Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
911
Cevap
86749
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Cevap: Xiaomi Mijia Android TV Box Akıllı Lazer DLP Mini Projeksiyon (9. sayfa)
F
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: carljohnson61

Projeksiyonum geldi çok memnunum fakat otomatik odaklamada sıkıntı var. Odaklarken sağ üst hep bulanık oluyor kumanda ile düzeltiyorum fakat bu seferde sol alt tarafın görüntü netliği bozuluyor. Yeni aldığım projeksiyonu satıcıda Trendyol'da servise göndermemi söylüyorlar. Forumda birçok kişi yarım saat sonra odak bozuluyor demiş benimki odaklamıyor. NOT: Farklı duvarlarda denedim, projeksiyon açılarını değiştirdim, güncelledim, format attım.
Servisle uğraşmayayım diyorsanız ve teslim tarihinden itibaren 14 gün geçmediyse, ürünü cayma hakkı kapsamında iade edin. Başka bir satıcıdan tekrar temin edin. Onun dışında başka net bir çözümü yok



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR1970

beinconnect uygulamasını kur ve üyeliğinle seyret:)
Canlı maç yayını için kullanmayı düşünüyorum çoğunlukla

1-2 dakikalık gecikme gelen mesajlar yüzünden mesele haline geliyor

Cevabınız için teşekkür ederim bu arada, ben en iyisi Digiturk teknik servisi ile bir görüşeyim

Eğer sağlıklı bi yöntem bulursam başlık altına yazarım..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 9 Ekim 2020; 23:0:44 >

C
5 yıl
Onbaşı

Merhabalar,
İki hafta önce aldım cihazı. Gayet de memnundum ancak bı sıkıntı ile karşılaştım. Kumandanin sesli komutu çalışmamaya başlamıştı. Ben de kumandayı kaldır dedim. Daha sonra kumandayı tekrar tanıtmaya calistigimda alttaki ekran donuyor hep
< Resime gitmek için tıklayın >

Kullanma kılavuzunda anlatıldığı şekilde kumandanın iki tuşuna basılı tutup bip sesinin gelmesini bekliyorum ancak o da olmuyor. Bir türlü eslestiremiyorum kumandayı cihaz ile..
Bu sıkıntı ile karşılaşan var mı acaba?

Valla cihazdan soğumak üzereyim bu kumanda olayindan sonra..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
P
5 yıl
Yüzbaşı

Yanlış bilmiyorsan kumanda eklerken aksesuar ekle demiyoruz. Kumanda ekleme seçeneği farklı olması lazım menüde



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @camouflage13
F
5 yıl
Çavuş

Olmadı cihazı sıfırlayın,açılışta zaten kumanda tanımlaması isteyecek sizden ama öncesinde pilleri değiştirmeyi deneyin.yeni de olsa bazı piller sorun çıkartabiliyor..



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @camouflage13
S
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: MaTaDoR1970

beinconnect uygulamasını kur ve üyeliğinle seyret:)
"Xiaomi Mi Box S" almıştık ama BeinConnect uygulaması çalışmamıştı (Smart TV paketi de var).

Projeksiyonda deneyip de maçları canlı izleyebilen oldu mu hiç? Android TV olarak geçmesine rağmen çalışacağından emin olamıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: snoppy

"Xiaomi Mi Box S" almıştık ama BeinConnect uygulaması çalışmamıştı (Smart TV paketi de var).

Projeksiyonda deneyip de maçları canlı izleyebilen oldu mu hiç? Android TV olarak geçmesine rağmen çalışacağından emin olamıyorum.

Alıntıları Göster
Gecikmeli olacağı için denememiştim bile, şimdi merak edip yükledim beinconnect uygulamasını

Aynı smart tv'lerdeki gibi canlı maç yayını izlenemiyor

Geç izlemeyi geçtim hiç izlenemiyor :)


< Resime gitmek için tıklayın >
Puffin'le denediğimde ise böyle bi hata alıyorum

Player kısmını yüklemiyor dolayısıyla bu şekilde de izlenmiyor

Telefon, tablet ve laptop gibi bir mobil cihaz bağlayıp izlemekten başka fikrim yok şu an için..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vantage Point -- 10 Ekim 2020; 16:59:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Vantage Point

Gecikmeli olacağı için denememiştim bile, şimdi merak edip yükledim beinconnect uygulamasını

Aynı smart tv'lerdeki gibi canlı maç yayını izlenemiyor

Geç izlemeyi geçtim hiç izlenemiyor :)


< Resime gitmek için tıklayın >
Puffin'le denediğimde ise böyle bi hata alıyorum

Player kısmını yüklemiyor dolayısıyla bu şekilde de izlenmiyor

Telefon, tablet ve laptop gibi bir mobil cihaz bağlayıp izlemekten başka fikrim yok şu an için..

Alıntıları Göster
Bende internet üzerinden izlenen paket var, eski ismiyle Digitürk play. Bein connect uygulamasında Canlı TV menüsünden izliyorum tüm maçları.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Teğmen

ürünün iki versiyonu var global olan android 9 ile gelir ve 3D yoktur usb si de 2.0 dır.
youth edition ise çin içine çıkarılmış android 6.0 kabukludur. 3D ve usb 3.0 vardır ki arkasına baktığınızda usb orta plastiği mavidir.

3D gözlükle deneyimim güzeldi split (aynı görüntünün bölünmüş hali) ekran filmleri başarılı bir şekilde 3d yapıyor hatta oldukça beğendik. Odada gözlükle sağa sola yürüseniz bile 3D etkisi üzerinize gelmeye devam ediyor sanki objeler sizin konuma göre hareketleniyor :)
Çin içi için olan youth u uzun süre deneyimledim. Ek bir android tv takmadan kullanamazsınız. Sürekli çin portalla açılıyor portallardan çince olsun tamam deseniz bile bişi izleyemezsiniz VPN kullanmalısınız çin dışına çoğu servis çalışmıyor. İngilizceye kısıtlı bir çevirim var bana göre menü başlıkları ingilizceye dönsede makine %80 yine çince kalıyor, Portalı projeksiyon tool yükleyip Freeze ederek halledebilseniz bile netflix vesaire apk ları dışarıdan yüklediğinizde mouse ile yukarı aşağı geçişleri yapabilirsiniz netflix görüntüsü de 480p den yukarı çıkmaz. Kısacası elinizdeki kumandanın yuvarlak yön tuşunun sadece sola sağa tarafı çalışır yukarı aşağı inişler yapamadığınız için hesaplara login işlemlerini yapamazsınız. Çin versiyondan uzak durun derim, Elinizde çin versiyon varsa codename CONAN'dır.
Bu forum sizi biraz aydınlatabilir (burası) Global versionun firmware i Conan'a yükleyemezsiniz çünkü hardware chip biraz farklıdır.


Global versiyonu deneyimleyemedim 2000 tl civarı bir tane ikinci el almayı yada 3000 e faturalı almayı düşünmekteyim.

Çin versiyonda da bir süre sonra hafif odak kaymaları oluyordu bunu çok kafaya takmıyoruz elinizde avuç içi kadar harika görüntü veren uzun ömürlü bir cihaz var. Odak meselesi gözünüzün bozukluğu ile de orantılıdır. Odağı projeksiyona yaklaşınca yapsanız geriden izlediğinizde gözünüz bozuksa odak bozuk görünecektir. Ama çin versiyonda da kayma yapıyor mu yapıyor. Sonuçta içinde dikdörtken bir DLP ekran var önünde ise yuvarlak bir mercek var. Lazer projeksiyonlarda bu sorun olmaz DLP illaki biraz olur diye düşünüyorum.

Burada bir arkadaşta siyah kumanda var hatta ürününü sahibindende satıyor yanılıyor da olabilirim bu ürünlerin kumandası tahminimce o siyah değil. Muhtemelen aldığı satıcı kumandasız olarak uyguna getirip veya kumandayı ayrı satıp mi android stick kumanda koyuyor olabilirler. Emin değilim fakat bende öyle bir intiba yarattı çünkü MIJIA markanın şık ve malzeme olarak üst sınıf malzeme kullandığı (RED gibi değil! ) modelleridir bu anlamda o beyaz üretim ürüne siyah kumandayı koymaz, öyle bir tasarım hatası yapmaz, siyah mibox veya mi sticklere kullanıyor full siyah kumandaları.

Standart kumandasıhttps://prnt.sc/uxkyz3
birde bunu gördüm ki tasarım olarak makul https://prnt.sc/uxlhdv

Bana gelen çin versiyonda komple beyaz kumanda vardı, yarı beyaz kumandalarını da gördüm sanırım USA dakilerdeydi, ama komple siyah kumanda henüz görmedim. Bende mibox s de var mi android stick de var kumandalar farklı farklıdır ama xioami çihazlarla kolayca çapraz olarak eşleşirler. Hatta mi kumandamı dün samsung galaxyview tabletimle dün kolayca eşleştirdim. iki tuşa basılı tutun zaten bluetooth olarak görünür olacaktır.

Global versiyonda 3d yoktur kumandanızın sağdaki 3 çizgili olan tuşuna basılı tutun 3d özelliği varsa ekrana seçenekleri gelecektir.

Ben cihazı iade ettim çünkü çince versiyonla uğraşmak (pc den cihazın rootuna bağlandım ettim biraz uğraştım ama sıkıntılı) globaldeki gibi bir arabirime sahip olmak zor hatta imkansız gibi görünüyor, eğer ek bir android tv takıp sabit bir yerde kullanmayacaksanız ülkemiz için çin versiyonunu tavsiye etmem.

Xiaomi Mijia Projector 2 Pro Buradan satın alabilirsiniz

Mijia projektörün 2. versiyonu çıktı 850 dolar civarı. 1300 ansi, 2 hdmi 2 usb girişli, 2 farklı sistemle otofokus yapılabiliyor bu belki de sorunu çözebilir. Mi Home ile evdeki diğer mi cihazlarla uyumlu yani "ışıkları kapa klimayı aç, süpürgemi çalıştır ve bana komik filmler izlet" dersek sanırım yapacak, Genelde önce çin versiyonla iç piyasaya çıkarıyorlar sonra global versiyon çıkarıp dünyaya dağıtıyorlar. Xiaomi Mijia Projector 2 Pro ilk versiyonun fiyatlarını düşürecektir.

xgimi halo hoşuma gidiyor, mobilite, mijia yı karşılaştırılsa kolayca devirir, fiyat uygunlaşacaktır o zaman deneyimlemek isterdim.

Sonuç olarak pilli olmasın derseniz en iyi görüntüyü global versiyon mijia dan 3000 tl ye alabilirsiniz tavsiye ederim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djalpha -- 12 Ekim 2020; 11:46:31 >

C
5 yıl
Onbaşı

Cihazı fabrika ayarlarına döndürünce sıkıntı çözüldü.




Bu mesajda bahsedilenler: @camouflage13
V
5 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: smynl

Bende internet üzerinden izlenen paket var, eski ismiyle Digitürk play. Bein connect uygulamasında Canlı TV menüsünden izliyorum tüm maçları.

Alıntıları Göster
Aynen bu şekilde olması gerekiyormuş, az önce tekrar telefonda görüştüm

Normalde beinconnect üyelerine +10 lira bi farkla smart tv, apple tv ve android tv'de izleyebilme ayrıcalığı tanımlanabiliyormuş

Tamamen pazarlama stratejisi olarak gördüğüm bir şekilde evimde uydu üyeliği varken tekrar beinconnect abonesi olmam gerektiğini söylediler

Halbuki benim mevcut üyeliğim ile beinconnecte web, cep ve tabletten giriş yapılabiliyor, yani istediğim şey teknik olarak mümkün

Sadece smart, apple ve android tv için üyeliğime ufak bir ayar çekilmesi gerekiyor (10 TL farkı ödemeye razıyım bu aşamada)

Demem o ki 10 küsür senelik müşteriye kolaylık sağlamak yerine ek üyelik satmaya çalışıyorlar

Mevcut durumda dizüstü bilgisayarımı hdmi kabloyla projeksiyon cihazına bağlayıp izleyebildiğimi de ifade ettim

Beni her defasında bu işlemi yapmaktan ve kablo karmaşasından kurtarmaları için ricada bulundum ancak tavırları değişmedi..



