Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
31
Cevap
596
Tıklama
1
Öne Çıkarma
Cevap: Muharrem Taç ile konuştuk: Yazılımcı olmak isteyen gençlere tavsiyeler (2. sayfa)
T
9 yıl
Yarbay

Bazen konuşmak yetersiz kalıyor. Resim koyup kenara cekileyim:
< Resime gitmek için tıklayın >



O
9 yıl
Yarbay

Öncelikle programcı demek sadece program yapan kişi demek değildir. Yanlış anlaşılmasın ben üst paragrafta sadece masaüstü/mobil platformu için program yapma kısmı ile ilgili bir açıklama yapıyorum. Mobil/Masaüstü yazacak program kalmadı. Hemen hepsi birbirinin alternatifi ve bir çoğu gereksiz. Kodlama tabii ki öğretilmeli fakat masaüstü/mobil program yazmaya yönelik değil de daha çok robotik sistemlere yazılım geliştirilme amacıyla yazılmalıdır. Bıktık artık hep aynı mokun lacivertlerini görmekten..

Olan değil, olmayan üzerine geliştirin beaa

Yazılım/kodlama her zaman gerekli olan/olacak olandır. Dünyamızın yakın gelecekte "Star Wars" ortamı gibi olacağını düşünürsek programlamanın ne kadar önemli olduğu ve her zaman gerekli olduğunu belirtmek isterim. Bu saatten sonra programlama okuyup android uygulama/oyun yapacam diyen gelmesin.

NOT:Konuyu okumadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
N
9 yıl
Yüzbaşı

metalürji ve malzeme mühendisi, demir çelik sektöründe çalışıyorum.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Matheson
M
9 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Night_Blade

metalürji ve malzeme mühendisi, demir çelik sektöründe çalışıyorum.

iyiymiş abi Allah kolaylık versin



D
9 yıl
Yarbay

Oyle demeyin. Adamin teki flappy birds'u yapti. Gunde 50Bin dolar kazanmaya basladi reklamlardan. Eger iyi ozgun bir fikriniz varsa mobilde her halukarda koseyi donersiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Paroksetin
O
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

Oyle demeyin. Adamin teki flappy birds'u yapti. Gunde 50Bin dolar kazanmaya basladi reklamlardan. Eger iyi ozgun bir fikriniz varsa mobilde her halukarda koseyi donersiniz.

verdiğiniz cevap anlamsız olmuş. ama yine de cevabınıza uygun cevap veriyim.
50 bin dolar :) flapy bird ilk çıktığı zamanlarda bayağı yoğun ilgi görmüştü. daha sonra adamın günde 50bin dolarlık geliri olduğunu duyup, ağzından salyalar akan lamer geliştiriciler işe koyulmuştur fakat içlerinden başarılı olan çıkmamıştır.
programcılıkta temel amaç cep doldurmak mıdır?? cep doldurmak, yazılan uygulamadan daha mı önemlidir?? kendiniz diyorsunuz adamın biri diye.. zibilyon tane geliştiricinin içinden biri yapmış işte.. flapy bird ardından Aa denilen yine moktan grafikli ama flapy bird kadar olmasa da geliştiricisine bayağı iyi kazandırmış ve yoğun bir oyuncu kitlesine ulaşabilen bir oyun geldi. peki ya sonra?? şu anda pokemon go gündemde peki soruyorum size Aa ile Pokemon GO arasında bunların ayarında ne geldi?? böyle özgün fikirler kolay üretilmiyor. her programcı okuyan köşeyi dönecem kafasıyla okursa özellikle ülkemiz açısından asla ilerleme kat edilemez. bu kafayı taşıyan kişi asla başarılı bir programcı olamayacaktır.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
9 yıl
Yarbay

Herkesin derdi para kazanmak, "iyi programcilik" yapmak degil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Paroksetin
E
9 yıl
Yüzbaşı

Apple donanımlarıyla bileklik jelim yoksa yazamam.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

U
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Infinitum

Neredeyse ortaokuldan beri hayalim yazılımlarla, arayüzlerle uğraşmak ama Türkiye'de kime bilgisayar mühendisliği desem kötü bir fikirleri var. Böyle insanları dinledikçe, okudukça bir an umutlanıyorum ama bu sektörün bu kadar mezun verdiğini, yazılımla, tasarımla çok alakası olmayan Fizik, Biyoloji, Türkçe çözenleri, bölümüne PC Mühendisliği diyenleri (Kişisel Bilgisayar Mühendisliği ne demekse?!), "okuduk sakın okumayın asgari ücret alıyoruz, KPSS'ye talim", "ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi kazanmadan olmaz" diyenleri gördükçe kafamı monitörlere vuruyorum.

Tamam, üniversitede kendimi geliştiririm, MSP olurum, bunun gibi etkinliklere giderim, freelancer işler yaparım, yabancı dilimi geliştiririm diye düşünürken ailemin bana destek değil köstek olacağını, giderimi çıkartmak için belki okurken çalışmam gerekeceğini, üniversiteyi bitirdikten sonra belki kardeşlerime yardım etmem gerekeceğini, yurtdışına belki asla gidemeyecek, çalışmayı, yüksek lisansı bırak, turistik olarak gitmeyi hayal dahi edemeyeceğimi, bu kadar çileli bir üniversite macerasının sonunda onun bunun maskarası olup devlet kapısında sürünmek zorunda olacağımı düşünüyorum.

Sonra bunları nasıl hayal ettiğimi, hedefim olan İzmir'de üniversite kazanıp kazanamayacağımın bile belli olmadığını, ders başarımın yeterli olmadığını, kazanamazsam mezuna kalma şansım olmadığını düşünüyorum.

Zaten şansım bu gibi konularda genelde yaver gitmez, bunları buraya neden yazdım bilmiyorum, herhalde bana kısa süre de olsa umut verdiği için galiba.

Herkes zengin olmak ister, ama bana geliştirme ortamı, kendimi gösterme fırsatı ve birkaç hobimi yapacak kadar ücret yeterdi, Anadolu topraklarında doğmuş biri olarak burada çok şey istiyorum galiba.

Öyle işte. Acaba kaç azimli insan eğitim sistemi ve fırsatsızlıktan dolayı heba oluyor...

Bendensin hocam.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yarbay

Flappy Birds kadar aptalca bir oyun düşünemiorum ancak neden o kadar sevildiğini sonunda buldum:

< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
O
9 yıl
Yarbay

eğitim konusunda dediklerine katılıyorum. merak ve sabır olmadan iyi bir yazılımcı olmanız imkansız.
hele ki çok para var diye yelteniyorsanız vaktinize yazık.

çocuklarla ilgili yapılan çalışma çok ilginç geldi. umarım ilerletilir. devlet okullarındaki müfredatta bile artık basit algoritma dersleri var.
ülkemizin teknolojik açıdan geriliğini sonlandırabilecek yegane alan yazılımdır. umarım buna ağırlık verilir.



B
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Drakoid

Herkesin derdi para kazanmak, "iyi programcilik" yapmak degil.

+1

Yazılım geliştirmeyi heves ile yapmakla para için yapmak çok farklı şeyler. İkisi arasında uçurum farklar var ne yazık ki.Amaçlarınız değiştiği an yapacağınız ve yapacaklarınızda değişecek tavrınız düşünceleriniz analiziniz de aynı şekilde yönlenecek.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.