Merhaba arkadaşlar, windows kullanıyorum. Bir türlü Türkçe karakterleri gösteremedim. Shell'den yazınca kodu görünüyor ama .py dosyası çalıştırınce görünmüyor.. Şaka gibi :( Gördüğnüz gibi string i listeye atınca Türkçe karakterler gidiyor :S < Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Oradaki dizi çıktısını veren kodu göremiyoruz ancak tahminen kodda diziyi Unicode olarak ve Python prosedürüne uygun olarak yazdırmıyor olabilir. Unicode olarak ve Python prosedürüne uyan şekilde Türkçe karakter yazdıran kod SS. 1. satırdaki yorumlarıyı yönergesi kod içindeki Türkçe (=Unicode) karakterleri tanımayı, 3. satırdaki codecs modülü Unicode karakter içeren metni UTF-8 formatında dosya olarak kaydetmeyi, 9.satırda dizeden önceki u harfi de dizenin Unicode olarak yorumlanmasını sağlıyor. Bu şekilde Türkçe / Unicode karakterler sorunsuz kaydediliyor. benzer işlemi senin kodda da yapman gerekebilir. Not: Türkçe karakterleri doğru kayıt için codecs modülü şart olmayabilir. Onu başka bir programda yaşadığım sorunu çözerken kullanmıştım, bu örnekte de kullandım. Python'u seyrek kullandığım için modül ayrıntılarını çok bilmiyorum.
print dize_degisken_ismi.decode('utf-8') gibi birşey yazmıştın sanırım. degiskene başta Unicode la yazdırırsan decode() işlevine gerek yok.Verdiğim örnek Türkçe'yi sadece doğru basmak deil, dosyaya nasıl doğru kayıt yapılacağını da gösteriodu şimdi bir satır daha ekledim ve decode() 'suz doğru basıo:
< Resime gitmek için tıklayın >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F246E119 -- 27 Ağustos 2017; 12:18:49 >