin blur olmuş:D keskinligi azalmış:D
Kesinlikle bir problemi var ama çözemedim.



R
3 yıl
Yarbay

alın kendisinin durduğu sahne xj90 da bi sorun yok ama xh90daki o arkadaki bantlanmalara yapacak hiçbirşey yok smooth gradition ayarını kaldırdığı için...


< Resime gitmek için tıklayın >