Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3076
Cevap
135425
Tıklama
9
Öne Çıkarma
Cevap: Tom Clancy's The Division 2 (2019) [ANA KONU] (154. sayfa)
R
2 ay
Binbaşı

https://forum.donanimhaber.com/tom-clancy-s-the-division-2-2019-ana-konu--131749588-153#157717472

Alıntı yapılan mesajımda ss'lerin ikincisine yazmıştım: "Hemen önümde hastane sedyesinden içeriye (kim bilir kimin nesiydi kimin annesi babası çocuğu kardeşiydi) yoğun bakım alanı yatağına hüzünlü bakadurur şekilde yerleştirilmiş şu (The Division oyunlarının meşhur) klasik / ikonik çocuk oyuncaklarına lütfen dikkat..." İşte orada o anlara odaklanıp baktığınızda ne kadar anlamlı ne kadar düşündürücü öyle değil mi, bu arada ilgili mekan "WDC District Union Arena (spor salonu / stadyumu)".

Yine aynı mesajımda şu yorumla bir aile gezi anısı paylaşmıştım: "Dollar Flu / Green Poison virüs pandemisi öncesi Yaz aylarında bir ailenin çocuğuyla (Maggie Colson) gittikleri Lincoln Anıtı ziyaret anıları..." Sonrasında demiştim ben böyle başka anılarla daha karşılaştım ve işte o mesajımda bahsettiğim diğer çocuğun olduğu evi buldum. Yani buna çok sevindim çünkü gerçekten çok tesadüfen oldu her şey, öyle etrafa bakınıp gezerken bir sokak başında "ya burası neymiş bir apartman içeride açık kapı bir ev ortamı var mıdır nedir" diye bakayım dediğim yerde sanırım 3. katında aileyi buldum:

Hemen sol alta "Home To A__ 1978" yazan tabelanın karşısındaki mavi afişli olan bina. Sanırım buralar şehrin Universite öğrencilerin takıldığı evlerin olduğu yerler. (Oyunda bu bölge zaten University of the Washington DC diye sunulmuş).

< Resime gitmek için tıklayın >

Çocuklar hep aynı yaşlarda (6-7 veya 8-10 gibi) bu sefer Tim Hayes isimli bir çocuğumuz var. Dollar Flu & Green Poison virüs pandemisi'nin ilk günleri TV'den yapılan (C.E.R.A.) sağlık uyarıları çocuğumuz onu izliyor. Hemen yandaki odasında evin annesi diz çökmüş Mary Hayes -burası gerçekten çok acıklı- öylece ağlamaklı dua ediyor, mutfak tezgahında duran evin babası ise evde kalan son yiyeceklerle yemek hazırlamaya uğraşıyor hatta o an eşini çocuğunu yanına çağırıyordu.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

---
Etkisinde kaldığım yine ailesiyle çocuğun olduğu bir hikaye daha. Buraları kendiniz görmeli deneyimlemelisiniz... İleri planda bir Division askeri (Hyenas'da olabilir) ile anne-baba Garcia'ların tartışmasına şahitlik ediyoruz, küçük kızımız ise zaten yanımızda onlara doğru koşmakla meşgul. Ve tam o noktada -bizi salmalısınız bizi bırakın gitmemiz gerek yardım edin- vs vs konuşmaların sonuna bir silah sesiyle irkiliyoruz, kim vuruluyor söylemek istemiyorum siz kendiniz düşünün taşının...


< Resime gitmek için tıklayın >

---
Neyse hanımlar beyler buyurun bir başka bahtsız öksüz çocuğumuz Ketie Williams ve onun son anlarıyla tanışın. Her çocuğun bildiği sıradan klasik bir prenses/periler/sihirli elma/prens masalı bunu söylüyor kendince ne yapsın...


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >

Üzgün ağlamaklı şekilde kendince masal kitabından en sevdiği hikayeyi okuduğu o kızımızın o anlarda Annesi'nin üstü örtülü cesedi burada, Trina Williams "Dead Details: Cause of death complication from Influenza"... Arkadaşlar biliyor musunuz içim acıklı buruk hüzünlü buradan ayrılırken şuna sevinmiştim, en azından dedim son kimlik bilgilerinde Katie kızımız için "Current Status: Unknown" ve "Details: Missing" yazıyordu ya yani belki hala yaşıyordur dedim, virüs pandemisi başladığında 6-7 / 8-10 yaşlarında olsa şu an daha büyümüştür dedim öyle kendimce...

< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 27 Ocak 2024; 10:25:0 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
2 ay
Moderatör

Pc de hala oynayan varsa Bi akşam girelim hep beraber :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

L
2 ay
Yüzbaşı

İlk okuduğumda pek ifade etmemişti malum oyunda enemy dışında npc yok nerseyse ama şuan 1. Oyunu oynuyorum ve cok cok cok daha anlamı güzel bi yazı olmuş ellerine sağlık



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ravenholm
L
2 ay
Yüzbaşı

1. Oyuna başlayalı 1 ay olmak üzere toplamda 13 saat oynamışım ve ben bu oyundan çok sıkıldım... 2. Oyun beni hiç sıkmamıştı onda da 30 saatim var anlaşılan benim icin oyun oynamaya ara verme zamanı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 ay
Binbaşı

Öyle deme ya The Division 1'in kendine özel yanmış yıkılmış karlı NY şehir atmosferi ortam mekanları bambaşkaydı, öylece gece/gündüz sokaklarda yürürken bile (bazen oyuncuyu geren karanlık gerilimli anlar bazen Dollars Flu sonrası o ortamlarda yaşananları düşününce insanı üzen yapısıyla) terk edilmiş mekanları keşfederken oyunun etkileyiciliğini arttıran grafikler yansıma efektleri ses/müzik altyapısı çok iyiydi.

Sevmemiş sıkılmış olabilirsin bu "zevklerle renkler" meselesi ama şurada The Division 1'den bahsedilmesi bile beni etkiliyor ya diyorum 100-150 saat gömdüğüm 1. oyunu tekrar mı yüklesem açsam diye diye düşüncelere dalıyorum. Lucker274 mesela senin şu son mesajına denk geldiğimde önümde Pixopat kanalı https://www.youtube.com/@Pixopat/search?query=The%20Division açıktı bakıyordum, (eski 2 yıl öncesinin 3-5 saatlik canlı online yayınlar) videoları izleyince bile canım nasıl delicesine The Division 1-2 çekiyor of yani nasıl bir oyun zevki deliliği hastalığı varsa bende neyse :) Tabii bir yandan 1. oyuna ara vermen senin için iyi olmuş en bildiğin sevdiğin 2. oyundan devam et böylesi daha iyi, yani bende olsam böyle yapardım.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 26 Ocak 2024; 15:41:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lucker274
L
2 ay
Yüzbaşı

Ben büyük ihtimalle komple oyun oynamaya doydum şu sırlar yada farklı birşeyler arıyorum 2012 ve öncesinde çıkan oyunlar ilgimi çekiyor şuan ama o oyunları da beleşe oynatıcak donanım yok elimde call of duty aw ye baktım oda pahalıydı neyse konsolu komple kaldırdım bende bi süre oyunlara ara vericem geçen sene de bu zamanlarda konsolu satmıştım (sonrasında pişman oldum) herhalde kışın oyun oynamak bana göre değil 😂



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Ravenholm
V
2 ay
Yarbay

The Division 2: 5. Yıl 3. Sezon - VANGUARD Çıkış Fragmanı

https://www.youtube.com/watch?v=j_dRT6oA7DA


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
2 ay
Binbaşı

Gelsin bakalım Year 5 Sezon 3 Vanguard fena değilmiş takip edilir, 10GB - 17GB tarzı bir güncelleme diye görmüştüm daha bakmadım ve sanırım ileriki aylarda Main/Side Quest-Mission olarak bir şeyler eklenecekmiş yanlış anlamadıysam. Daha biz Year 5 Sezon 2 Puppeteers final hedefine Manhunt: The Recruiter (Prime Target) yeni yeni ulaşmışken bu Sezon 3 "Vanguard" tanıtımı tam üstüne geldi haydi hayırlısı bakalım. Tanıtım videosunun official/resmii olarak Türkçe Altyazılı olması fena değildi neyse Ubisoft zaten Türkçe Altyazı eklemediğin oyunların konusunda sana kırgınız neyse.

The Division 1-2 oyunlarını tamamen %100 anlamda Singleplayer/Solo oynuyor olmak gayet keyifli güzel de işte Manhunt tarzı görevler (süre sınırlaması olanlar mesela) Solo çok zaman alabiliyor uğraştırabiliyor, fakat her şeye rağmen gerçekçiliği ortam mekanların büyüklüğü çeşitliliği detayları atmosfer olarak her türlü Singleplayer/Solo acayip güzel harika giden oyunlar The Division 1-2.

