Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
2
Cevap
8042
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Wifi şifresi doğru olmasına rağmen kabul etmiyor
L
6 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Linux Mint yüklü olan, Toshiba M40x-119 model, eski bir bilgisayarım var. Evdeki AP bozulup değiştirinceye kadar, hiçbir bağlantı sorunumuz yoktu. AP'ı değiştirdikten sonra, diğer bilgisayar ve telefonlar aynı şifre ile girebiliyorken, bu bilgisayar giremiyor.

Buraya konu açmadan önce epey araştırdım. AP ayarlarında WPA/WP2 ayarının WPA2 yapılmasının ayrıca sabit kanal seçiminin sorunu çözdüğünü okumuştum. Her iki uygulama, sorunu çözmediği gibi, bilgisayarın AP'yi büsbütün görememesine sebep oldu. Bilgisayar, bizim WiFi ağı dışında bütün WiFi'leri görüyor. Sadece bizim WiFi ağını göremiyor.



K
6 yıl
Yarbay

Öncelikle modemin SSID adnı ve WPA2 şifreleme türünü değiştirmeyi deneyebilrisiniz (TKIP seçiliyse sadece AES olarak değiştirin).

Sorun çözülmezse aşağıdaki komutun çıktısını paylaşırsınız, lütfen resim olarak paylaşmayın.

inxi -SNnnxz



L
6 yıl
Binbaşı

Bilgisayarınızın wifi cihazının ülke ayarı muhtemelen Türkiye değil ve bu yüzden frekans bandının son kanallarını görmüyor.

En basit çözüm AP'de 1-11 arası bir kanalı sabit olarak seçmek olur. Wifi açısından çok kalabalık bir yer ise cep telefonundan WLANScanner gibi bir program yardımıyla temiz bir kanal belirleyebilirsiniz.

Ya da bilgisayarın ayarını 1-13 görecek şekilde yapmak, bu daha iyi bir çözüm çünkü AP'yi sabitlemek zorunda kalmazsınız.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.