Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
30218
Cevap
766129
Tıklama
28
Öne Çıkarma
Cevap: NVIDIA GTX 1050 & Ti // 1060 & Ti // 1070 & Ti // 1080 & Ti // Titan Serisi [ANA KONU] (1427. sayfa)
A
8 yıl
Yarbay

Takılma sorununu çözmek için yapmaya calışıyorum herkes Ryzen 1800x ioe Gtx1080ti o.c dar boğaz yapmaz diyorlar anlamadım gitti karta az bir overclock yapsam film bile izlerken takılmaya başlıyor lag lı server'da oyun oynarmış gibi film izliyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 1 Ekim 2017; 22:51:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @berkbozkus
G
8 yıl
Yarbay

Çok aşırı değilmiş fps. HPET ile SMT kapalı değilse kapatın Nvidia denetim masasındaki güç ayarı ile bilgisayarın güç ayarını yüksek performansa alın, fastsync açık değilse açıp deneyin...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AnadoluEfes
B
8 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: AnadoluEfes

Takılma sorununu çözmek için yapmaya calışıyorum herkes Ryzen 1800x ioe Gtx1080ti o.c dar boğaz yapmaz diyorlar anlamadım gitti karta az bir overclock yapsam film bile izlerken takılmaya başlıyor lag lı server'da oyun oynarmış gibi film izliyorum

Hocam zaten tepe bi model kullanıyorsunuz. Ne işiniz var oc ile. Yani hobi olarak ilgilenmiyorsanız günlük kullanımda hiç ihtiyacnz yok oc ye feln. Kartın kendi oc profilini kullanın gitsin.



A
8 yıl
Yarbay

fastsync dışında hepsini yaptım ama fastsync nerden açılıyor bilmiyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Interstellar
A
8 yıl
Yarbay

@Interstellar fastsync dışında hepsini yaptım ama fastsync nerden açılıyor bilmiyorum



@berkbozkus hocam oyunda takılma yaşıyorum bu yüzden o.c yapmaya çalışıyorum o.c yapsam bu sefer diger windows olaylarında problem çıkıyor mesela film izlerken yada başka bir olayda bu oluyor birde ekran kartının ben hiç %90 performans ile çalıştığını görmedim varsa yoksa en baba %40



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
8 yıl
Yarbay

Fastsync için, Nvidia denetim masası / 3D ayarları / düşey senkronizasyon kısmını hızlı (fast) olarak değiştirin..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @AnadoluEfes
L
8 yıl
Yüzbaşı

Problemin 1800x olabileceğini düşündünüz mü hiç? Bu tür problemler yaşayanlar var çünkü yurtdışı forumlarında da.




Bu mesajda bahsedilenler: @AnadoluEfes
J
8 yıl
Yarbay

bu fast sectik oyun icinde vsync acinca etkin olacak di mi yoksa denetim masasindan secince paso 3d gordugu yerde vsync mi olacak?

bir de dsr'yi nasil yapiyoruz?denetim masasinda ayari var aciyorum ama ne oyun ici ne de masaustunden 2k secemiyorum mesela bastan mi acmak lazim?dsr duzgunluk var bir de o nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ruhsuz__
C
8 yıl
Yarbay

Fastsync yi acınca çalışmaya başlıyor zaten oyun içinden vsync yi tekrar açmıyorsunuz. Fasysync vsync gibi fpsyi limitlemiyor. Daha doğrusu düşey senkronizasyon kısmından açık yaparsanız fps yi limitliyor hızlı yapınca limitlemiyor. Dsr içinde nvidia expreince den çözünürlüğü ayarlarlsanız sonra oyun içinde de ayarladığınız çözünürlüğü görürsünüz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Wilson Fisk
_
8 yıl
Yarbay

1070 Ti 9 Gbps bellek hızıyla gelebilirmiş.

1080'e iyice dayayın kartı, hatta geçirtin 1080'i tamam mı



J
8 yıl
Yarbay

hmm ben yanlis anlamisim fast sync isini.diyorum niye 60'a sabitlemiyor vsync mi acmak lazim acaba yaninda?simdi anladim tesekkur ederim.dsr isi de bildigim gibi degilmis bunlar zamanla olacak.




Bu mesajda bahsedilenler: @Ruhsuz__
D
8 yıl
Yarbay

Şöyle bir haber okudum ve kaynak bulamadım.. Doğruluk payı nedir bilemediğim için konuda açmadım. Burdan paylaşayım istedim..

quote:

CPU devri kapanıyor!
Nvidia CEO'suna göre; CPU tarihe karışıyor!

Nvidia CEO‘su Jensen Huang‘a göre yakın zamanda kişisel bilgisayarlarımızda CPU yerine GPU kullanacağız. Her 18 ayda, bir tümleşik devre üzerine yerleştirilebilecek bileşen sayısı iki katına çıkarken, üretim maliyetleri aynı kalır, hatta düşme eğilimi gösterir.

düşüncesini savunan Moore yasası 2010’dan beridir geçerliliği konusunda tartışmalar yaratıyor. Fakat Nvidia CEO‘su Jensen Huang‘a göre Moore yasası tarihe karıştı.

