Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 kayıtlı üye, 22 misafir, 8 mobil kullanıcı
61437
Cevap
2585387
Tıklama
235
Öne Çıkarma
Cevap: Robot Süpürgeler Hakkında [ANA KONU] (1188. sayfa)
B
5 yıl
Çavuş

Merhabar,
Amazonde.de den ozmon950 almayi dusunuyordum ancak kargoyla birlikte 475€ olmus😔
O yuzden smd Roborock sSmax ile 360 arasinda kaldim. Aradaki fark tam olarak nasil acaba, bilgi sahibi arkadaslar yazarsa cok memnun olurum.
Evim 170m2,hali,parke yari yariya. Mop ozelligi onemli benim icin.
Simdiden cok tesekkurler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bir iki haftaya Ecovacs yeni bir modelini getirecek Türkiye'ye. Beklemenizi öneririm. Mop performansı çok başarıldır.
Tabii ki Robogil Luna Y şeklinde mop yapabildiği için ıslak zemin temizliğinde gözde cihazlardan, tavsiye ederim. Şimdi zemin dezenfeksiyon opsiyonu da var üstelik.
Saygılarımla


Bu mesaja 4 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ruham
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Çok güzel bir cihazdır, uzun yıllar hizmet eder size.
İyi günlerde kullanınız.




Bu mesajda bahsedilenler: @break.
B
5 yıl
Binbaşı

Ben daha önce 360 s9 ve s5 max karşılaştırması yapmıştım. Aşağıya ekliyorum belki işinize yarar.

(Ben de s5 max kullanan birisi olarak cevap vereyim. Önce kendi robotumdan başlayayım. Roborock adından da belli kaya gibi robot diyorlar evet katılıyorum, gerçekten bana çok kaliteli olduğu hissini verdi. Bataryası gayet yeterli, 200 m2 ye kadar rahat kullanılabilir. Yazılım sıkıntısı olsun sapıtma olsun çok çok nadir oluyor. Elle kaldır bir yerlere götür kafası karışmıyor, temizlik yaparken altından halıyı bile kaydırsan bazı robotlar gibi haritayı kaydırıp kafası allak bullak olmuyor yani bizim evde her türlü testten bence başarıyla geçti :)
Sadece şu sıralar sunucularından kaynaklı network slow hatası durumu oluyor arada, onun haricinde bir sıkıntısı olmayan çok başarılı bir cihaz diyebilirim. Ama sonuçta çok elektronik aksamı ve sensörü olan cihazlar o yüzden güvenilir yerler tercih etmek gerekir ki olası sıkıntılarda muhattabınız olsun.

s9 u da yakından takip ettim mali hocam da zaten detaylı anlattı onla da görüşüyoruz. S9'un s5 max kadar çok fazla kullanıcısı yok ama bana o cihaz da yazılım-stabilite açısından iyi olduğu kanaati oluşturdu. Yazılım uygulama açısından s5 max te olup da s9 olmayan sadece pin go var onu da zaten uzaktan kumandalı araba gibi kullanabiliyorsunuz. Bir de s9 da su haznesi robotun içinde ve hacmi küçük. Bu açıdan s5 max daha başarılı diyebilirim, su haznesi robotun kuyruğunda kullanımı kolay ve daha az risklidir diye düşünüyorum. S9 da olan kendiliğinden harita kaydetmesi yani her kullanımda ayrı bir harita kaydetmesi ve kareli temizleme olayında da s9 daha üstün. Malzeme kalitesi olarak s5 max daha iyi diyorlar ama bunu inceleme şansımız olmadı.

Gelelim en önemli konuya fiyat!
Fiyat olarak s5 max hakkıyla garantili almak için 5 bin gözden çıkaracaksanız, s9 için ise şu an distribitör garantili olarak 4 bin civarı alabiliyorsunuz. Her ne kadar garantinin derecesi tam olarak test edilmemişse de şu ana kadar makul gidiyorlar diye düşünüyorum. Arada fiyat olarak bin lira ki önemli bir fark var bence. Bu açıdan s9 u daha f/p ürünü olarak kabul edebiliriz.)


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bingo06
M
5 yıl
Yarbay

https://forum.donanimhaber.com//mesaj/yonlen/146452998

https://forum.donanimhaber.com/360-robot-supurge-c50-s5-s6-s6-pro-s7-s7-pro-s9-s10-kullanicilari-kulubu--146676523

youtube

@Bingo06





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mali_bu16 -- 23 Aralık 2020; 17:30:59 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Bingo06
M
5 yıl
Yarbay

''sadece pin go var onu da zaten uzaktan kumandalı araba gibi kullanabiliyorsunuz''

bu durumu şöyle yapıyorum abi, pin n go yapmak isteğim noktaya harita üzerinde, belirtilen alanı temizle modunda küçük nokta kadar bir alan belirleyip temizle diyorum:) robot o noktaya geldiğinde durduruyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @bjQ7
B
5 yıl
Binbaşı

Öyle de olur hocam, çok da elzem bir şey değil demek istedim zaten :)




Bu mesajda bahsedilenler: @mali_bu16
A
5 yıl
Yarbay

Elektrik sarfiyatını düşünürsek;

  • Sürekli şarjda mı kalmalı,
  • Dock u kapatıp robotu açık mı bırakmalı (Uyku moduna geçiyor ama yine de şarjı düşüyor. Dock u takınca şarj olması var tabi)
  • Dock u ve robotu kapatıp çalışacağı zaman mı açmalı

Robotu her gün aynı saatte çalışacağını programlamış olsak. Yani eve geldim kapattım sabah işe giderken fişini taktım evden çıktım. Robot ta her gün 14:00 da çalışacak.

Hangisi mantıklı bu seçeneklerden :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ayda 3 TL harcamanız var, sürekli şarjda kaldığında ve her gün evi temizlediğinde.

Tüm robotlar şarjda beklemek üzere tasarlanmış ve optimize edilmiştir.

Robotunuzu rahat bırakın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
A
5 yıl
Yarbay

😂😂

Haftasonu denicem şarj ünitesi kapalıyken kaç saat gidiyo şarjı bakalım.

Bide diyelim süpürmeye başladı ve şarjı 20 nin altına düştü şarj ünitesine dönmek için yola koyuldu. Ama elektrik gitti. Cihaz ne yapar? Dock un oraya gidip döner durur mu? Henüz düşürmedik 20 nin altına da merak ettim ne kadar akıllı bu cihazlar :))


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
G
5 yıl
Yüzbaşı

Aynı şey benim başıma geldi dockun olduğu odaya, dockun önüne gitti ancak sinyal alamayınca evde docku aramaya başladı. (Ozmo 937)

Not: Elektrik evi temizlerken gitti temizliğe devam etti temizlik bitince docku bulamadı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85024A81E -- 23 Aralık 2020; 19:1:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
A
5 yıl
Yarbay

Hımm demekki haritada işaretlediği yerde durmuyor. Gps olması lazım zaten öyle bişey olması için. Şarjı bitene kadar dolancak demekki :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Tütün kolonyası
H
5 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Bataryası %3e düşünceye kadar docku aramaya devam edecektir maalesef.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @andreoni
A
5 yıl
Yarbay

Herkese de yardımcı olup cevap veriyorsunuz maşallah. Emeğinize sağlık. 👍👍👍


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
5 yıl
Yarbay

Ah şu haritasi olupta sadece burayi gezdim demeye harita cikartan robotlar...bekliyoruz irobottan da bi lidar acilimi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
H
5 yıl
Onbaşı

herkese merhabalar,iyi forumlar ben de uzunca süredir robot süpürge ve dik süpürge arayışındaydım.rotamı robot süpürgeye çevirmiştim ki evde kedim var,kedi sahipleri bilir,kimi kedide sık görülür kiminde daha nadirdir ama benim kedim de ayda yılda bir olsa da kusar ve bazen az nemli olabildiği gibi bazen sulu da olabiliyor,ben de sıvı teması motora zarar verir diye düşünerek yönümü dik süpürgeye çevirmiştim ki trendyol indirimini görerek,sağolsunlar telegram grubunun da yardımlarıyla 360 s7 pro siparişi verdim.telegramdan bir arkadaş evde kedi beslediğini süpürgenin böyle bir durumda süpürüp geçtiğini zarar görmediğini söyledi,bence de en fazla fırça,hazne ve hepa filtre batmış olsa bunlar yıkanır,temizlenir,gerekirse hepa filtre değiştirilir.ama sıvı hepayı aşıp motora ve elektronik aksama ulaşır mı?eğer burada da başka kedi sahibi arkadaşlar varsa eğer,kediniz nemli değil de sulu kustuğu zamanlarda,sıvının hepa filtreyi aşıp motora ve elektronik aksamlara ulaşma durumunu yaşayan oldu mu hiç,veya ne kadar sıvısı yüksek olsa bile enfazla hepa yı ıslatıp hepanın devamındaki kısımlar acaba sağlam mı kalıyor?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş

arkadaşlar merhaba iş yerim için robot süpürge arıyorum yaklaşık 400 metrekarelik bir yer yerler komple fayans sulu moop özelliği olan birşey arıyorum xiaomi nin hangi modelini önerirsiniz kaliteli ve sağlam birşey arıyorum, en iyisi hangisi?



C
5 yıl
Yüzbaşı

Ali bey bu robotlar (S5 max) zemini çiziyor olabilir mi? önce var mıydı dikkat etmedim ama kılcal çizikler var zeminde. cihazın altında da iki tel var süpürgeyi tutan şüphelendim. @Hepsirobot


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hepsirobot
S
5 yıl
Yarbay

Sıvı ile temas kesinlikle tavsiye edilmiyor.asabilir bence.




Bu mesajda bahsedilenler: @halukcu06
G
5 yıl
Yüzbaşı

Değerli @Hepsirobot hocam yaklaşık bir buçuk aydır süpürgenin su haznesine -sizin bir çay kaşığı koyun fazlası zarar uyarılarınıza rağmen - çay bardağının %50'si kadar çamaşır suyu koyarak kullanıyorum mopun rengi beyazladı artık inşallah bozulmaz ileriki zamanlarda.


Robotu ilk aldığımda n'olacak en fazla su pompasını değiştiririm diyordum. Şuan sizin tavsiyenize uyarak kullanmayı düşünüyorum.

Umarım çok buyuk hasar vermemişimdir robota. Aslında düşüncem şuydu:
Çamaşır suyu plastiğe ve lastiğe -gözlemlediğim kadarıyla- zarar vermiyor bu sepeple robotun plastik ve contalarına çok zarar vermez diye düşünmüştüm. Ancak mop beyazlayınca biraz da endişelendim robota da bişey olur diye.
Bozulursa artık mop özelliğini kullanmayacağım. :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-85024A81E -- 23 Aralık 2020; 23:52:20 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.