Şunu ayrıca belirtmem lazım ben hayatımda hiç bir oyunu ne olursa olsun herhangi hiç bir görevi "belli zaman sınırlamasıyla" oynamayı "checkpoint save" ile sınırlandırılmayı sevmedim. Belli süre verip hedefe ulaşmak görevi tamamlama zorunluluğu hiç hoş değil, mesela The Division 2'de (21 dk nedir ya!?) en nefret ettiğim yapamadan bıraktığım Manhunt Legacy görevim "Pentco Fairview Power Plant (Manhunt: General Anderson)" oldu kaldı öyle. Youtube'da oynayış videolarına bakın beni anlayacaksınız, gerçi çoğu oyuncu burayı Solo olarak bitiriyor ama gerçekten çok sıkıntı çok bela hiç uğraşmaya değmez dedim bıraktım.

---
Bu arada etkileyici düşündürücü bularak The Division 1-2'den oyun içi ekran görüntüleri ile hazırladığım mesajlarımın üzerinden haftalar geçmiş o arada yine The Division 2 ve Cyberpunk 2077 Phantom Liberty oynuyoruz, işte son 5-6 gündür ise (sadece Epic Games'de yayınlandı) Dead Island 2 beni bir sardı kapıldım gidiyorum hoşuma gitti. 10 üzerinden en fazla 5-6 alabilecek ucuz kıytırık bir oyun sanılabilir ama ortam mekanların çeşitliliği büyüklüğü bölümlerdeki her detaylara ayrıntılara özen gösterilmesi gerçekçiliği grafikler vücut parçalanma efektleri vb üzerinde bayağı uğraşmışlar, hatta bazı yönlerden (tek rakibi) Dying Light 2'den daha güzel buldum keşke DL2'de de bunlar olsaymış dedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 18 Şubat 2024; 11:57:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Venomstr
P
2 ay
Yüzbaşı

Ben de tek başıma yapamadım Anderson gorevini. Sonra matchmake yaptim. 4 lü takim olarak oynayip geçebildik. Görev oldukça zorluydi. Yaklasik 2 yildir oyun oynamiyordum. Geforce now denemek icin hesap actim. Direkt ilk girdigim oyun division 2 oldu yine. 1320 saat oynamisim oyunu :-)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ravenholm
R
2 ay
Binbaşı

Yok valla denedim uğraştım bıraktım Legacy Manhunt görevlerim arasında tek yapamadığım kalan buydu "PentCo Fairview Power Plant - Manhunt: General Anderson".

The Division 1-2 oyunlarında en sinir olduğum beni oyundan en soğutan durum bunlardı, özellikle süre dakika sınırlamalı görevler/hedefler üstüne Checkpoint save saçmalığı olması çok zorlayıcı. Hani oyuncuyu böyle sınırlamasalar rahat bıraksalar işte Save'lerin arasını kısa tutsalar ister Co-op Pvp ister Solo görevleri yapalım gidelim yolumuza ne sıkıntı yaratıyorlar değil mi. Bazı belli özel Main Mission'lar Manhunt'lar yaparken zorluğu da sınırlıyorlar Hard/Heroic/Challenge şart koşuyorlar, ya kardeşim ben Normal - Main quest zorluğunda bitirmek istiyorum ne diye beni uğraştırıyorsun.

Süre dk sınırlamalı görevler derken yine quest/mission içerisinde bile mesela kısım kısım part/episode ilerleyişler olur, şu dk içinde şunları imha et şunu tak düzelt şunun yanında dur/öldür vb talepleri etraftan habire boss gücünde 3-5 eleman yollamaları ayrı bir sıkıntı. The Division oyunların yetkilisi/yapımcısı abilerim sözüm sizlere: Böylesi oyunları insan oynayacak insan! tamam oyunlarınızı öyle güzel gerçekçi büyük tasarlamışsınız mekanlar görevler koymuşsunuz ki Singleplayer/Solo olarak bile acayip zevkli harika oyunlar bunlar, peki ne diye görevleri yapmaya böyle delirtici sinir edici insanı sınırlayan şeyler yaparsınız ne yani.

"Online" Multiplayer dediğimiz oyunlar olarak bu side/main görevlere her oyuncunun MP co-op pvp / SP solo giriş yapıp yapmadığını anlamıyorlar mı? ona göre oyun kendi kendine görev zorluğunu/süresini vb ayarlasın ona göre ilerleyelim olsun bitsin... Kenly College mesela en sevdiğim bölümlerden biridir, yine ne güzel gerçekçi detaylı atmosfer mekanlar yapmışlar Single oynamak istiyoruz ama olmuyor, Kenly College içine 3 ana mekan/görev hazırlamışlar her biri kendi içinde üç kısma ayrılıyor yine dakika/zaman sınırlaması yine checkpoint save saçmalığı vs delirtici olaylar olaylar...

