Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
3182
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Python Dünya'da Çok Yaygın Fakat Türkiye'de...
A
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Python dünya etrafında çok yaygın. Abd'de 10 üniversiteden 8inde ilk olarak python eğitimi veriyorlar. Ayriyeten mesela github'da da çok bahsediliyor. Fakat Türkiye'de durum böyle değil. Nerede okusam ilk olarak pythondan başlayın diyorlar mesela, ama iş ilanlarına bakıyorum python neredeyse yok hatta python 1 tane bile göremedim şimdiye kadar. Durum niye böyle ? 4-5 sonra durum değişir mi Türkiye açısından. Çünkü dünyada iyice yayılacak python

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



N
8 yıl
Teğmen

hocam erü bilgisayar programcılığında pythondan başladık. ileride çok aranacağını düşünüyorum ayrıca size de katılıyorum



T
8 yıl
Yarbay

no comments





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 31 Temmuz 2020; 2:59:43 >

N
8 yıl
Binbaşı

Türkiye'de kullanımının artması malesef çok zor. Hatta yaklaşık 5 yıl önce 'yok olup gidecek' dediğimde dil sempatizanları yadırgayıp demediğini bırakmamıştı. Evet Amerika'da kullanımı çok fazla ama Türkiye'nin teknolojiye bakış açısı yanlış. Biz de direk 'hazır olanı kullan,boş yere yeni bir şey için uğraşma, arge yapmaya gerek yok, yeni birşey deneme ne lazım' modu var.

Şirketlerin neredeyse %99'u c# ya da java bilen eleman arıyor. Eleman çok, kaynak çok, microsoft egemenliği vs.

Türkiye'de şirketlerin bilgisayar mühendisi çalıştırma sebebi(teknoloji biriminin amacı);şirketin web sitesini yapmak, şirket içi kullanılan programları kodlamak, mobil uygulama yapmak vs. Şuan hali hazırda neredeyse python kullanan yok. Kullanmayanlarda 'artık python'da kodlama yapacağız' vs. gibi keskin bi dönüş yapmıyorlar. Çünkü ekstra masraf, ekstra zaman kaybı, personel alım/çıkarma ihtiyacı doğuruyor. Bu durumda mod 'ne gerek var' oluyor.

Ek olarak çoğu şirket çalıştırdığı elemanlarından mühendislik diploması ister. (Bence diplomanın hiç bi önemi yok ama tabi bu da tartışılacak diğer bi konu. Diploman varsa karşındaki kişi senden daha çok bilse de sen daha üstünsün...) Python bilen tanıdıklarımın çoğu bu işi hobi için yapan, mühendis olmayan, küçükken kendi kendine öğrenmeye başlayıp ustalaşmış kişiler yani asıl mesleği bu iş olmayan kişiler.

Ama asıl mesleği muhendislik olan kişiler ne yapıyor. Okul bitince giriyorsun kariyer'e herkes c#, java vs. Sende o işlerden birine giriyorsun. Sende zamanla c#'cı falan olup çıkıyorsun. Çünkü senin de ilk önceliğin;iş bulmak, para kazanmak. Malum ülke şartları...

Yukarıda saydığım durumları düşününce ülkede niye kullanılmıyor, niye tercih edilmiyor ortaya çıkıyor.


Bu mesaja 2 cevap geldi.
A
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yukarıda arkadaşın dediği gibi türkiyede'de bazı ünilerde giriş olarak direk python ile başlıyor. O zaman temelden java veya c# niye vermiyorlar direk. Yada benim şuan python öğrenmeye çalışmam bana bi yararı olmayacak mı ? (yurtdışına gitme gibi bir durum yoksa tabi) Direk java veya c# çalışayım. Durum böyle olunca python çalışırken de tedirgin oluyorum


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mvc
N
8 yıl
Binbaşı

Teknik olarak girmeyeceğim ama basit olarak anlatmak gerekirse ; çünkü c# giriş dili değil. Ben üniversitedeyken C ile başlayıp C++ ile devam ettik. Sonra C#'a geçtik. Seçmeli ders olarak son sene Java vardı. Öğrenimi daha kolay, yeni başlayanlar için daha uygun. Python'da c/c++'a benzer bir kullanım dili sade ve kolay öğrenilebilir bir dil. Yeni başlayanlar için bu tarz diller daha uygun. Burada amaç C dilini öğretmek değil programlamanın mantığını öğretmek. Sen mantığı kavrayınca zaten istediğin dili öğrenmen kolay. A dilini bilen birisi B dilini X zamanda öğreniyorsa, hiç dil bilmeyen biri B dilini 3X zamanda öğrenir. Değişen sadece yazım şekli, ufak mantık farkları sadece.

Okul bittikten sonra c/c++ ı kaç kere kullandım? Sıfır.
Kariyer.net'de iş ararken c/c++ bilen eleman arayan kaç şirket buldum? Sıfır.

E biz niye mal gibi öğrendik c/c++'ı düşüncesi oluyor yanlış tabi :) Ama temeli bunlarla attık. Programlamanın mantığını bunlarla öğrendik. Sonra zaten hangi programlama dilini seçeceğin sana kalmış. O dilin yapısını, yazış şeklini, kurallarını çalışa çalışa öğreniyorsun.

Python bilmen tabi ki sana faydası olacak ama kariyer anlamında düşünüyorsan ben faydalı olacağını düşünmüyorum. 4 yıl sonra da Türkiye'de pek kullanılacağını düşünmüyorum ama gelecek ne getirir kim bilebilir ki? Şu an hiç kullanılmıyor demiyorum kullanan çok büyük şirketler var ama bi elin parmağını geçmez. İş imkanı çok az. Yukarıdaki post'da bahsettiğim gibi Türkiye'deki şirketlerde teknoloji bölümünün sebebi; kurumsal web sitesi yapmak, şirketin kullandığı windows uygulamalarını yapmak, e-ticaret sitesi vs... Bunun için de en uygun dil .Net.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-sKypeR-
A
8 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Yani sonuç olarak şimdiden python ve c öğrenerek programlamanın temelini atıp, üniversitede java ve c# kasmak daha kolay olur ?




Bu mesajda bahsedilenler: @Mvc
E
5 yıl
Yarbay

güzel özetlemişsiniz. avatarınıza ve isminize bakınca aklıma şu cümle geldi:
"you either die a hero or you live long enough to see yourself become the villain" :)
python üzerine yoğunlaşıp iş bulamamak(!) mı yoksa javacı veya c#'çı olmak mı. :)




Bu mesajda bahsedilenler: @Mvc
G
5 yıl
Teğmen

peki python ile neler yapılabilir hiç baktın mı?? web kazıma yöntemleri, hackleme yöntemleri, gömülü yazılımlar, web yazılımları, cad uygulamaları, makina yazılımları, otomasyonlar vb. daha bir çok şey. sadece araştır kardom.



G
5 yıl
Çavuş

Python ordu çakısıdır. .NET de yazsan Java da yazsan farketmez. Hangi ülkeyi baz alırsan al cebinde duracak.



B
5 yıl
Yarbay

Hocam ben yazılım kursuna başladığım vakit c# ile başlamışlardı.c# dan pek birşey öğrenemedim ama kurstan pekçok şey öğrendiğimi söylemeliyim.




Bu mesajda bahsedilenler: @Mvc
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.