TMMOB/Şehir Plancıları Odası(ŞPO) Ankara Şubesi, Ankara Büyük Şehir Belediyesi’nin yanlış politikaları nedeniyle insanların temiz suya ulaşamamasıyla ilgili basın açıklaması yayımladı. ŞPO, yaptığı açıklamada Türkiye’de en pahalı suyun Ankara’da satıldığını belirtti.
Angara Anadolunun samimi kalbi temiz ama konu siyaset ve ufakçılık olunca misket oynayanları. Bir ülke müstehaklığına koşuyor ufak kasaba zihniyetleri daha ne kadar devam edebilir? Angara alooo.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0z0z -- 25 Ağustos 2017; 2:03:10 >
Açıklamada, 4 kişilik bir ailenin Ankara’da suya yaptığı harcamanın 100 TL’ye yaklaştığını belirten ŞPO, “Asgari ücretin 1404 TL olduğu düşünüldüğünde asgari ücretli bir kişi bir ay içerisinde çalıştığı yaklaşık 2,5 günü sadece ailesinin ‘temiz’ su ihtiyacını karşılamak için çalışmaktadır” dedi.
http://sendika62.org/2017/08/ankarada-asgari-ucretle-calisan-bir-kisi-ayda-25-gun-temiz-su-icin-calisiyor/?utm_source=ReviveOldPost&utm_medium=Twitter&utm_campaign=ReviveOldPost