Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
205
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AFC'de okuyup ABD'de çalışmak
N
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Arkadaşlar şöyleki ben Amerika'da akademisyen olmak istiyorum ve haliyle Türkiye'de okursam iş bulmam çok zor o yüzden yurtdışında lisans master doktora yapcam amerika üniversiteleri çok pahalı olduğu için almanya münihteki LMU'da okumak istiyorum zaten sadece lisans almanca master ve doktora ingilizce bu yüzden amerika için avantaj olacaını düşünüyorum amerikada da NYC'deki CUNY'da çalışmak istiyorum acaba almanyada okuyup amerikada çalışmam sorun olur mu veya maaşım az olur mu? Lütfen bilgi verin bu arada bölüm olarak fizik istiyorum teşekkürler ;)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Binbaşı

Akademisyenlik istiyorsan Türkiye'de lisansını bölüm birinciliği ile bitir, özgeçmişine yazabileceğin akademik projelerde yer al sonrasında Amerika'da ilgilendiğin alanla ilgili bir profesör bul ve onunla birlikte çalışmak istediğini söyle. Bölüm birinciliği + akademik projelerde yer almış olman sayesinde seni asistan olarak alacak birilerini rahatlıkla bulursun, sonrasında yüksek lisans yapmaya gerek kalmadan direct PhD programlarıyla direk doktoraya başlarsın, asistanlık sayesinde de hem okula para vermezsin hem de aylık olarak okuldan para alırsın 1500-2000 dolar civarı.

Yapılacaklar listesi olarak;

1-) Araştırma projelerinde yer al
2-) Bölüm birincisi ol veya çok yüsek bir ortalamayla bitir (3.9/4.0 gibi)
3-) Kendine çalışmak istediğin bir profesör bul ve iletişime geç
4-) GRE sınavından yüksek bir puan al

Sonrasında 0 masrafla maddi olarak bağımsızlığını kazanmış bir şekilde doktoranı yap. Yalnız akademisyen olmak istiyorsan her şeyden önce araştırma yapmayı öğrenmen lazım, bu kadar basit şeyleri burada sormaman kendin rahatça bulabilmen lazım aslında.



N
7 yıl
Er
Konu Sahibi

Çok teşekkürler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.