Merhabalar İngilizce ile aram her zaman iyi olmuştur şimdi de 2. yabancı dil olarak Almanca öğrenmek istiyorum İçerisinde tüm gramer konuları olan başlangıçtan orta seviyeye(yani devamında internetten podcast dinleyecek kadar geliştirecek) kitap hangisidir bu konuda İngilizce öğrenirken kullanmasam da Murat Kurt'un English Grammar Today diye bir kitabı var gerçekten güzel hazırlanmış ingilizce öğrenirken karşılaşmadığıma üzüldüğüm bir kitap oldu. O tarz türkçe açıklamaları olan ve neredeyse tüm gramer konuları olan Almanca kitap önerir misiniz. Dil öğrenimine yatkın olduğumu düşünüyorum. Şimdiden teşekkürler :)
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Bahsettiğiniz tarzda Türkçe anlatımlı kitap zor bulursunuz.Belki Fono diyeceğim ama o da pek benzemiyor. Bence kaliteli bir kitap serisi alın.Anlamadığınız yerlerde Türkçe anlatımlarına bakarsınız.Ama referans noktaları o kitap olur. Mesela Almanca için şu seri çok iyi; A Grammatik(A1-b1) B Grammatik(b1-b2) C Grammatik(c1-c2) Bu 3 kitapta tüm konular var.Seviyelere göre.Bu kitaplardan çalışırken(yönergeleri az da olsa İngilizce)takıldığınız yerlerde Türkçe kitaba bakarsınız.Çünkü Almanca gibi dillerde detaylı gramer var.Cefr sistemine uygun bu gibi kitaplardan çalışmak çok detaylı kurallları öğrenmenize gerek kalmaz.Türkçe anlatımlı kitaplar bu sistemle uyumlu değil bu nedenle detaylı gramer var. Gramer için youtube'da daylight gramer dersleri var.Ek bir destek olur.Resmi sitesi yayınlamış dersleri.Trt okul dersleri var.
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.