Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
26104
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Arkadaşlar Yardım Na-de Görüntülü Diafon Sorunu
T
5 yıl
Teğmen
Konu Sahibi

Merhabalar.
Arkadaşlar Na-de marka görüntülü diafon ile ilgili 2 sorunum mevcut.

1. Kapı zili çalmıyor.
2. Kamera butonuna bastığım zaman mavi ekran hatası.

Müşteri hizmetlerini aradım ancak sadece gelmek için 80TL ücret talep etti. Ürünün garanti kapsamı dışında yapacakları için muhtemel direk değişim denip yenisini satacaklar.


Çevremde bir kaç esnafa sordum ama anlamadıklarını söylediler.

Konu hakkında yardım edebilecek. İzmir de olup ücretli yapabilecek kimse var mı?
Not: Çok nadir de olsa görüntü ara sıra geliyor.

Cihaz arkasına giren tüm kablolar kontrol edildi kopukluk yok


< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcuctug -- 10 Şubat 2019; 16:51:33 >

M
5 yıl
Yarbay

Yakın zamanda kendi binamızda aynı şikayet ile diyafon sistemini elden geçirdim. Ben de bulana kadar çok uğraştım ama sorun iç ünitede çıkmadı. İnce 8 damarlı diyafon kablosunun bina içinde paralel birleştiği yerler var. Bu kablolar o kadar zayıf ki zamanla oksitlenme ve kırılma sonucu verimini kaybediyor, voltaj ve sinyal taşımada yetersiz kalıyor. Bu birleşim noktalarını tekrar elden geçirdim, kırılanlara harici kablo ile destek yaptım. Sorun düzeldi.

Elinizin altında multimetre olmalı, voltaj ölçümü yapmadan çözmek zor...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

O
5 yıl
Teğmen

Görüntülü diyafon sistemlerinde. DT8 dediğimiz sekiz damarlı kablo binanın dış ünitesinden tek olarak bina içine gelir. Eğer bina çok katlı ise kablo kayıplarını en aza indirmek için bina girişinde araya sinyal yükseltici konulur. Dış üniteden tek olarak gelen kablo bina katlarındaki bağlantı noktalarında rengi rengine paralel bağlanarak dairelere o şekilde gelir.

Eğer sorun sadece sizin dairede ise öncelikle sizin daire ile daire katındaki bağlantı noktası arasında kablo kontrol edilmeli. Arkadaşın dediği gibi gerekirse ekler yenilenmeli veya ölçümleri yapılmalı. Sorun büyük ihtimalle bu kablodadır.

Sorun sizin kattaki diğer dairelerde de varsa o zaman bir alt katın bağlantı noktasından sizin kata gelen kablo kontrol edilmeli.

Bina genelinde problem varsa en dış üniteden itibaren kontrol edilmeli

Diğer bir ihtimalde iç ünitenin arızalı olmasıdır ama arada görüntü gelip normal çalışıyorsa sorun kablolama ile ilgili.



İ
geçen yıl
Er

Bu tarz durumlarda şunu belirtmen lazım sadece aşağıdan mı çalmıyor yada hem yukarıda ki butondan hem de aşağıda ki panelden mi çalmıyor.

1-yukarıdan çalıyor aşağıdan çalmıyorsa D1 ve D2 uçlarının bağlı olduğu haberleşme devren arızalıdır.
2-her ikisinden de çalmıyorsa trimpot
3-sadece yukarıdan çalmıyorsa buton veya buton kablosudur.

görüntüye gelirsek uzaktan bilgi vermek çok zor mutlaka gelip bakılması gerekir. Kablo, şube yada kat arasında ki yükseltici arızalı olabilir.

Eski bir Na.De servisi olarak söylüyorum sana bunları.

Bu arada dip not NADE Vbus7 serisinin kablolaması DT-8 olmamalıdır. Sistem CAT6 kabloya göre tasarlanmış bir üründür. DT-8 kablolamada bir çok farklı arızalar yaşarsınız.



J
2 ay
Er

Arkadaşlar merhaba,
Benim Na-de diafon apartman girişinden ve bina girişinden çalışıyordu. Kamerası da aktifti. Sadece ekran üzerinde dokunmatik çalışmıyordu. Bundan dolayı aşağı kapıyı açamıyordum. Ankarada eylül güvenlik sistemlerini arayıp sorunu bildirince bana aşağıda diafonun enerjisini kapatıp açarsam sorunun düzeleceğini söyledi.
Ben de öyle yaptım apartmanın enerjisini kapayıp açtım problem düzeldi. Belki başkaları da aynı problemi yaşarsa diye buradan paylaşmak istedim. Eylül güvenlik sistemlerine de teşekkür ederim bu vesileyle.



B
2 ay
Yüzbaşı

audio görüntülü diafonda konu açan arkadaşın sorununa benzer sorunu bende yaşamıştım, apartman önündedki zil panelinden düğmeye basınca daire içindeki diafona görüntü mavi olarak düşüyordu , ve kapı açma düğmesine basılsa bile otomat açmıyordu ,diğer seneryoda daire içindeki difonda görüntü çağırma düğmesine basıp görüntü gelince tekrardan kapı açma düğmesine basınca otomat çalışması gerekirken bu sefer çalışmıyordu, çünkü görüntü hiç gelmiyordu tepkisiz kalıyordu , güvenlik önlemi adına görüntü gelmeyince sistem otomatı açmaya izin vermiyor , daire içindeki diafonda 2 tane 24vluk röleleri değiştirdim ve eski soketi değiştirdim şimdi bütün özellikleri çalışıyor ,

benim sorum olacaktı bu sistemi bilenler yardım ederlerse sevinirim aşağıya attığım 2. resimdeki hangi renkteki kablolar yada hangi sıradaki kablolar apartman girişindeki otomatı diafonsuz açamaya yarar yani zile basmadan diafona giden hangi kaboları nasıl kullanmalıyım ki otomatı diafonsuz açayım son-off tarzı bir ciğaz ile cep telefonuyla zile basmadan kapı açılması isteniyor

< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.