S
5 yıl
Teğmen

Merhabalar. Daha öncesinde 1280 x 720 çözünürlüğünde bir projeksiyon cihazı kullanmış ve şimdi de bu modeli kullanan kişilere bir sorum olacaktı da.
Bizim evde LG PH300 projeksiyon cihazı var, 100,000:1 kontrast oranı ve 300 lumen parlaklık mevcut. Xiaomi TV Stick bağladım, genelde maç ve film izliyorum, aletten memnunum. Ama görüntü kalitesine önem veriyorum. Sizce bunu satıp, 2000 tl civarı daha koyup Xiaomi Mijia almak mantıklı mıdır? Görüntü kalitesi olarak aradaki fiyat farkına değiyor mu? Yoksa biraz daha para biriktirip 5-6 bin civarındaki modellere mi bakmalıyım?
İyi forumlar



F
5 yıl
Yarbay

Cihaza jbl blutut hop. taktim ama milisaniyelik kopmalar oluyor. Bu kopmalarda izledigim seye donma olarak yansiyor. Milisaniyelik takilmalar oluyor ama hissediyorum takilmalari. Cizik cd gibi:) bu tarz bi sorun yasayan oldu mu? Ama anladigim kadariyla bu cihaza blututla ses sistemi vs baglamak akil kari degil. Ayni hoparloru aux ile baglamayi deneyecegim bakalim fark olacak mi?

Bu tarz sorun yasayan var mi acaba?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
5 yıl
Çavuş

Projeksiyonumun sağ üstünde odaklama sorunu vardı servis iade raporu yazdı, yeni bir tane aldım bunda da azda olsa sol üstte odaklama sorunu var. Türkiye'ye gönderilen bu seride sıkıntı mı var acaba 2 ürün denedim ikisinde de odaklama problemi var. Film izlerken belli olmuyor fakat bilgisayarı bağlayınca odaklama sorunu bulanıklık bariz belli oluyor.



F
5 yıl
Teğmen

Fiyat. 4 bin TL olmuş.
Yine geç mi kaldık almaya :(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yarbay

Sadece bu urunde degil her urunde durum ayni hocam. Gecen bir monitor begendim ertesi gun 800₺ zamlandi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ForzAras
R
5 yıl
Yüzbaşı

Hafta sonu bu ürünü D&R'den 3500 tl civarı satın aldım. Ben aldıktan sonra stokta yok uyarısı verdi. Şimdiye kadar memnunum, herhangi bir sorun yaşamadım.



D
5 yıl
Yüzbaşı

Acaba bu cihazda bir hızlı odak tuşu yokmudur?

Bendede 20-30 dk sonra odak kayması oluyor, tekrar odaklayınca kapatıncaya kadar bozulmuyor. Ama istisnasız her yeniden açtığımda odak kayıyor. Bu sorunu bilerek aldım, 1 defa odaklamak beni rahatsız etmiyor bu fiyata (3054 tl ye aldım 10 gün önce) bu kadar dolu bir cihaz bulmak zor, bu odak sorununuda yazılımla çözeceklerine inanıyorum, fiyatta şuan 4.000 tl ye çıktığı için iade etmeyi düşünmüyorum.

Sadece sormak istediğim, bu cihazın hızlı bir odak yolu yokmudur? Hem home tuşuna hem liste tuşuna uzun basılı tuttum hiçbir şekilde olmadı.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
5 yıl
Onbaşı

Bende bir umut kombinasyon denedim tutmadı



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Yüzbaşı

Ne kombinasyonu?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Abdull81