Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
292
Cevap
16611
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: TÜRKLERİN MÜSLÜMANLIĞI MESELESİ (3. sayfa)
A
6 yıl
Teğmen

Kafasında kalıp olan sensin dostum şu yazdığına bak

"Zorla müslüman yapılanlar geri kalan Türkleri ırgalayan bir durum değil. Ötükendeki adamı çok gıdıklamaz böyle şeyler. "

Bu ne kardeşim?? :) angutay han sana diyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Bu arada o kadar boş yaptın ki Kültür Güncele Tarihe açtığım konu popülere çıkmış. Bu iyi oldu böylelikle Konu Dışının keşmekeşinde kaybolmadan daha fazla insana ulaşmış olduk. Senin üzerinden de bu meselenin savunucularının kopyala yapıştırcı kimseler olduğu kanıtlanmış oldu eyvallah


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @akhenra
A
6 yıl
Teğmen

İslam dininin türk bölgesine katliam ve tecavüzle girdiğini itiraf etmeden dolayı üstüne fazla gelmedim :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sen anlamazsın onu.Az daha zorla yazıyı bir 300 kere daha oku anca anlarsın. Senin için benim yazdıklarım hiyeroglif çözmek gibidir şimdi.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @akhenra
A
6 yıl
Teğmen

Yazdıklarını ilk başta dikkatli okuyordum ama şu katledilerek beyinlerini yıkanan türk nüfusu diğer türkleri ırgalamaz lafından sonra, sende bir sıkıntı olduğunu fark ettim sonra ismindeki angutay anlamı dikkatimi çekti neden bilmiyorum ama böyle oldu.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: akhenra

İslam dininin türk bölgesine katliam ve tecavüzle girdiğini itiraf etmeden dolayı üstüne fazla gelmedim :)
Kur kur kafanda biraz daha kur. Romayı da ben yaktım, atom bombasını da ben attım. Konuda benden başka seni ipleyip alıntılayan yok. Ben de popülere çıksın diye uğraştım zaten Yoksa senin gibiler benim açtığım bu konunun hedefi değil. Bu konuda merakı olan belki buradan hareketle en azından bir Fadlan okur. Seni arşive kitleyip 50 sene kaynak okutsam gram ilerleme katedemezsin. Yazmaya devam et



M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Kudur




Bu mesajda bahsedilenler: @akhenra
A
6 yıl
Teğmen

İşgal ve saldırı kafası güden bir din, toplumun bir kısmına empoze edilecek ve diğer kesimi etkilemeyecek??? Yani aynı soydan olan bu diğer insanlar böyle rahat relax gezecek? Bunu hangi kafayla yazdın merak ediyorum?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 21:5:33 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
B
6 yıl
Yüzbaşı

aboo kudur yazmış yaş 15 kaçın


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
6 yıl
Teğmen

angutay hanın olsa olsa işkence gören türkleri müslümanlaştırmışlardır dediği konuya bakalım





^ Tarihi taberi
^ History of Civilizations of Central Asia, Editörler: M. S. Asimov and C. E. Bosworth, UNESCO Publishing, s. 29
^ Namık Kemal Zeybek, "Neden İslam düşmanlığı", Radikal, 7 Mart 2009.
^ Türkler, Cilt I, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 67.
^ Türkler, Cilt 4, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 414
^ Türk Tarihinin Ana Hatları, 1930, İstanbul, s. 463.
^ H. A. R. Gibb, Orta Asya'da Arap Fetihleri, Çağlar yayınları, s. 51.
^ TDV İslam Ansiklopedisi, cilt: 37, s. 349.
^ Tarih II, Orta Zamanlar, 1931, Devlet Matbaası, s. 144.
^ Nicolae Jorga, Osmanlı İmparatorluğu Tarihi, Yeditepe yayınları, s.46-47
^ Türkler, Cilt I, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 1315.
^ a b c d Zekeriya Kitapçı, Türkistan'ın Müslüman Araplar Tarafından Fethi, Yedikubbe Yayınları, s. 185-186.
^ Türkler, Cilt I, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 68.




