Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
7
Cevap
2212
Tıklama
0
Öne Çıkarma
###RC Model Araba Ekipmanları###
J
17 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

1.Nitro metanol yakıtla çalışan motorlu kit model arabalar.
2.Akü ile / Elektrik motorlu çalışan kit model arabalar.

YAKITLI MODEL ARABA (RC Nitro) EKİPMANLARI ;

Bilindiği gibi model arabalar elektrikli ve yakıtlı olarak 2 ana sınıfa ayrılmaktadır. Yakıtlı ve elektrikli modellerin çalışma prensiplerinin farklı olması dolayısıyla, her sınıf için de farklı ekipmanlar gerekmektedir. Sizlere tanıtacağımız bu ekipmanlar model arabamızın çalışması için gerekli olan ve herhangi birinin bulunmaması durumunda arabamızı çalıştıramayacağımız türden ekipmanlardır. Şimdi yakıtlı model arabaların çalıştırılıp kullanılabilmesi için gerekli ekipmanları açıklamaya başlayalım.

Yakıtlı modellerin çalışabilmesi için gerekli ilk ekipman yakıttır. Model arabalarda kullanılan yakıt, benzin istasyonlarında satılan yakıtlardan faklı olarak nitro ve yağ içermektedir. Yakıtları, model arabanın üreticisinin tavsiye ettiği oranlarda nitro içeren türden almamız motor ömrü açısından önemlidir. Genelde yakıtın içindeki nitro oranı %10 ile %30 arasında değişmektedir. Model araba yakıtlarının bir diğer özelliği de yağlı yakıt olmasıdır. Yakıtlı model araba motorlarının kendine ait bir yağlama sistemi olmadığı için, yağlı yakıt sayesinde motor çalışırken aşınmaları önleyici ve motoru koruyucu bir yağlama sistemi sürekli devrede olmaktadır.


1.resimde model arabalarda kullandığımız özel yakıtı, 2. resimde ise yakıtı model arabamızın deposuna doldurabilmek için kullandığımız yakıt şişesini görüyorsunuz.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >

Yakıtlı model arabaların ekipmanlarından biri de buji ısıtıcısıdır. Buji ısıtıcısı, arabanın volanı dönerken motor kafasındaki bujiye temas ettirilerek bujinin motor kısmındaki telinin içeriden kor hale gelmesini ve pistonlara dolan yakıtın patlama yapmasını sağlamaktadır.


Resimde (buji ısıtıcısı şarzlı) görülen ısıtıcının arka tarafında şarjlı pil vardır. Isıtıcının yanında görülen ise bu pili doldurabilmek için gereken şarj aletidir. Fakat diğer resimdeki (buji ısıtıcısı pilli) gibi her bittiğinde değiştirilebilen pillerle çalışan ısıtıcılar da bulunmaktadır.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Ayrıca model arabamıza uzaktan yön verebilmemiz için bir de kumanda sistemi gerekmektedir. Kumanda sistemi, kumanda, 2 kanallı alıcı, servolar ve alıcı pilinden oluşmaktadır. Model arabalarda en yaygın kullanılan ana kumanda pistol (tabanca) tip olarak tabir edilen profesyonel kumandalardır. Kumanda sisteminde 1.resimde (kumanda) görülen tabanca tip kumanda verici konumundadır. 2.resimde (alıcı) görülen ve model arabanın üzerinde konumlandırılan alıcı ise kumandadan gelen sinyalleri alarak servolara (servo) iletir. Servolar ise içlerindeki küçük elektrikli motorlar ve bu motorlara bağlı aksamlar sayesinde tekerlekleri sağa sola döndürme ve motora giden yakıtı artırma azaltma işlemini yaparlar. 3.resimdeki (receiver pili) pil ise hem arabanın üzerindeki alıcının hem de servoların çalışabilmesi için gerekli gücü sağlayan ve şarj edilebilen türden pillerdir.
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
Yakıtlı model arabalarda volanın starterbox ile ya da pull start ile çalışma esasına göre farklı ekipmanlar kullanılmaktadır. Pull startlı bir model arabada ilk çalıştırma pull startın ipini çekme suretiyle olurken startbox kullanılan arablarda ise modelin volanını alttan elektrikli bir motor çevirmektedir.İlk resimde pull startlı bir motoru, diğer resimde ise starterbox görülmektedir. Starterbox'lar gerçek araba akülerinden ya da pillerden güç alarak çalışırlar.
< Resime gitmek için tıklayın >
Bunların yanında günlük yaşamda kullandığımız anahtar, alyan takımı, tornavida ve benzeri el aletleri de kullanılabilecek ekipmanlar arasındadır. Yukarıda sayılan ekipmanlardan herhangi birisinin olmaması model arabamızın çalışmamasına sebep olur. Bu açıdan yukarıda açıklanan ekipmanların hepsi ayrı ayrı önemlidir ve sürüş esnasında hepsinin hazır bulunması gerekmektedir.

