Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
633
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Tüketici portalı başvurusu
C
8 yıl (119 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Sony telefon aldığımdan beri bir arızası var, 5 kere servise verdim 1 kere yeni telefon verdiler, sonra anakart değişti, ekran değişti vs. Şu anda da konuşmalarda ses yankı yapıyor.

Nisan ayında e-devlet tüketici portalından hakem heyetine para iadesi için başvuru yaptım. 5 ay geçti hala şikayet durumu "başvuru tamamlandı" şeklinde, değişmiyor. Ek bir şey mi yapmak gerekli tecrübesi olan arkadaşlar var mı?

< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.