-Semerkant Araplara her yıl 2.200.000 altın ödeyecektir.
-Bir defaya mahsus olmak üzere gasp ettikleri kadınlar ve erkekler hariç 30.000 Türk gencini köle olarak verecektir.
-Şehirde Cami yapılacaktır. Sizler ve çocuklarınız bu camilerde benim bıraktığım arap hocalarıma biat edip dinimi öğreneceksiniz, bu camilerden çıkmayacaksınız, sizler benim dinime geçeceksiniz, benim adetlerimi benimseyeceksiniz. Türk aileler evlerini araplarla paylaşacak, dinimi çocuklarınız din bilecek, gizli gizli kendi dininizi yaşamayacaksınız, benim dinim artık dininizdir
-Şehirde eli silah tutan kimse dolaşmayacaktır.
-Tapınak ve putlardaki tüm mücevherler Kuteybe’ye teslim edilecektir.




Arapların kendi aralarındaki çatışmalar nedeniyle katliamları ve tecavüzleri hız kesmeye başlarken, gasp ettikleri ele geçirdikleri yerlerde boyundurukları altında olan ve dayattıkları dinlerini kabul eden Türklere ekonomik çıkarlar sağlanmakta, cizye olarak alınan vergiler düşürülmekte, çok daha yumuşak politikalar uygulanmaktadır. Halife Hişam Bin Abdülmelik (724 – 743) döneminde Taşkent ve Fergana da Arap ordularına teslim olduktan sonra (740) savaşlar sona erer. Araplar Semerkant’a tamamen yerleşirler. İşgal edilmiş yurtlarını terk ederek giden Türklerin geri dönmeleri halinde vergi borçları ( tecavüzcüler birde affediyor ve vergi alıyor? ) affedilir, halkın kendiliğinden Müslüman olması teşvik edilmeye başlanır. )

Şimdi bazıları bunu bir savaş olarak nitelendirip "e işte savaş olmuş ondan olmuş diyecek," arkadaşım bu savaş değil senin dininin emri dinini bütün insanlara, bütün toplumlara baskın kılmak için saldıracak, işgal edecek, cihad edeceksin, dininden olmayanlar acıyı, ızdırabı tadana kadar dinine geçmezler, dinininden olmayanları öldür, bunlar senin ayetlerin elbette dinini yerine getirdin, zaten dininde olmasa o kadar insanı oraya sadece yağma için yığamazlar, din niye var işte bunun için var, seni kullanmak için

Tabiki bölgedeki tüm Türkler bu katliamla bir anda arap dinine geçmedi, hiç bir toplum zorla bir anda din değiştiremez, ancak arap dininin bölgemize girişi bu katliamlarla olmuştur, daha sonrasında kritik öneme sahip, zengin türk şehirlerini işgal etmiş olan araplar, bu kritik öneme sahip olan yerlerin avantajıyla dinlerine geçmeyenleri Kur-an'da yazdığı gibi ağır vergilere, kötü yaşam şartlarına mahkum etmişler dinlerine geçmeyenler için hayatı ceheneme çevirmişler yaşama şansı tanımamışlardır. Arkadaşlar dinler aslında siyasetin ve toplumların zihnini şekillendirme ve yönlendirme sistemlerinin ta kendisidir, din siyasetin ta kendisidir, toplumların bir anda ve zorla din değiştirmesi mevzusuna dönersek bir toplum istese bile ancak kağıt üzerinde din değiştirebilir, gerçek olan ise zihinlerde dini öyle kolayca değiştiremezsiniz... Çocukluğundan beri Dünya algısı ve mantığı olmuş olan ilgili bölge dinini değiştirmek, Dünya algılarını değiştirmektir, Buna zorlanmaları gerekir, mecbur bırakılmaları gerekir. Sadece bireyler açısından baktığımızda ise işler daha istisnai haller alabilir. Bir insanın dinini değiştirmesi geçmişte zihnini şekillendiren eski dinine ne kadar battığına göre değişir, eski dinine bağnaz derecede bağlıysa, din değiştirmesi neredeyse imkansızdır, bu ağır akıl sağlığı sorunlarına neden olur, insan zihnindeki oturmuş gerçekliği değiştirmeye zorlamanız halinde birey zihinsel çatışma içine girecektir.... Başka bir konu Empoze edilen din tam olarak Dünya'yı algılama ve kavrama aşamasındaki zihinlere bulaştığında yayılmaya başlar. Yani halkın çocuklarına ilgili dini öğretmesi ile yayılır, bir çocuğun zihni ilgili din ideolojisi ile şekillendiği vakit, toplum tam olarak dayatılan dine geçmiştir. İşte çocuklara din dersi, ahlak kisvesi altında bu yüzden verilir... Bir çocuk her hangi bir din ile Dünya'yı algılamaya başladığıda artık insan potansiyelini kullanamaz, çünkü Dünya'yı kendi zihni ve özgür mantığı ile kavrayamayacak, ilgili dinin kafasına soktuğu kurallar ile Dünya'yı sınırlı olarak kavrayabilecek, zihni bu sahte gerçeklikte olan birey, gerçek Dünya'nın kuralları ile düşünemeyeceği için gerçek Dünya için bir şeyler geliştiremez... İşte bu açık nedenlerden dolayı din ideolojisinin baskın olduğu tek bir gelişmiş devlet göremezsiniz.

