Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
557
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ADSL İLE ÇOKLU BAĞLANTI YARDIM?
P
21 yıl (350 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

ARKADAŞLAR BENDE ZOOM X4 VAR WİN98 KULLANIYORUM HUB İLE DİĞER MAKİNALARA AĞBAĞLANTISI VAR AMA ADSL MODEM ANA MAKİNAYA USB İLE BAĞLANTIM VAR İNTERNETE GİREBİLİYORUM AMA DİĞER MAKİNALAR AĞ BAĞLANTISI OLDUĞU HALDE GİRMİYOR YARDIM.USB DEN Mİ KAYNAKLANIYOR NASIL OLUCAK DİĞER BİLGİSAYLARA İNTERNET AKTARIMI

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



R
21 yıl (195 mesaj)
Teğmen

1.sorunun usb den ana makinaya bağladığın için net bağlantısını diğer bilgisayarlara paylaştırman gerek xp ve 98 se işletim sistemleri bunu yapıyor zaten ağ bağlantı ayarlarlarını kontrol et.sanırım 98 net bağlantı paylaşımı diye bişey onu yüklemen lazım yada wingate türü bağlantı paylaşım programları.
2.Bunu yaptığın zaman diğer pc lerin nete girebilmesi için senin bilgisayarının hep açık olması gerek bunu önlemek içinde zoom'un ethernet çıkışını huba bağla tüm bilgisayarlara seninkide dahil hubtan dağıt.böylece tüm sorunun halledilmiş olur.yanlız ağ ayarlarını modemin ağ geçidine göre yapacaksın ve tcp/ip protokolü kullanacaksın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
21 yıl (117 mesaj)
Çavuş

Diğer bilgisyarların gatewayını senin ana makinen olarak göster. Ağ bağlantılarım özellikler ve tcp/ip yi seç diğer makinelerde ve ağ geçidi kısmına senin ana makineni göster.Tabi bu durumda senin ana makinen tabiki devamlı açık kalıcaktır. USB modemi hub'a bağlayamıcağın için durum anca bu olur veya usb yi ethernet 'e dönüştürücü fln varsa o ayrı.. Eğer yapamadıysan mail at sana resimli halde anlatayım veya tel ile...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
21 yıl (211 mesaj)
Teğmen

Zoom x4 ün ethernet çıkışıda var, eğer hub'ında yer varsa modemi huba bağla (uplink portu varsa hubda düz kablo yoksa herhangi bir porta kros kablo ile) gatewayını modemin ipsi olarak ata(varsayılan 10.0.0.2).


Bu mesaja 1 cevap geldi.
P
21 yıl (350 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

arkadaşlar yardımınıza teşekkür yarın denicem



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.