Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
607
Cevap
33290
Tıklama
50
Öne Çıkarma
Cevap: BU ŞARTLAR ALTINDA EVLENME İMKANI YOK [SS] (8. sayfa)
A
8 yıl
Binbaşı

Parası olmayan evlenmesin zaten.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

C
8 yıl
Yüzbaşı

Düğün Salonu ucuz bile. Siz gidin istanbulda bi fiyat alın hele görün



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

B
8 yıl
Teğmen

valla bende suan istanbulda yaşıyorum ve ağustosta evlenıcem ama bukadar cok masraf yapmadım nedense burda yazan arkadaslara bakıyorumda baya uçuk geliyor bana o hesaplar




Bu mesajda bahsedilenler: @supernaturel.emin
E
8 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Bu kafayıda anlamıyorum. Zengin gibi herşeyin en iyisini alırsan 80bin verirsin tabi.

Fakir gibi en kotusunu alırsan cingen gibi suriyeli gibi yasarsın.

Halbuki adamın saydıgı seyler bir ailenin orta grubundaki urunler. Zenginler onlardan almaz. Bilmiyosunki burda perdeye 6milyar verdigin sey yurt dısında 600dolar cerez parası ve yurt dısında en alt grup dandik urunler. Hala bunu cozemediniz yorum yapıyorsunuz. Tl degersiz oldugu icin yuksekten aldıgın urunleri pahalı zannediyorsunuz. Kafaya bak.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
8 yıl
Yüzbaşı

Sırf düğün ve balayı olarak düşünmeyin arkadaşlar, evlilik teklifinde takacağınız yüzüğü, kız istemede alacağınız çiçeği çikolatayı, nişanda alacağınız kıyafetleri ve düğüne kadar harcayacağınız hediyeydi gittisi geldisiydi ıvır zıvır masrafları hafife almayın... bütün bu süreç bir başladı mı ardı arkası kesilmeden devam eder, düğüne kadar 1 sene içerisinde inanılmaz para harcanıyor gereksiz şeylere...

Bizim memleketin bazı yörelerinde harbiden çok saçma olan, sırf erkek tarafını sömürme amaçlı adetler vardır, bunları ön göremeyebilirsiniz ama gereksiz yere iyi para gider bunlara... O yüzden tavsiyem, İç Anadoludan ve Güneydoğudan kız almayın, koloni halinde yaşayan ailelerin kızlarından uzak durun. Mazbut çekirdek aile kızı candır :)



En önemli tavsiyem, harcamaları gerekli gereksiz olarak sınıflandırın ve bütçe yapın... şu kadar param var diyerek hareket edin yoksa yapılacak harcamanın ve kızın isteklerinin sonu gelmez. Fuzuli şeylere olabildiğince az harcamaya çalışın. Yani düğün salonuna 30 40 bini gözden çıkartıp, 7000 liraya gelinlik alıp sonra da modalifetan 3000 tl ye koltuk yatak takımı almaya kalkmayın. :) ev eşyanıza, evinize ve tatilinize harcayın paranızı, elalemi zengin etmeyin... sıkı pazarlıkçı olun, bu evlenme düğün sektöründe herşey kol gibi kazıktır, üç liralık tülü, gelin buketi diyip 150 liraya gazlarlar çok pis acıtır...



kimsenin gazına gelmeyin, özellikle kız tarafında bazı gereksiz akrabalar ( yenge,hala,kuzen,kapı komşusu gibi) kıza ve anasına gaz verirler, yok filancanın kızı anlı şanlı düğün yaptı senin neyin eksik; yok filancanın oğlu barcelonadan gelinlik diktirdi sen neden ucuzunu alıyon, damat değil mi yapsın etsin gibisinden... bu gereksiz muhabbetler yüzünden son dakika yüzük atan çiftler oranına bir bakınız derim... :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 29 Mayıs 2017; 9:58:52 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
8 yıl
Yarbay

Liste aşırı abartılmış ve lükse kaçılmış hepsiburada.com da vs.sitelerde kampanya oluyor 10kg'lık makineyi 1200 liraya almıştık geçen sene televizyon vs.beyaz eşyada abartı 1500 lira ya on numara televizyon alırsınız düğün salonu da aşırı abartı pikniğe falan giderken bazen görüyorum afişleri kır düğünü 2000-3000 lira arası 10.000 yazılmış sanki hilton da düğün yapıyoruz mobilyayı da gidip mağazadan almayacaksınız iş yerinden biri geçen sene evlendi adam gidip direkt üretim yerinden 1000 lira aşağısına aldı istediği gibide rengini vs.ayarlattı bulunduğunuz ilde mobilyacılar sitesi varsa mutlaka oralara gidin eviniz varsa 15-20 bine çok rahat evlenirsiniz bazı insanlar kullanmayacakları özelliklere sahip eşyalara bir sürü para döküyor misal çamaşır makinesi alırken bir ton programı olan makineye 2000-3000 veriyorsun kullandığın program 3 tane sırf gösteriş olsun diye işlevine değil dış görüşüne ve kullanılmayacak özelliklere para veriyorlar böyle olunca 50.000 ni de bulur masraf 75.000 ni de.



S
8 yıl
Binbaşı

Yatak odasını kız tarafı alır,konu kilit, üye ban, gelin report.



S
8 yıl
Binbaşı

Benim hatun bizim adetimiz var 300 gram altın yapacaksın diyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
8 yıl
Yarbay

Arkadasi siemens inox serisi aldiysa beyaz esyayi, o da illa ondan ister. Siz daha konusun su fiyata makina var diye.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

@
8 yıl
Yarbay

Birincisi zaten aklı olan,kafası çalışan kişi düğünden kaçar.Tabi tek taraflı demekle olmuyor,kız tarafınında razı olması lazım.
Yani minimum 10 bin tl vereceğiniz salon parasını evinizin başka ihtiyaçlarına bakın.Para sıkıntısı olmayan için zaten sorun yok.
Eskisi gibi düğünden gelecek takılarada pek güvenmeyin derim.Altın fiyatlarının durumu ortada,orta gelirli bir aile gram-çeyrek arası bile sıkıntı şu dönemde.
Hayat gerçekten pahalı vesselam.Evlenecek tüm arkadaşlara Allah kolaylıklar versin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @BJK@ -- 29 Mayıs 2017; 10:5:34 >

R
8 yıl
Yarbay

2500 liraya gelinlik mi yok izmirde var mesela hemde tanınmış bir yerde madam burcu da 1500-2500 gibi fiyatlara on numara gelinlikler var taç,kuşak,çiçek vs. dahil eviniz varsa 15-20'ne rahatlıkla evlenebilirsiniz gidip bodozlama bir mağazadan almayacaksınız mesela beyaz eşya alacaksınız beğendiğiniz modeli gidip inceleyeceksiniz daha sonra internetten fiyat araştırması yapacaksınız kampanya yapan bir sürü tanınmış site var 200-300 lira daha ucuza internetten eşya alabilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @K.B.V.
D
8 yıl
Çavuş

Şu forumda ne cahil tipler var ya. 10.000 lira düğün salonuna abartı demiş. Malatyada 16.000 den aşağı salon yok o da bodrum katları leş yerler filan. Adam az bile hesaplamış. En fazla kıssa kıssa 60.000 olur.. Biley bilmeden yorum yapmak moda olmuş.

Ha bana kalırsa bu ülkedeki kezbanlar için değil 80.000, 8 lira bile harcamam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
H
8 yıl
Çavuş

Allah mutlu mesut etsim hayalimi yaşıyorsunuz :)




Bu mesajda bahsedilenler: @bio technolog
R
8 yıl
Yarbay

En dandik beyaz eşya bile en az 7-8 yıl dayanıyor aldığınızda 7 yıl garanti yaptırırsınız kafanız rahat olur kullanılmayacak özelliklere bir ton para dökmenin anlamı yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @MSert_
H
8 yıl
Yarbay

6bin liraya perde mi olur



K
8 yıl
Yarbay

Abim, mesajınızı görünce çok mutlu oldum! Allah nazardan saklasın!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karanlık Ülke -- 29 Mayıs 2017; 10:15:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @bio technolog
R
8 yıl
Yarbay

Cahil olan sizsiniz bence izmir buca kaynaklarda 2000-3000 liraya kır düğünü yapıyorlar herşey dahil temiz hava ortam yemyeşil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Dr.draco
Y
8 yıl
Yüzbaşı

Bu evlilik daha uyguna halledilir ama kızlar öyle bir hayal kurmuş ki çamaşır makinesi 1200 e alalım desen olmuyor bu muydu hayallerim moduna giriyorlar :) erkeklerin hatası da var evlilik uzakken şöyle evleniriz böyle evleniriz sana bunu alirim diye hava atıyoruz :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
8 yıl
Yarbay

Sizde erkek kız tarafi diye birsey yok mu ? Listede ki herseyi kendine yüklenmişsin ..



Ayakkabı 750 tl yazıyor .altından mı ? İsrafın alemi yok .ayrica 100 tl ye mis ayakkabılar var..listedeki çoğu şey abarttı..



Hamama giren terler ..tabi borç olacak ama abartmanın da alemi yok .



Evlenmek geçinmek oyle aman aman zor degil ..şapkadan tavşan çıkarmiyorsunuz.



Ben evli 2 cocuk sahibiyim gözunuzde büyütmeyiniz..allah yardım edecektir mutlaka .



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
8 yıl
Yüzbaşı

Ne yaptiniz hocam ya gerci altin gene sizin sayilir ama ne gerek var bu kadar masrafa . Gecmis olsun fedakar kadinlarla evlenmek lazim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @help21