Türkler tebliğle filan müslüman olmadı, binlerce yıllık dinlerinden ve kültürlerinden katliamcılar ve tecavüzcülerin dini için vazgeçmedi... Eğer geçtiyse din değiştirmek bu kadar kolaysa Türkiye olarak hristyian olun, avrupa bilrliğine bizi hemen alırlar... Hiç bir toplum isteyerek din değiştiremez, bölgede geçiş yapılacak dinin bir nüfusu olması gerekir... İşte o nüfus türkler katledilerek ve tecavüz edilerek zamanında oluşturulmuş, türk çocuklarının beyni yıkanarak oluşturulmuştur.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 21:1:40 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
6 yıl
Teğmen

Çok ilginç bir tespit olmuş. Bence Müslüman olmayı bu #yenidünya da tutunmak için seçmişler. Tabi o dönemde İslam başka bir şey, şimdiki gibi rant kapısı değil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Sen bana bu konu hakkında soru soramazsın çünkü konuyu bilmiyorsun. Yazdıklarım ortadadır. Konuyu takip edenler gider ne yazdığıma bakar anlar. Kendi küçük dünyanda hata yakaladım sanrısıyla aynı şeyi sayıklamana gerek yok hafız.




Bu mesajda bahsedilenler: @akhenra
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Niye zoruna mı gitti. Ateist refleksleriniz mi zedelendi




Bu mesajda bahsedilenler: @balikekmekyedim
A
6 yıl
Teğmen

Sanırım bu tarihden bir haber angutaya gereğinden fazla değer verdik bir tarafları kalktı, türk şehirlerinin bile işgal edildiğinden haberi yok, şehirlere islam dininin mabetlerinin yapıldığından ve türk ailelerin evlerini asimilasyon için işgalcilerle paylaşma zorunluluğunun olduğundan da haberi yok, küçük bir kesim asimile edildi diyor cahil işte :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 21:21:18 >


Bu mesajda bahsedilenler: @balikekmekyedim
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: akhenra

angutay hanın olsa olsa işkence gören türkleri müslümanlaştırmışlardır dediği konuya bakalım





^ Tarihi taberi
^ History of Civilizations of Central Asia, Editörler: M. S. Asimov and C. E. Bosworth, UNESCO Publishing, s. 29
^ Namık Kemal Zeybek, "Neden İslam düşmanlığı", Radikal, 7 Mart 2009.
^ Türkler, Cilt I, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 67.
^ Türkler, Cilt 4, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 414
^ Türk Tarihinin Ana Hatları, 1930, İstanbul, s. 463.
^ H. A. R. Gibb, Orta Asya'da Arap Fetihleri, Çağlar yayınları, s. 51.
^ TDV İslam Ansiklopedisi, cilt: 37, s. 349.
^ Tarih II, Orta Zamanlar, 1931, Devlet Matbaası, s. 144.
^ Nicolae Jorga, Osmanlı İmparatorluğu Tarihi, Yeditepe yayınları, s.46-47
^ Türkler, Cilt I, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 1315.
^ a b c d Zekeriya Kitapçı, Türkistan'ın Müslüman Araplar Tarafından Fethi, Yedikubbe Yayınları, s. 185-186.
^ Türkler, Cilt I, Editörler: Hasan Celal Güzel, Prof. Dr. Kemal Çiçek, Prof. Dr. Salim Koca, Yeni Türkiye Yayınları, s. 68.




