Merhabalar. Dell laptopuma 200-250 tl civarında soğutucu almayı düşünüyorum. Sizden bu konuda tavsiye bekliyorum. Laptopun hava çıkışı arka kısmından yapıyor. 1 numaralı alandan.
< Resime gitmek için tıklayın > Bir de kafama takılan bir nokta var diğer laptopların alt kısmında hava girmesi için boşluklar oluyor. Ben kendi laptopumda yerlerini bildiğim kadarıyla donanımsal parçaları yazdım. Benim laptopumdaki boşluklar yeterli gelir mi sizce ? Bu konuda kafamda soru işaretleri var. Soğutucunun çalışma performansını etkiler mi acaba ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bence gereksiz bir harcama olur. Yapman gereken şey notebook un altında en az 2 -3 santimlik bir boşluk yaratmak. Böylece notebook alttan havayı alır ve ilk şekilde 1 olarak görünen yerdeki 2 çıkıştan dışarı üfürür. alacağın notebook soğutucu zaten dışarıdan havayı çekip önden dışarı üfürmeye çalışan fanların işini kolaylaştırır o kadar. Bunun içinde 250 verilmez.
Ama şu olur, seçeceğin soğutucu aluminyum olursa notebook a temz ettiği tüm noktalardan kasanın ısısını emer. Asıl fayda bu şekilde olur. Bu şekilde bir ürün bulabilirsen konuya yaz haberim olsun.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bir de kafama takılan bir nokta var diğer laptopların alt kısmında hava girmesi için boşluklar oluyor. Ben kendi laptopumda yerlerini bildiğim kadarıyla donanımsal parçaları yazdım. Benim laptopumdaki boşluklar yeterli gelir mi sizce ? Bu konuda kafamda soru işaretleri var. Soğutucunun çalışma performansını etkiler mi acaba ? yardımcı olursanız çok sevinirim.
< Resime gitmek için tıklayın >