Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
40
Cevap
1351
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: (Tavsiye, Yardım) Yazılımda oluşan yoğunluk, yığılma (3. sayfa)
T
5 yıl
Yarbay

'..binlerce geliştiricinin kullandığı Theano, Keras gibi YZ kütüphanelerinin tasarımında Türkiye 3'lüsünden kimse yok. Son 5 yılın en önemli YZ çalışmalarından GAN projesini bir Kanada üniversitesi mezunundan geldi' yorumuna karşılık TensorFlow'a Github'ta commit yapan Türkler var dedin ve "dakika 1 gol 1" dedin yani "TensorFlow'u tasarlayanlar arasında Türkler de var" demek istedin...

Yani TF Github reposunda sayıları 2300+ üzerinde olan commit'terlara bakarak arasında birkaç Türk gördün ve TF'u tasarlayan Türkler var dedin, doğru mudur?

Şimdihttps://web.archive.org/web/20151117032147/https://tensorflow.org/about 'da 'Credits' ksımına bakalım:

quote:



Andrew Harp
Andy Davis
Ashish Agarwal
Benoit Steiner
Chris Olah
Craig Citro
Dan Mané
Derek Murray
Eugene Brevdo
Fernanda Viégas

Geoffrey Irving
Greg Corrado
Ian Goodfellow
Ilya Sutskever
Jeff Dean
Jon Shlens
Josh Levenberg
Kunal Talwar
Lukasz Kaiser
Manjunath Kudlur

Martín Abadi
Martin Wattenberg
Martin Wicke
Matthieu Devin
Michael Isard
Mike Schuster
Oriol Vinyals
Paul Barham
Paul Tucker
Pete Warden

Rafal Jozefowicz
Rajat Monga
Sanjay Ghemawat
Sherry Moore
Vijay Vasudevan
Vincent Vanhoucke
Xiaoqiang Zheng
Yangqing Jia
Yuan Yu
Zhifeng Chen



Credits ==> Tasarlayan (kabaca)

TS'ı tasarlayanlar arasında Türk yok, sen bir sürü Türk var , dakika 1 gol 1, gol attım vs diyorsun!

Github committers Tasarlayan


Demek GAN'ı biliyorsun o zaman neden 'GAN projesi bir Kanada üniversitesi mezunundan geldi' cümlesinden uyanamadın ki? O cümlede bu YZ projelerine Github reposuna commit gönderenler değil, tasarlayan kişilerden bahsettiğim net ortada.

Toparlayalım ( 3. tekrar olacak ) Dünyaca ünlü, yazılım landscape'ine damgasını vurmuş projeler örneğin Linux, GNU OS, Debian... bunlarda (GNU OS tahminen 1995-2005 arası dönemde 5 Türk istisna olmak üzere) hiçbir Türk yok. TensorFlow 'Credits' ve hatta 'Acknowledgments' kısmında Türk yok, Keras gibi veya benzeri bir Framework tasarlamış Türk yok. 'GAN projesi bir Kanada üniversitesi mezunundan geldi' (anlaşılamayan cümle tekrar :)

Mesaj sanırım yeterince açık. Sakın yine gidip Linked-in'de çalıştığı yer Google yazıyor, Github'ta TF'a commit yapan birçok Türk var demeyin, Bilkent Bilg Müh mezunuyum $100k/gün oyunda çalışıyorum da demeyin. Bunlar cok farklı şeyler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 18 Ocak 2020; 16:0:3 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @KaramazovX
T
5 yıl
Yarbay

"tr'nin top universitelerinden bi bok cikmaz havasina giriyorsun" hiç öyle şey olur mu, cok ayıp. tr top üni mezunu olarak top firmalarda ve örneğin Ankara'daki top savunma firmalarından asgari x5 devlette asgari x 2.7 maaşla iş bulabiliyor dedim, değil mi? Yani top üni'ler hiç bir işe yaramıyor gibi bir söylemim olmadı, işe yarıyo bu top üniler.

Linux sadece bir örnek, benim başarı kriterim falan değil. Linux projesindeki 550 kişi arasına nüfusu 5 milyonlık Danimarkadan 10 kişi giriyorken 80 Milyonluk Türkiye'den tek bir kişi dahi olmaması büyük bir eksiklik. Bilkent kaç yılından beri Bilg Müh bölümü işletmeciliği yapıyor? 1985 galiba. 35 yıldır dünya yazılım landscape'ine damgasını vuran, Linux gibi onlarca proje geçti, o esnada Bilkent odtü BOUN 3'lüsünden mezun kaç kişi bu onlarca projenin kaç tanesini tasarladı? Sıfır. Bu durumda Bilkent mezunuyum diye kasmak cok anlamlı değil fakat sen Bilken te Bilkent diye tutturdun gidiyorsun senin saçmaladığın nokta da burası. Bilkent bir eğitim kuruluşu sadece, bir eğitim kuruluşu ile otorite olmaya çalışıyorsun. Olmaz. Dünyaca ünlü ve/veya binlerce geliştiricinin kullandığı safi yazılım projesinde kaktın nedir? Gerçekte yazılım landscape'ine katkın nedir? Bunlar önemli. Onlar yok, eğitim kuruluşu marifetiyle tutunmaya calışıyorsun,TCell IK bölümünde , Havelsan Kavalsan oralarda tutar burada tutmaz.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EddyCue
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.