-Semerkant Araplara her yıl 2.200.000 altın ödeyecektir.
-Bir defaya mahsus olmak üzere gasp ettikleri kadınlar ve erkekler hariç 30.000 Türk gencini köle olarak verecektir.
-Şehirde Cami yapılacaktır. Sizler ve çocuklarınız bu camilerde benim bıraktığım arap hocalarıma biat edip dinimi öğreneceksiniz, bu camilerden çıkmayacaksınız, sizler benim dinime geçeceksiniz, benim adetlerimi benimseyeceksiniz. Türk aileler evlerini araplarla paylaşacak, dinimi çocuklarınız din bilecek, gizli gizli kendi dininizi yaşamayacaksınız, benim dinim artık dininizdir
-Şehirde eli silah tutan kimse dolaşmayacaktır.
-Tapınak ve putlardaki tüm mücevherler Kuteybe’ye teslim edilecektir.




Arapların kendi aralarındaki çatışmalar nedeniyle katliamları ve tecavüzleri hız kesmeye başlarken, gasp ettikleri ele geçirdikleri yerlerde boyundurukları altında olan ve dayattıkları dinlerini kabul eden Türklere ekonomik çıkarlar sağlanmakta, cizye olarak alınan vergiler düşürülmekte, çok daha yumuşak politikalar uygulanmaktadır. Halife Hişam Bin Abdülmelik (724 – 743) döneminde Taşkent ve Fergana da Arap ordularına teslim olduktan sonra (740) savaşlar sona erer. Araplar Semerkant’a tamamen yerleşirler. İşgal edilmiş yurtlarını terk ederek giden Türklerin geri dönmeleri halinde vergi borçları ( tecavüzcüler birde affediyor ve vergi alıyor? ) affedilir, halkın kendiliğinden Müslüman olması teşvik edilmeye başlanır. )

Şimdi bazıları bunu bir savaş olarak nitelendirip "e işte savaş olmuş ondan olmuş diyecek," arkadaşım bu savaş değil senin dininin emri dinini bütün insanlara, bütün toplumlara baskın kılmak için saldıracak, işgal edecek, cihad edeceksin, dininden olmayanlar acıyı, ızdırabı tadana kadar dinine geçmezler, dinininden olmayanları öldür, bunlar senin ayetlerin elbette dinini yerine getirdin, zaten dininde olmasa o kadar insanı oraya sadece yağma için yığamazlar, din niye var işte bunun için var, seni kullanmak için

Tabiki bölgedeki tüm Türkler bu katliamla bir anda arap dinine geçmedi, hiç bir toplum zorla bir anda din değiştiremez, ancak arap dininin bölgemize girişi bu katliamlarla olmuştur, daha sonrasında kritik öneme sahip, zengin türk şehirlerini işgal etmiş olan araplar, bu kritik öneme sahip olan yerlerin avantajıyla dinlerine geçmeyenleri Kur-an'da yazdığı gibi ağır vergilere, kötü yaşam şartlarına mahkum etmişler dinlerine geçmeyenler için hayatı ceheneme çevirmişler yaşama şansı tanımamışlardır. Arkadaşlar dinler aslında siyasetin ve toplumların zihnini şekillendirme ve yönlendirme sistemlerinin ta kendisidir, din siyasetin ta kendisidir, toplumların bir anda ve zorla din değiştirmesi mevzusuna dönersek bir toplum istese bile ancak kağıt üzerinde din değiştirebilir, gerçek olan ise zihinlerde dini öyle kolayca değiştiremezsiniz... Çocukluğundan beri Dünya algısı ve mantığı olmuş olan ilgili bölge dinini değiştirmek, Dünya algılarını değiştirmektir, Buna zorlanmaları gerekir, mecbur bırakılmaları gerekir. Sadece bireyler açısından baktığımızda ise işler daha istisnai haller alabilir. Bir insanın dinini değiştirmesi geçmişte zihnini şekillendiren eski dinine ne kadar battığına göre değişir, eski dinine bağnaz derecede bağlıysa, din değiştirmesi neredeyse imkansızdır, bu ağır akıl sağlığı sorunlarına neden olur, insan zihnindeki oturmuş gerçekliği değiştirmeye zorlamanız halinde birey zihinsel çatışma içine girecektir.... Başka bir konu Empoze edilen din tam olarak Dünya'yı algılama ve kavrama aşamasındaki zihinlere bulaştığında yayılmaya başlar. Yani halkın çocuklarına ilgili dini öğretmesi ile yayılır, bir çocuğun zihni ilgili din ideolojisi ile şekillendiği vakit, toplum tam olarak dayatılan dine geçmiştir. İşte çocuklara din dersi, ahlak kisvesi altında bu yüzden verilir... Bir çocuk her hangi bir din ile Dünya'yı algılamaya başladığıda artık insan potansiyelini kullanamaz, çünkü Dünya'yı kendi zihni ve özgür mantığı ile kavrayamayacak, ilgili dinin kafasına soktuğu kurallar ile Dünya'yı sınırlı olarak kavrayabilecek, zihni bu sahte gerçeklikte olan birey, gerçek Dünya'nın kuralları ile düşünemeyeceği için gerçek Dünya için bir şeyler geliştiremez... İşte bu açık nedenlerden dolayı din ideolojisinin baskın olduğu tek bir gelişmiş devlet göremezsiniz.

Türkler tebliğle filan müslüman olmadı, binlerce yıllık dinlerinden ve kültürlerinden katliamcılar ve tecavüzcülerin dini için vazgeçmedi... Eğer geçtiyse din değiştirmek bu kadar kolaysa Türkiye olarak hristyian olun, avrupa bilrliğine bizi hemen alırlar... Hiç bir toplum isteyerek din değiştiremez, bölgede geçiş yapılacak dinin bir nüfusu olması gerekir... İşte o nüfus türkler katledilerek ve tecavüz edilerek zamanında oluşturulmuş, türk çocuklarının beyni yıkanarak oluşturulmuştur.
Ohooo şark kurnazlığına gel. Paylaştığın yazının 16 yerinden fake olduğu ortada. Bir de ard arda kaynak vermiş gören de hepsini okuyup gelmiş zannedecek. O kaynakların birine bile ulaşımın yok senin. Bunun yerine copy paste yaptığın yerin linkini at da uğraşmayalım.

1-) Her sene 2 milyon 2 yüzbin altın. Vay be Semerkantta ne altın varmış o dönem.

2-) 30.000 Türk genci esir. Vay anasını Aşinada o kadar halk yoktur, tarım yapamayan göçebeler 30k genç verecek her yıl.

3-) Türkler tapınak yapmış put yapmış.

Ayrıca angutayın güzel yerlerini ayırıp sana gönderirim istersen. Bu yaratıcı esprinin bir karşılığı olmalı değil mi akıl fukarası


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
6 yıl
Teğmen

Kaynaklarıda yukarıda merak eden gider bakar, sana yerince zaman ayırdım bence.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akhenra -- 23 Temmuz 2019; 21:20:11 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @MANGUTAY
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

"sana yeterince zaman ayırdım" bunu bana en son ayrıldığım manitam söylemişti. Hacı o kadar feminen bir üslubun var ki harbiden bir yerim kalktı şimdi.




Bu mesajda bahsedilenler: @akhenra
M
6 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Tam da söylediğim şey bu. Yani Türklerin islamla tanışma ve müslüman olma süreci çoğunlukla pragmatistlik doğrultusunda gelişmiştir. Çoğu yerde biz kendimiz taleb ediyoruz müslümanlığı.




Bu mesajda bahsedilenler: @ComertSoylu
S
6 yıl
Binbaşı

(sözde) Türklerden "bazıları" yolda karşılaştıkları, Araplar da (bu millet, dünya tarihinin en pis milleti durumundadır) olan sevgi, merhamet, barış, doğruluk, haysiyet gibi değerleri görünce birdenbire aydınlanma gelir ve kelime-i şehadet getirerek müslüman olurlar. aksini iddia eden ağır vatan haini ve fetöcüdür.


Bu mesaja 1 cevap geldi.