Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
243
Tıklama
0
Öne Çıkarma
TripAdvisor’un belirli bir mekâna ait taciz ile ilgili yorumları sildiği iddia ediliyor
E
8 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

TripAdvisor’un belirli bir mekâna ait taciz ile ilgili yorumları sildiği iddia ediliyor


Son dönemde taciz konusu ile ilgili özellikle Hollywood ağırlıklı haberlerin gündem olmaya başlaması çeşitli platformları da harekete geçirmişti. Bunlardan biri olan TripAdvisor, taciz iddialarının olduğu mekanları araştırarak işaretleme yapacağını ifade etmişti.


 


Çok ciddi iddialar var


 


Ne var ki platformun bu vaatleri pek icraata dökemediği görülüyor. ABD Federal Ticaret Komisyonu tarafından ele alınan şikayetlere göre TripAdvisor, Meksika’daki bazı otellere ait taciz ve tecavüz konulu yorumları sildi. Bunun üzerine çok daha fazla kullanıcı benzer yorumlar yapmaya başladı.


 


Sözkonusu olaylar zinciri 2010 yılında başlıyor. Meksika’da eğitim gören ABD’li bir öğrencinin şüpheli ölümü sorasında başlayan araştırmalar sürecinde TripAdvisor’ın şikayetleri sildiği iddia ediliyor. Iberostar otelinde yaşanan şüpheli ölüm sonrasında bir öğrenci daha özel güvenlik görevlilerinin tecavüzüne uğruyor ve bunu da defalarca sitede dile getiriyor. Ne var ki kurallara aykırı olduğu gerekçesiyle yorum siliniyor.


 


Ayrıca Bkz.Misfit Command akıllı saati bir yıl şarj gerektirmiyor

2011 yılında aynı otelde bir öğrenci ve 2015 yılında bir kadın daha tecavüze uğruyor. Bunların yaptıkları yorumlar da site tarafından siliniyor. Şikayetlerin komisyona yansıması üzerine TripAdvisor bir açıklama yapmış ve o dönemde çok katı kurallar nedeniyle güvenilmeyen yorumların silindiğini ifade etmişti.


 


Yapılan araştırmalarda da sitede yorumları denetlemekle ve silmekle görevli moderatörlerin olduğu, kurallara göre yorumları inceleyerek sildikleri veya sakladıkları ifade ediliyor.


 


Bazı senatörler de konu ile ilgili komisyona gerekli itirazları yapmış durumda. Komisyon gönderilen verileri inceleyeceklerini ve tüketicinin yanıltılması yönünde bir davranış olup olmadığını tespit edeceklerini belirtti. Henüz komisyonun resmi bir inceleme başlatmadığı belirtiliyor. 


 

 Haberi Portalda Gör

Yalnız şöyle bir durum da var işletmeye gıcık olup karalamak için yorumu yazsa kim nereden bilecek. O yüzden kararı doğru buldum. Peki gerçekten böyle bir durum olursa derseni...
Yoruma Git
Yorumun Devamı mehmedaltair - 8 yıl +3
1
8 yıl
Yarbay

Onu bunu bilmem ama tatile gideceğim zaman bu sitedeki yorumları okuyup öyle gidiyorum. Bugune kadar hiç pişman olmadım, bence harıka bir site.




M
8 yıl
Yarbay

Yalnız şöyle bir durum da var işletmeye gıcık olup karalamak için yorumu yazsa kim nereden bilecek. O yüzden kararı doğru buldum. Peki gerçekten böyle bir durum olursa derseniz o konuda fikrim yok belki buradaki çekiliş ve bağış konuları gibi olayın resmi şikayeti belgesi vs. gösterilerek yorumlar orada kalabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
8 yıl
Yüzbaşı

Foursquare tercih ediyorum



K
8 yıl
Binbaşı

Ben booking kullanıyorum ve yorumlardan hiç şaşmadım




L
8 yıl
Yüzbaşı

Ya olum siz kendiniz haber yazamıyonuz mu tek bir tane çeviri olmayan haber yok



Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: LambayaFunfDe

Ya olum siz kendiniz haber yazamıyonuz mu tek bir tane çeviri olmayan haber yok

Bak şimdi moruq cüzi miktar gençlere veriyosun ingilicçeden trye çeviriyo editor yabion siteye koyuyo reklamida basiosn. Al sana profit moruq



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
8 yıl
Yüzbaşı

Güldüm reyiz sağolasın



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Mianfei
S
8 yıl
Yüzbaşı

Allahım Ya



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.