Artık işlemcilerin bu yasanın bahsettiği matematiksel oranları yakalayamadığını belirten Huang, Nvidia GPU‘larını sunucularının ana işlemcisi olarak kullanmak için dünya devleriyle de anlaşmalar yaptıklarını açıkladı.

http://www.teknolojioku.com/haber/cpu-devri-kapaniyor-43281.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dJ_bLoW -- 2 Ekim 2017; 15:12:28 >

G
8 yıl
Yarbay

145-200 fps arası aldığınız oyunlarda benzer ayarlarda strix 1080ti kullananların benzer sıkıntıları var mı diye araştırabilirsiniz böylece bu ekran kartının genel yaygın bir sorunumu anlaşılabilir veya imkan varsa sisteminizde başka bir marka model de olsa başka bir 1080ti ekran kartını denersiniz benzer sorunlar devam ediyorsa işlemciden şüphelenmeye başlayabiliriz bunun içinde aynı oyun ve ayarlarda mümkünse strix gtx 1080ti kulananların aldığı fps miktarı ve benzer şikayetleri örneğin i7 7700k gibi bir işlemcide de var mı diye bakabiliriz... Şu an için Ryzenler başka donanım parçaları da dahil yapılan, kabul edilebilir derecede de olsa o.c işlemlerine tam bir uyum sağlayamıyor olabilir. Nette Ryzen drop, screen freeze yazarak bakın sorun yaşayanların çözüm için neler yaptığını araştırabilirsiniz.

Oynadığınız oyunlarda öncelik ayarını değiştirmenizin yararı olabilir. Oyunu açtıktan sonra Görev yöneticisini açıp Ayrıntılar sekmesinde oyunun üstüne gelip sağ tık yapıp öncelik ayarlaya gelip "Gerçek zamanda" ayarını seçmeniz performansı artırabilir.

BIOS versiyonunuzu kontrol edip güncel değilse güncelleyin güncel BIOS ile gelen agesa 1006 mikrokod güncellemesi ram uyumluluğunu artırmış gibi.




Bu mesajda bahsedilenler: @AnadoluEfes
A
8 yıl
Yarbay

@Ruhsuz__ Yaptım hocam teşekkürler


@Lundy Bende onu düşündüm hocam ama bütün işlemci testlerini zorlamalarını falan yaptım işlemci banamısın demedi overclock ile 4.43mhz çıkarttım hala oyunda çalışıyor sadece SMT kapatırsam 8 çekirdek olarak çalışırsa o kadar takılma olmuyor


@Interstellar Baktım üstat dediğiniz ayarlarıda yaptım bir nebze olsun takılma sorunu düştü sayılır oyunda en fazla 1 defa takılıyor ısı değerleri falanda çok düşükte yabancı forumlara baktığımda herkes SLI şekilde kullanıyor bu işlemci ile sanırım bir tane daha sipariş edicem onda'da aynı sorunu yaparsa bırakıcam bu işi ama yapmazsa SLI biçimde kullanıcam





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 2 Ekim 2017; 21:50:6 >

N
8 yıl
Yarbay

STRIX kullanıp garantisi önemli değil, yeterki soğutma performansı/boost hızı artsın diyen varsa videoyu izleyebilir;


Videoyu izlemek için tıklayınız



K
8 yıl
Yarbay

Değerli GTX GTX 1080Ti, 1080, 1070 genel kullanıcıları.

Lütfen Fan ayarlarınızı özelleştiren programları yükleyip, windows startup'a ekleyin. Oyunlardaki performansında inanılmaz artışlar yaşayacaksınız.

60 dereceye kadar fansız çalışan ekran kartları her ne kadar kulağa iyi gelse de nedense nvidia'nın yeni seri kartları 60 derece civarında ciddi derecede oyun performansına olumsuz yönde etki ediyor.

AMD'nin RX ve VEGA serisinde böyle bir sıcaklık-performans sorunu göremedim ama NVIDIA tarafında böyle bir sorun var.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
L
8 yıl
Yüzbaşı

Zaten Custom Fan Curve ayarlı hocam, ama tabi zorlayan oyunlarda (örn: PUBG /2k) fanlar %85lerde çalışıyor, 66-69 arası gidip geliyor GPU, Power ona keza 70-73.




Bu mesajda bahsedilenler: @Knisath
M
8 yıl
Yarbay

Benim 1070 istisnasız 1 senedir 68 derece sıcaklıkta hep oyunlarda . Mad Max gibi zorlamayan oyunlarda 60larda geziyor



D
8 yıl
Yarbay

Açıkçası fan hızına ve sesine çok aldırış etmediğim için 1070 FTW ile kendi fan ayarımda max.%70-75 arası hızlarda 66-67c üstünü hiç görmedi kartım. Gerçi aldığımdan beri bırakın oyunu doğru düzgün pc bile açtığım yok çocuktan dolayı. 1 senedir yatıyor kart. Genel test ve oyunlara bakmak denemek için girmişimdir kısa süreli. Yazın en sıcak zamanları bile benc yaparken bu değerlerde seyretti. Havaların soğuması ile daha serin çalışacaktır muhtemelen. Geçen sene kış aylarında 55c civarlarında çalışıyor max. 60c falan görüyordu yanlış hatırlamıyorsam.



Özel modelleri kendi fan ayarlarında kullanmak zaten mantıklı değil. 60c ulaşana kadar zaten çoğu modelde fanlar çalışmıyor bile. Pascal serisinde 60c ısıya ulaşmak anlık oluyor. 1 dakika içinde zaten ulaşıyor o ısılara ve frekansta düşmeler başlıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
8 yıl
Yarbay

Örnek verebileceğiniz bir program var mı ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Knisath