Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
1272
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Linux Mint Disk Bölümleme
A
6 yıl
Er
Konu Sahibi

Selamünaleyküm. Şuan Linux Mint kuruyorum fakat disk bölümleme konusunda yardımınıza ihtiyacım var.

Öncelikle ben mevcut sistemimde olan Windows'u silip Linux Mint yüklüyorum. Windows'u bilgisayarıma kuran kişi disk bölümlemeyi hatalı yaptığı için C ve D sürücüsünün boyutları istediğim gibi değildi. 1 terabaytın yaklaşık 100 gb'si C kalanı D yapılmış fakat bu hata disk bölümleme programlarıyla duzeltilmiyordu çünkü dediğim gibi disklerin oluşturulmasında adam hata yapmış. Şimdi ben Linux kuruyorum ve bilgisayardaki verileri başka bir cihaza yedekledim.

Sözün kısası tüm diskleri silip sadece iki disk oluşturmak ve bunları yarı yarıya boyutlandırmak istiyorum. Şuan kurulum aşamasındayım bunu nasıl yaparım?
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

*
6 yıl
Yarbay

Diskteki bütün bölümlemeleri kaldırabilirsiniz o eksi butonuna basarak.



Sonra keyfinize göre bölebilirsiniz tekrardan.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Y
6 yıl
Yüzbaşı

ben 200 gblik arşivimi tek hamlede yok ettim :D acayip değişik o ekran ya basiretim bağlandı o anda aman dikkatli olun. şimdi linux mint'e alışmaya çalışıyorum :D sadece fare tekerleği çok yavaş onun dışında iyiyim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Onbaşı

neyseki yedeğini almışsın önceden. "gparted" veya "fdisk" ile diskini bölebilirsin. fare ayarlarınıda ayarlar altında mevcut



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.