---
Daha yeni The Division 2'ye 17 GB güncelleme geldi, Year 5 Sezon 3: Vanguard yeni sezonuymuş (en sevdiğim şekil) Singleplayer yapılacak Side/Main Mission olayı eklenmiş evet hazırlanın beyler "Warlords of New York" bölgesine geri dönüyoruz. Yalnız bu Vanguard tam da üstüne geldi önceki sezonun Year 5 Season 2: Puppeteers sonuna yeni ulaşmıştım, neyse bana şans dileyin arkadaşlar The Recruiter Manhunt görevine çıkıyorum Camp White Oak'a gidiyorum...

En azından The Recruiter oynayanların bir gameplay videosunu koyayım da ne ile karşılaşacağımız belli olsun:
https://www.youtube.com/watch?v=eOv7QQaTbEg&pp=ygUvQ28tT3AgRElWSVNJT04gMiBUaGUgUmVjcnVpdGVyIE1hbmh1bnQhIHBpeG9wYXQ%3D





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ravenholm -- 18 Şubat 2024; 12:8:51 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Polanski TR
G
geçen ay
Yarbay

Hocam yıllardır oyunu oynuyorum, The Recruiter görevi gördüğüm en saçma görevlerden birisiydi. Mekanikler oyuncuya baştan verilmiyor, anlayınca da ilkte mükemmel zamanlamayla her şeyi ayarlamazsa full elite bir ekip iniyor, her taraftan sıkışıp tek atan sniper'a karşı pek bir şey yapamıyorsunuz. Ki time limit konmuş işin ucuna.

Mekanikleri anlayıp zamanlamayı tutturursanız final boss 2 dakika sürmüyor. Ama mekaniklerin ayarı çok kötü.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ravenholm
G
geçen ay
Yarbay

The Division 1'in Global Event'leri kaldırılmış durumda, Topluluk moderatörleri de geri gelip gelmeyeceğinin bilgisini alamamış durumda. Geçen seneki takvime göre 2 kere daha event gelmesi gerekirdi 2024 için, fakat göremedik. Oyunun ölümünün ilk aşaması sayılır. Classified set piece'leri kazanmak neredeyse imkansız oluyor şu durumda. Ancak Elite HVT veya legendary mission boss drop'tan gelir, bunlar da global event ile beraber yapmak hem kolaylaşıyor hem de puanlarla hızlanıyordu. Server sayısının da iyice azaldığını düşünürsek yakın zamanda kötü haberle karşılaşabiliriz


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
geçen ay
Yüzbaşı

Büyük olasılık serverlar yakında kapanır hocam öyle tahmin ediyorum oyun çıkalı epey bir zaman oldu The Crew serisinin ilk oyununda da serverları kapatmışlardı. The Division 1 içinde aynısını yapabilirler yakın zaman tahminen çünkü bir çok oyun çıktı üzerine 2.serisi oyunun 5 sene oldu çıkalı, The Crew Motorfest ve diğer bazı online tabanlı oyunları piyasaya sürdüler onlara odaklanmak isteyebilirler diye düşünüyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Gunpower-storm
L
geçen ay
Yüzbaşı

Yeni the division çıkmadan kapatmazlar serverları diye düşünüyorum crew 1 in serverları motorfest çıktıktan sonra kapandı



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @FallenDemon
L
4 hafta
Teğmen

Arkadaşlar selamlar bu indirimde oyunu new york paketiyle birlikte aldım 30 level boostu kullanıp oyuna daldım fakat ne yapacağıma dair en ufak bir fikrim yok.
Bir Türk klanı veyahut dc linki varsa yardımcı olabilecek çok sevinirim.
Breakpoint oynamıştım bundan önce onu çok beğenince bunu da aldım fakat sağa sola koşturuyorum sadece çapulcu gibi şimdiden teşekkürler



L
3 hafta
Yüzbaşı

Bu the division 2 nasıl bi oyunsa oynamadığım müddetçe canım çekiyor normalde bi oyunu bitirdikten sonra çok çok aşık olmadıysam (Watchdogs2) 1 kere bitirdikten sonra ya yüzüne bakmam yada 3 5 el oynayınca sıkılırım son the division oynayişımda oyun beni sıkmıştı genel olarak oyunlardan sıkılmıştım o dönem ve bu kez konsolu satmak yerine dolaba kaldırmıştım 😂 ama şuan canım 2. Oyunu oynamayı çekiyor deli gibi vakit bulabilirsem tekrardan hayat offline the division online yapmak istiyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lucker274 -- 8 Mart 2024; 22:51:14 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

P
dün
Yüzbaşı

Hala aktif oynayan 30 yaş üstü arkadaş var mi?

2500 SHD. Genelde summit ve kontrol noktasi alma oynuyorum. Akşamlari birlikte oynariz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.