Yazarlar :
Erkan Akıncı
Ersin Topkarcı
Şükrü Balcı





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeiCeei -- 3 Nisan 2007; 23:45:22 >

K
17 yıl
Binbaşı

Bilgiler için teşekkürler


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
17 yıl
Yarbay

Yani bol bol masraflı hobiler türkiyede cebini sömürüyor avrupada cebinde para kalıyor.
En basiti avrupada ürünler 250$ burada 490€ farka bakın bol bol sömürü.Onun için türkiyeden almak yok avrupa siparişleri ile almak var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
17 yıl
Yarbay

quote:

Orjinalden alıntı: Baracuda

Yani bol bol masraflı hobiler türkiyede cebini sömürüyor avrupada cebinde para kalıyor.
En basiti avrupada ürünler 250$ burada 490€ farka bakın bol bol sömürü.Onun için türkiyeden almak yok avrupa siparişleri ile almak var.



Avrupa'da da aslında ucuz değil pek. Ancak Hong Kong ve Amerika'da gerçekten ucuz kalıyor, ben de Hong Kong'dan çok fazla alışveriş ediyorum mecburen. Ancak dünya çapında çoğu mağaza artık bu işten zarar gördüğü için üreticilerin sabit fiyat politikaları başlıyor yavaş yavaş. Dikkat ederseniz yabancı sitelerde fiyatlar yükselmeye başladı. Gerçi iyi olmadı ama, zamanla eşitlenecek gibi duruyor. Düşükler yükseleceğine, yüksekler düşseydi keşke


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yarbay

Arkadaşlar şu buji ısıtıcı ile napıldığını anlamış değilim ?

Her yakıtlı rc modellere buji ısıtıcısı lazımmı ?

Tam olayını bir anlatabilirmisiniz buji ısıtıcısının ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
17 yıl
Yarbay

buji ısıtıcı temelde buji görevini görüyor dizel araçlarındaki kızdırma bujisi, ateşlemenin olması için havanın belli ısıya sahip olması lazım dimi ,yakıtın tutuşması için sıcaklık lazım, bujinin silindir içinde kalan kısmı elektirk akımı ile kızıyor,bujinn numarasına göre az yada çok kızar bu iç kısımdaki ince metal,ilk hareketi verdiğin pull start yada diğer starter çeşitleride ilk hareketi verir ve 2 zamanlı motor çalışmaya başlar.
buji ısıtıcısıda 1.5 volt teorik değerli sürekli 1.2 volt ile çalışan bir nevi rezistans. kendi kızmıyor,bujinin silindir içinde kalan kısmını elektrik akımı gecerek kızdırıyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
17 yıl
Yarbay

Her gp kullanımından önce buji ısıtıcısı ile kızdırmakmı gerekiyor ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
17 yıl
Yüzbaşı

Valla epeyce küçükken çok ilgim vardı bu model ooncaklara ancak hayat şartları falan fıstık sadece uzak bir ilgi olarak kaldı. ama şimdi burayı keşfettim. artık hevesimi bu şekilde gideririm az çok. saygılar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.