Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
12287
Cevap
602232
Tıklama
17
Öne Çıkarma
Cevap: ★★★★Huawei Mate 9 Ana Konu/Kullanıcı Kulübü [9.0 Pie Geldi]★★★★ (17. sayfa)
D
7 yıl
Teğmen

Biraz büyükçe kalıyor elde ama çokta zor değil kullanmak




Bu mesajda bahsedilenler: @Zeevac
D
7 yıl
Teğmen

Bu arada telefonun şarjı bitmiyor arkadaşlar :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Lene

Aynen çok para ya ...Mediamarketteki satış temsilcisi kredi ile verek dedi ama..neyse kalsın dedim ..ama içimde gitmedi değil ama varya..alırım alırım almasınada aç gezerim bir müddet..

Su anda mate 8 1500 civarinda. Cok degil 5-6 ay sonra mate 9 da bu kadar olmasa bile 2.000 civarina inecektir zira piyasada 6 inch cihazlar cabuk fiyat kiriyor. Xa ultra da 1800 den cikti, su anda 1100 lira ama alan yok. Asus zenfone 6 da zamaninda benzer hadiseyi yaşamıştı.

6 inch cihazlar cabuk fiyat kiriyor, sabredin derim...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Z
7 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: duffyy

Bu arada telefonun şarjı bitmiyor arkadaşlar :)

Hocam heveslendirmeyin para yok alamıyorum ama çok istiyorum.



A
7 yıl
Binbaşı

Pro versiyonu gelmeyecek mi arkadaslar?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
7 yıl
Yarbay

İşte tam da aradığım bir cevap yorum...Aynen bekleyeceğim (tabii burdaki Zengün Arkadaşlar gaza getirmezse
Elimde bir miktar many var..Onu Altına çevirecem ve bekleyeceğim.. Bu arada da mate 9 mutlaka Fiyat inişine geçecektir..Ya sabır bakalım..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @nightsoldier
Z
7 yıl
Yüzbaşı

Beyler bu sar değeri olayına nediyorsunuz? Çok fazla değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Binbaşı

Şu anda Vibe Z2 Pro kullanıyorum. Bu cihaz benim de rotama girdi. Uygun fiyat yakalarsam alacağım kısmetse. Kamerası için daha çok tercih edeceğim. Takipteyim ben de bu konuyu



L
7 yıl
Yarbay

Telefonu takip eden biri olarak yabancı forumların birinden şunu öğrendim;

Telefonun avrupa versiyonu ile ön camın dayanıksızliğı çok konuşulmuş, firma amerikan versiyonu çıkarırken gorilla glass 3 kullanıldığını ancak avrupa versiyonunda başka bir firma ile çalışıldığını ve olası problemlere karşı şu bahsettiğiniz cam değişim programını duyurmuş.

Ne kadar doğru bilmiyorum.



-
7 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

bende başta onu istiyordum ancak ne bir haber var nede getiren fiyat/performans sonuncusu porche design bile geldi ithalat olarak pro versiyon yok, maslakda biri %15 kapora ile 890 dolara getiriyor ancak yinede global bir ürün değil bu henüz beklemek lazım çok araştırdım hatta tahrandan bile aldırma ihtimalim oldu orda da satışını bulamadım en sonunda Mate 9 u indirimli olarak mediamarktta görünce aldım..




Bu mesajda bahsedilenler: @alaattin(bjk)
G
7 yıl
Yarbay

çift anten teknolojisi kullanıldığı için sar değeri yüksekmiş.http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/Ascend-G7/index.htm
Burada da bahsediyor zaten. Üstte ve altta olmak üzere iki anten var ve bunlar birbirleri ile yazılımsal olarak haberleşiyor. Üstteki anten daha iyi sinyal alıyorsa o çalışıyor, sinyalin azaldığı yerlerde ikisi bir çalışıyor. İŞte o zaman 1.43 seviyelerine kadar çıkıyor ama hep bu seviyelerde kalmıyor. Sinyal yeniden kuvvetlendiğinde, ikinci anten devreden çıkıyor. Ama laboratuvar oratamındaki testler iki antenin de kapasitelerinin sonuna kadar zorlanıp sonuçların ondan sonra alındığı testler olduğu için sar değeri yüksek çıkıyor. Bununla ilgili birkaç link vereyim.
http://www.teknohaber.tc/4603/cift-anten-teknolojili-huawei-p8-tanitildi/
http://www.gizok.com/huawei-g8.html

BUrada da mate 8de kullanılmış aynı teknoloji.

Bunun bir faydası da wifi çekim gücünde oluyor. Telefon wifi ağına bağlanmakta zorlanıyorsa, çift anteni birden devreye sokarak ağda daha stabil bağlantı sağlıyor ve kopmayı azaltıyor.
http://consumer.huawei.com/en/mobile-phones/Ascend-G7/index.htm

g7nin global sayfasında açıklanmış.
Radyasyondan tamamen korunmak için de şu yöntem öneriliyor.
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zeevac
N
7 yıl
Yüzbaşı

İlk Sayfa hata veriyor ekleyemedim burdan paylaşım sonra eklerim ilk sayfaya eklemek istediğiniz bişeyler varsa söylerseniz onlarıda ekleriz,

SIK SORULAN SORULAR :

S1-Telefonda radyo var mı?
C1-Hayır radyo yok

S2-Telefonun sar değeri kaçtır, güvenli midir?
C2- phonearena verilerini göre Head:1,42 Body:0,60 W\kg dır.Mobil cihazlarda Amerika da 1.60 W\kg Avrupa da 2.00 W\kg değerlerine kadar mobil cihazlarda izin veriliyor.

çift anten teknolojisi kullanıldığı için sar değeri yüksekmiş.http://consumer.huawei....ones/Ascend-G7/index.htm
Burada da bahsediyor zaten. Üstte ve altta olmak üzere iki anten var ve bunlar birbirleri ile yazılımsal olarak haberleşiyor. Üstteki anten daha iyi sinyal alıyorsa o çalışıyor, sinyalin azaldığı yerlerde ikisi bir çalışıyor. İŞte o zaman 1.43 seviyelerine kadar çıkıyor ama hep bu seviyelerde kalmıyor. Sinyal yeniden kuvvetlendiğinde, ikinci anten devreden çıkıyor. Ama laboratuvar oratamındaki testler iki antenin de kapasitelerinin sonuna kadar zorlanıp sonuçların ondan sonra alındığı testler olduğu için sar değeri yüksek çıkıyor. Bununla ilgili birkaç link vereyim.http://www.teknohaber.t...ili-huawei-p8-tanitildi/http://www.gizok.com/huawei-g8.html

BUrada da mate 8de kullanılmış aynı teknoloji.

Bunun bir faydası da wifi çekim gücünde oluyor. Telefon wifi ağına bağlanmakta zorlanıyorsa, çift anteni birden devreye sokarak ağda daha stabil bağlantı sağlıyor ve kopmayı azaltıyor.http://consumer.huawei....ones/Ascend-G7/index.htm


http://shiftdelete.net/populer-akilli-telefonlarin-sar-degerleri-57702 linkinden Sar değerleri ile ilgili haberi okuyabilirsiniz.

S3-Telefon hangi bölge Rom unu kullanıyor?
C3-Telefon Türkiye de L29C432B126 sürümünü kullanıyor, Avrupa rom udur ve güncellemeleri en hızlı alan Rom dur. B126 kısmı sürümün şuan ki tarih ile güncel son sürümüdür. İleride değişebilir.

S4- Telefonun kamerası nasıldır.Kamera benim için çok önemli almaya değer mi?
C4- Kamera işi biraz görecelidir.Herkes fotoğrafta verdiği noktalar önemlidir, o yüzden dxomark tarafından verilen kamera puanını vereyim direk, 85 puan verilmiş telefonun kamerasına.https://www.dxomark.com/Mobiles/Mate-9-camera-review-A-big-step-up-for-Huawei ilgili linkten kamerası ile ilgili daha fazla detay alabilirsiniz. Kamerası gerçekten bence çok başarılı 85 den daha fazlasını hak ediyor bence. Ama yazılımsal sıkıntılardan dolayı kamerası şuan en verimli halinde deil. Zamanla daha da oturacaksın kamerası. Bu arada kamera olarak ilk sırada 89 puanla Google pixel var. İPhone 7 ise 86 puan verilmiş aynı sitede.

S5- Telefonun ses performansı nasıldır, ahize sesi, kulaklık çıkışı ve hoparlör sesi?
C5- Telefon ses yüksekliği olarak gayet yeterli, piyasada ki çoğu telefon dan iyidir. Stereo hoparlör var alttaraftan Bas sesler, yukarıda ahize kısmından tiz sesleri veriyor. Ses kalitesi olarak gayet yeterlidir.Ses kalitesi olarak bişey diyemeyeceğim şuan ama en iyisi deil,müzik için alacaksanız başka telefonlara bakabilirsiniz.

S6-Bataryası nasıldır, ne kadar süre dolar, ne kadar ekran süresi veriyor, günlük kullanımda yeterli olur mu?
C6- 4000 ma batarya mevcut telefonda. 4g ile kullanımda 6 saat WiFi ile kullanımda 8 saat yakın ekran süresi alıyorum kendi kullanımlarıma göre. Telefon görüşmesi, sosyal medyalar, İnternete haber vs, YouTube video vs, 15 dk oyun, müzik dinleme..yogun kullanımda bi günü çıkarırsınız normal kullanım da iki günü bulur. Telefonda süper hızlı şarj var, 1 saat 10 dk full şarj olur.ısınma vs bile olmadığını da belirteyim hızlı şarj esnasında.

S7-Telefon da full HD ekran kullanmışlar, 5.9 inç ekran için az değil mi. Ekran kalitesi nasıldır?
C7- Ekran kalitesi çok güzel bence, genel olarak haber sitelerinde çok beğenişmiş ama 2k ekran telefon kullanıyorsanız şuan bu telefona geçtiğinizde farkı ancak anlarsınız.

Şimdilik bu kadar ilerde sık sorulan sorular kısmına dahada eklemeler yaparız.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nakres736 -- 31 Aralık 2016; 1:21:58 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
7 yıl
Yüzbaşı

Sorular kısmına ekledim paylaşımını :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @nightsoldier
E
7 yıl
Binbaşı

Arkadaşlar bende gold renk ile aranıza katıldım. iPhone 6s plustan sonra s class Mercedes gibi geldi bana. Cihaz çok seri ve batarya bitmiyor. Düşünenler zaman kaybetmesin bence. Şiddetle tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
7 yıl
Yarbay

teşekkür ederim. Bu cihazda sardan korkmak için hiçbir neden yok. Sadece xda developers forumunda, 45dk-1saat arası sürekli görüşme yapıldığında, cihazın arka yüzeyinin ısınmaya başladığından yakınan bir kullanıcının yorumunu okudum.

Huaweinin işi sinyal, geniş band ağ çözümleri ve anten zaten. Adamların modemleri ve hatta baz istasyonları bile var.
http://e.huawei.com/en/products/wireless/elte-trunking/network-element/dbs3900

Huaweinin bilişim sektöründeki ürettiği bazı cihazlar ve çözümler.
http://e.huawei.com/en/allproduct

Bunları bu başlıkta huaweinin gelişi güzel bir çinli marka olmadığını göstermek için yazıyorum.


https://forum.xda-developers.com/mate-9/review/wifi-strength-range-throughput-t3511051

Burada da wifi çekim kalitesinin lg g4 ve s7 edgeden daha iyi olduğu söylenmiş. İşte çift anten teknolojisinin uyumluluğunun güzel bir kanıtı.




Bu mesajda bahsedilenler: @Nakres736
G
7 yıl
Yarbay

Videoyu izlemek için tıklayınız

Mate 9da tek elle kullanım modu varmış, bu videoda mate 9un bilinmeyen tüm özellikleri sıralanmış. Çok faydalı bir video ve bence ilk sayfayı hakediyor.

Videoda ilginç bulduğum bazı noktalar
tek elle kullanım modu
smart gestures( ekrana "c" çizip kamerayı açmak gibi
ekran videosu kaydetmek. ( mesela oyun oynuyorsunuz ve onu kaydedebiliyorsunuz)
öğrenci modu
telefonun parmak izi sensörü ile bildirim ekranını aşağı çekebilmek, galeride resimler arasında dolaşabilmek,alarmı susturmak
daha nicesi...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Nakres736
C
7 yıl
Çavuş

bulabildiğiniz güzel kılıf tavsiyesi yapabilecek var mı


Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-Sniper- , @Nakres736 , @Aliminati
A
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam ben kutudan çıkanı kullanıyorum bana yetiyor şahsen.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ctisli
B
7 yıl
Yüzbaşı

Hocam onunda yanları açık ya sıkıntı bence o



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Aliminati
C
7 yıl
Çavuş

bir flip cover tarzı bir şey mi alsam diye düşünüyorum şu aliexpresste olan

http://s.aliexpress.com/JV7nuMZr



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Aliminati