Selamın aleyküm sevgili arkadaşlar, Bir arkadaşım yeni iPhone aldı, 4 ay sonra touch id bozuldu ve ekranda leke farkettik. Servise giden cihazda ekran değişti. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanundan sonradan haberdar olan biz ikinci kez ekranda leke oluşunca tüketici hakem heyetine başvurduk, bizi bilirkişiye gönderdiler 10 gün sonra cihaz açılmış hurcalanmış halde teslim aldık, ayrıca cihazda çizikler vardı ve eskisi gibi akıcı çalışmıyordu, sürekli donmalar kendi kendine ısınıyor kapanıyordu. Tüketici hakem heyetine gidip durumu izah ettiğimizde sonucu bekleyin cevabı aldık ve aradan 3 ay geçti ne tuhaftır ki dava aleyhimize sonuçlandı. Hani 6 ay içinde arzalanan cihaz ayıplı sayılıyordu hani 1 sene içersinde arza tekrarlanırsa cihaz ayıplı sayılıyordu diye sorduğumda itirazınızı bir üst mahkemeye yapın diye yolladılar. Sonuç olarak elimizde daha bir sene olmamış, bozuk, kullanılamayan, servis yetkisi olmadan açılmış, müdahale edilmiş, garanti dışı cihaz kaldı. Artık ekran serviste ücretsiz değişmeyecek! Bence bilirkişi raporu olarak resmi teknik servis raporu kabul edilmeli. Eğer dava aleyhinize sonuçlansa bile en azından elinizde kalan cihaz garanti dışı olmayacak! Sizce haksız mıyım? Not: forumda yeniyim hatam varsa affediniz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
ikinci kez servise götürüp arıza tespiti yaptırsaydınız ve iki adet servis evrakı ile başvursanız bilirkişiye gerek kalmazdı. karar da % 98 lehinize olurdu.
Belki dediğiniz gibi olurdu ama ilk kez böyle birşey başımıza geldi bizde tüketici danışma hattını aradık onların yönlendirmesi ile hareket ettik ki onlarda yanlış yönlendiriyormuş çoğu zaman
Bir arkadaşım yeni iPhone aldı, 4 ay sonra touch id bozuldu ve ekranda leke farkettik. Servise giden cihazda ekran değişti. 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkındaki kanundan sonradan haberdar olan biz ikinci kez ekranda leke oluşunca tüketici hakem heyetine başvurduk, bizi bilirkişiye gönderdiler 10 gün sonra cihaz açılmış hurcalanmış halde teslim aldık, ayrıca cihazda çizikler vardı ve eskisi gibi akıcı çalışmıyordu, sürekli donmalar kendi kendine ısınıyor kapanıyordu. Tüketici hakem heyetine gidip durumu izah ettiğimizde sonucu bekleyin cevabı aldık ve aradan 3 ay geçti ne tuhaftır ki dava aleyhimize sonuçlandı. Hani 6 ay içinde arzalanan cihaz ayıplı sayılıyordu hani 1 sene içersinde arza tekrarlanırsa cihaz ayıplı sayılıyordu diye sorduğumda itirazınızı bir üst mahkemeye yapın diye yolladılar.
Sonuç olarak elimizde daha bir sene olmamış, bozuk, kullanılamayan, servis yetkisi olmadan açılmış, müdahale edilmiş, garanti dışı cihaz kaldı. Artık ekran serviste ücretsiz değişmeyecek! Bence bilirkişi raporu olarak resmi teknik servis raporu kabul edilmeli. Eğer dava aleyhinize sonuçlansa bile en azından elinizde kalan cihaz garanti dışı olmayacak!
Sizce haksız mıyım?
Not: forumda yeniyim hatam varsa affediniz.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >