Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
59
Cevap
6457
Tıklama
2
Öne Çıkarma
[BL/TWRP/ROOT/UNBRICK] Oneplus 5T Destek ve Yardımlaşma
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

İşlemleri en son yayınlanan resmi yazılım üzerinden yapınız.

Destek sadece Oneplus 5T kullanıcıları içindir diğer Oneplus cihazlarına ve costum romlara sağlıklı destek sağlayamam.

Sürücü kurulumu ileride ki işlemler ve unbrick için gereklidir bu işlemleri yapmadan önce lütfen cihaz da bulunan şifre ve parmak izlerini kaldırın ve yedeklerinizi alın.

Dikkat bu işlemler cihazınızı kullanılamaz hale getirebilir sorumluluk yapana aittir.


İşlemler zincirleme sıra halindedir lütfen işlemler sırasında TOOL ALL IN ONE uygulamasını kapatmayın.

>>> BOOTLOADER AÇMA

Telefonunuz açıkken bilgisayarınıza bağlayın Bilgisayarım > CD Sürücüsü Oneplus Drivers kısmından gerekli sürücüleri kurun.

Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme Numarası'na bir kaç kez dokunarak Geliştirici Seçenekleri'ni açın.

Geliştirici Seçenekleri > OEM Kilit Açma + Gelişmiş Yeniden Başlatma + USB Hata Ayıklaması seçeneklerini etkinleştirin.

İşlemleriniz için gerekli olan TOOL ALL IN ONE programını bilgisayarınıza yükleyin. TOOL ALL IN ONE indirmek için: https://goo.gl/QFQ4SP

İndirdiğiniz rar dosyasını klasöre çıkartarak SETUP isimli uygulamayı yönetici olarak çalıştırıp kurulum işlemini yapın.

Masaüstüne gelen TOOL ALL IN ONE uygulamasını çalıştırın.

Uygulama da "Select Device" kısmından cihazınızı seçin. Her işlem öncesi buraya dikkat edin cihazınızın modeli seçili olsun.

Telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve telefonunuzdan bilgisayara onay verin.

Telefonunuz açıkken bilgisayara bağlayın Check butonlarından kontrollerinizi yaparak programın cihazınızı tanıdığından emin olun.
Tanınmamış cihaz: http://prntscr.com/i319ua - Tanınmış cihaz. http://prntscr.com/i31lsu

Verilerinizi bilgisayarınıza yedekleyin, telefonunuzu kapatın ve bilgisayarla olan bağlantısını kesin TOOL ALL IN ONE uygulamasını kapatmayın.

Ses açma tuşuna basılı tutarak güç tuşuna basın ve cihazınızı Fastboot Mode ile açın. Fastboot Mod'u ekrana gelince bekleyin ve cihazınızı USB kablo ile bilgisayara bağlayın.

Uygulama da bulunan Check işlemlerini tekrar yapın ve cihaz modelinin seçildiğinden emin olun daha sonra TOOL ALL IN ONE uygulamasında bulunan Bootloader kısmından Unlock sekmesine tıklayın. http://prntscr.com/i31yz5

Telefonunuz ekranına gelen seçeneklerden "Yes" seçeneğini ses açma kapama tuşlarıyla seçerek güç tuşuna basın ve seçiminizi onaylayın.

Cmd ekranında herhangi bir hata mesajı (Failed) yoksa Bootloader kilidiniz açılmıştır.

Telefonun bağlantısını bilgisayardan kesin TOOL ALL INE ONE uygulamasını TWRP kurulumu için kapatmayın.

>>> ARA İŞLEMLER

Cihazın Bootloader'ı açıldığı için verilerimiz silindi telefonu açarak aşağı da bulunan seçenekleri kontrol edin kapalıysa açın.

Ayarlar > Telefon Hakkında > Derleme Numarası'na bir kaç kez dokunarak Geliştirici Seçenekleri'ni açın.

Geliştirici Seçenekleri > OEM Kilit Açma + Gelişmiş Yeniden Başlatma + USB Hata Ayıklaması seçeneklerini etkinleştirin.

Telefonunuzu bilgisayara bağlayın ve telefonunuzdan bilgisayara onay verin.

TOOL ALL ONE uygulamasından Check işlemlerini tekrar yapın. http://prntscr.com/i31t9c

SuperSU veya Magisk zip dosyasını indirin ve cihazın ana dizinine atın.
SuperSU(Tavsiye Edilmez): Recovery Flashable.zip Magisk(Tavsiye Edilir): http://tiny.cc/latestmagisk

Cihazın bilgisayar bağlantısını kesin ve cihazı kapatın.

>>> TWRP KURULUMU

Güncel Twrp için son tarihli olan linki indirin;
https://sourceforge.net/projects/cheeseburgerdumplings/files/15.1/dumpling/recovery/

Ses açma tuşuna basılı tutarak güç tuşuna basın ve cihazınızı Fastboot Mode ile açın. Fastboot Mod'u ekrana gelince bekleyin ve cihazınızı USB kablo ile bilgisayara bağlayın.

Check butonlarından kontrollerinizi yaparak programın cihazınızı tanıdığından emin olun.
Tanınmamış cihaz: http://prntscr.com/i319ua - Tanınmış cihaz. http://prntscr.com/i31lsu

TOOL ALL IN ONE uygulamasında Recovery bölümünden Flash TWRP seçeneğini seçin. http://prntscr.com/i31wck

Açılan menüden Select Recovery kutusuna tıklayın Manual Mode seçin ve sağ tarafta bulunan dosya gösterme kutucuğuna tıklayarak indirmiş olduğunuz img dosyasını seçin ve Flash butonuna tıklayın. http://prntscr.com/i3fncc

Cmd ekranında herhangi bir hata mesajı (Failed) yoksa TWRP kurulumu başarılıdır.

Lütfen TWRP kurulumundan sonra Wipe/Dalvik (temizleme) işlemi yapmayın cihazınız açılmaz.

Telefonun bilgisayardan bağlantısı kesin.

>>> ROOT

Ses açma tuşuna basılı tutarak güç tuşuna basın ve cihazınızı Fastboot Mode ile açın, ses açma-kapama tuşlarıyla Recovery Mode seçeneğini görün ve güç tuşuna basın.

TWRP menü açıldığında Yükle/Install seçeneğine girin ana dizine yüklemiş olduğunuz SuperSU veya Magisk zip dosyasını seçin ve kaydırma/swipe yaparak yükleyin karşınıza gelen clickleri kaldırın.

Cihazınız rootlanmıştır.

>>> UNBRICK

https://androidfilehost.com/?fid=889964283620777543 Adresinden OP5T_UnbrickTool_dumpling_43_O.06_171206.zip adlı dosyayı indirin inen zip dosyasını klasöre çıkartın.

MsmDownloadTool V4.0 adlı uygulamayı yönetici olarak çalıştırın.

Cihazınız kapalıyken ses açma tuşuna basılı tutarak bilgisayara bağlayın.

Uygulamaya gelen Com Device satırını seçin ve Start butonuna basın yükleme işlemi bitene kadar cihazınızın bağlantısını kesmeyin. Yükleme işlemi başlamaz ise bir kaç sefer tekrar deneyin. http://prntscr.com/i878ro

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra cihazınızı açıp güncelleyebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 15 Temmuz 2018; 19:34:11 >

B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

O
7 yıl
Yüzbaşı

Bu güzel ve detaylı konu için teşekkür ederim. Forumdaki 5T kullanıcıları olarak bir ana konu eksikliğimiz vardı. Genelde 5 konusuna gidip orada konuşuyorduk. Bence bu konuyu "OnePlus 5T ana konu" olarak güncellemesi daha hoş olurmuş gibime geliyor. Telefonla ilgili her türlü şeyi bu konu altında paylaşabiliriz.



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bilgisayar Virüsü
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Rica ederim.

Beta 2 ve Beta 3 TWRP güncellendi.




Bu mesajda bahsedilenler: @omeeeeer
C
7 yıl
Binbaşı

Bu da benden olsun, araştırırken buldum, custom recovery olan telefonlarda OTA updateleri nasıl yapılır onu anlatıyor, yazan oneplus 5 için yazmış ama aynı şeyler geçerlidir 5t için de.

http://downloads.oneplus.net/ adersinden yükelyeceğiniz OxygenOS versiyonunu yükleyin.
Zip dosyasını telefonunuza kopyalayın.
Rot dosyalarının (Magisk/SuperSU) telefonunuzda olduğundan emin olun.
Recovery moda geçin.
Install tuşuna basın ve yükleyeceğiniz Oxygen OS zip dosyasını seçin. Eğer seçiliyse zip signature verificatiion'ı kapatın ve yükleyin.
Yükleme bittikten sonra tekrar install tuşuna basıp bu sefer root dosyanızı yükleyin.
Yükleme bitince baştan başlatın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

OTA güncellemeleri TWRP ile kurulabilir fakat kök dizin (root) kalkar her OTA güncellemesinden sonra cihaza tekrar TWRP ve Magisk yüklemeniz gerekir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @catastrop
E
7 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Virüsü

OTA güncellemeleri TWRP ile kurulabilir fakat kök dizin (root) kalkar her OTA güncellemesinden sonra cihaza tekrar TWRP ve Magisk yüklemeniz gerekir.

Arkadaşlar OTA güncellemesi TWRP ile yüklenebilir. yalnız yükleme adımları anlattığım şekilde yaparsanız TWRP niz gitmez.

1- ilk önce Oneplus sitesinden yükleyeceğiniz romu indirin telefonunuza atın.aynı zamanda magisk dosyasıda telefonunuzda bulunsun.
2- daha sonra telefonu kurtarma modunda başlatın. Romu yüklemeden önce twrpde wipe - advanced wipe menüsünden dalvik&art cache ve cache bölümlerine tikleyerek silin.
3- şimdi oneplus sitesinden indiğiniz romu yükleyin yükleme bittikten sonra magisk yükleyin.ardından wipe dalvik&cache tıklayın.
4-en önemli bölüm ( TWRP nin silinmemesi için ) twrp den çıkmadan reboot menüsünden recovery tıklayarak telefonu tekrar twrp den başlamasını sağlayın.
5-şimdi twrpden telefonu reboot ederek açın.

NOT: Bu açıkladığım yöntem sadece OOS romu yüklü telefona yine OOS rom updatelerini yüklemek için geçerlidir.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emir.seymen -- 2 Şubat 2018; 14:17:40 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
7 yıl
Binbaşı

Oneplus 5t içi offical oreo update çıkmış, almanya vpn ile girerek yapılabiliyormuş, ancak custom recovery varsa xda'da indirme linklerinin de dahil olduğu küçük bir rehber var.

https://forum.xda-developers.com//oneplus-5t/how-to/official-oxygenos-4-7-2-7-1-1-ota-t3709265/post75409252#post75409252

Altına şöyle bir uyarı geçmiş, root işlemini yükleme sonrası hemen yapmayın, telefon açıldıkta sonra cıstom recovery atıp öyle rootlayın diye, soruna neden oluyormuş.

Ben şahsen biraz bekleyeceğim bu güncellemeyi yüklemeden önce, ilk çıkan versiyonlarda genelde bir iki tane bug olabiliyor, bu yüzden tüm sorunları çözüldükten sonra yüklemeyi düşünüyorum.



O
7 yıl
Yüzbaşı

Küçük hataların düzeltildiği bir küçük güncelleme daha yayınlandı. Oxygen OS 5.0.3 oluyor bu güncellemeyle birlikte. Türkiye için yayınlandı mı emin değilim fakat VPN ile Almanya sunucularına bağlanırsanız indirebilirsiniz.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omeeeeer -- 4 Şubat 2018; 13:29:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

-------------





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 4 Şubat 2018; 17:4:26 >


Bu mesajda bahsedilenler: @emir.seymen
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: emir.seymen


quote:

Orijinalden alıntı: Bilgisayar Virüsü

OTA güncellemeleri TWRP ile kurulabilir fakat kök dizin (root) kalkar her OTA güncellemesinden sonra cihaza tekrar TWRP ve Magisk yüklemeniz gerekir.

Arkadaşlar OTA güncellemesi TWRP ile yüklenebilir. yalnız yükleme adımları anlattığım şekilde yaparsanız TWRP niz gitmez.

1- ilk önce Oneplus sitesinden yükleyeceğiniz romu indirin telefonunuza atın.aynı zamanda magisk dosyasıda telefonunuzda bulunsun.
2- daha sonra telefonu kurtarma modunda başlatın. Romu yüklemeden önce twrpde wipe - advanced wipe menüsünden dalvik&art cache ve cache bölümlerine tikleyerek silin.
3- şimdi oneplus sitesinden indiğiniz romu yükleyin yükleme bittikten sonra magisk yükleyin.ardından wipe dalvik&cache tıklayın.
4-en önemli bölüm ( TWRP nin silinmemesi için ) twrp den çıkmadan reboot menüsünden recovery tıklayarak telefonu tekrar twrp den başlamasını sağlayın.
5-şimdi twrpden telefonu reboot ederek açın.

NOT: Bu açıkladığım yöntem sadece OOS romu yüklü telefona yine OOS rom updatelerini yüklemek için geçerlidir.


Bu şekilde yapılan güncellemeleri sağlıklı bulmuyorum bazı buglara yol açıyor.



F
7 yıl
Yarbay

8.0 Stabil kullananlar için bu işlemleri yapmada bir sakınca varmı
edit. yaptım oldu.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fefeyx -- 4 Şubat 2018; 23:14:42 >

C
7 yıl
Binbaşı

Orea 5.0.3 güncellemesi gelmiş, changelog 5.0.2 ile aynı, bugfix için çıkmış büyük ihtimalle.



S
7 yıl
Çavuş

Merhaba arkadaşlar,

OnePlus 5T kullanıcısıyım ve telefon baya iyi. Şu an gözle görünür şekilde yaşadığım sorun uygulamaların bildirim sesi gelmiyor. Sadece titreşim geliyor.

Bildirim sesini değiştirdim, zil sesi yüksek ancak hala gelmiyor. Var mıdır bir çözümü

Bir de sizce stok romdan devam mı etmeliyim?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Skofield

Merhaba arkadaşlar,

OnePlus 5T kullanıcısıyım ve telefon baya iyi. Şu an gözle görünür şekilde yaşadığım sorun uygulamaların bildirim sesi gelmiyor. Sadece titreşim geliyor.

Bildirim sesini değiştirdim, zil sesi yüksek ancak hala gelmiyor. Var mıdır bir çözümü

Bir de sizce stok romdan devam mı etmeliyim?

Ben bazı romlar denedim yine stock rom'a döndüm. Tüm ses ayarlarını kontrol edin Ayarlar kısmında arama bölümüne ses yazarak ulaşabilirsin. Ses profili Rahatsız Etmeyin şeklindeyse düzeltin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Virüsü -- 18 Şubat 2018; 13:28:56 >

Y
7 yıl
Yüzbaşı

Merhaba, cihazi dun satin aldim ve bugun root yapmak istiyorum. Surum guncellemesi olarak OxygenOS 5.0.3 gelmis fakat benim surumum 4.7.2 ve android versiyonum 7.1.1. Sizce hangi versiyonda root atmaliyim ve nasil bir yol izlemeliyim?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yaxis -- 28 Şubat 2018; 13:17:1 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Bilgisayar Virüsü
C
7 yıl
Binbaşı

Şimdi root yapsanız bile 5.0.3'e geçtiğinizde yine custom recovery atıp root yapmanız gerekecek.
Ayrıca 5.0.4 çıktı önemli bir hatayı gideriyor, ona geçin doğrudan.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Yaxis
Y
7 yıl
Yüzbaşı

Evet hocam, yanlışlıkla cihazı güncelledikten sonra sinir olup baya araştırdım xda forumlarında vs. Sonunda binbir zorlukla rootlayip rahata erdim. Şuan 5.0.4 os sürümü ile 8.0 Android versiyonum var cihazimda. Sırf reklam engellemek için root atilir.

Reklam engellemek için Adaway kullanıyorum ama şuan DH de hala reklam görüyorum. Bilgisayardaki ublock origin gibi kendimiz seçip engelleyebildigimiz bir yol biliyormusunuz?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @catastrop
C
7 yıl
Binbaşı

Benim root yapma nedenim de adaway. Reklam engelleyici olarak başka var mı ben de bilmiyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Yaxis
B
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Yaxis

Merhaba, cihazi dun satin aldim ve bugun root yapmak istiyorum. Surum guncellemesi olarak OxygenOS 5.0.3 gelmis fakat benim surumum 4.7.2 ve android versiyonum 7.1.1. Sizce hangi versiyonda root atmaliyim ve nasil bir yol izlemeliyim?

Android 7 sürümüne uygun Twrp kurup Magisk yüklemeniz gerekiyor konuda ki adımları takip ederek kolayca yapabilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >