Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
31888
Tıklama
0
Öne Çıkarma
bagaj tarafında degişen bu parçalar sıkıntı yaratır mı ?
İ
10 yıl (115 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

arkadaşlar merhaba 2003 model honda civic almayı düşünüyorum.aklımda bir araç var yarın ustaya gidecem adamla. sorun şu aracın hasar kaydını sorguladıgımda 6 bin civarı hasar çıkıyor bu hasarın detayını ögrendim yine mesajla bagaj kapagı,havuz sacı, bir adet çamurluk vs. daha ıvır zıvır 5-6 parça daha var aracın bu parçaları degişmiş benim sorum ise şu eger aracın şasesinde işlem yoksa sizce alınır mı bu araç bana sıkıntı yaratırmı ilerleyen zamanlarda özellikle havuz sacı beni düşündürüyor havuz sacı benim bildigim kadaryıla stepne nin oldugu yer.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



Z
10 yıl (458 mesaj)
Yüzbaşı

Madem şasede bişey yok alınır illaki olacak değişen boya



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
O
10 yıl (6705 mesaj)
Yarbay

Ben de Jazz'dayken arkadan vurdular bana, bagaj kapağına hasar gelmedi fakat bagaj içindeki plastik parça hasar aldı. Serviste yaptırdım her çukurdan geçerken ya da araç biraz bozuk yola girdiğinde oradan trim sesi geliyordu. Elimle yokladım orayı içeri göçüp çıkıyordu. Kazalı araçların böyle sıkıntısı oluyor ne kadar düzgün yapılsa bile trim sesi çıkartabiliyor.



İ
10 yıl (115 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

hocam aslında bagaj kapagı ve çamurlugun degişmiş olması benim için hiç önemli degil sadece benim takıldıgım nokta o stepnenin koyuldugu yerinde degişmiş olması


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Zczz22
D
10 yıl (6135 mesaj)
Yarbay

Havuz sacı düzeltme işlemi ağır onarıma girer servis işçilikten daha fazla kazanır, değişimden çok çok daha az para kazanır. Eğer havuz sacı düzeltilecek gibi ise servis kesin düzeltirdi ve eksper onarım verirdi. E havuz sacı düzelmeyecek kadar burulmuş ise arka şase kollarının hasar almama gibi şansı yoktur.

Bakın nacizane tavsiyem, bu işlerin içinde birisi olarak almayacağım bir kaç hasarlı araç vardır: arka paneli ve havuz sacı değişmiş araba, arka çamurluğu değişmiş araba, önden kaza yapıp şase kollarının podyelerin, yan direklerin eğirildiği araba, taban sacı işlem görmüş araba.

Ön çamurluklar, kapılar yerine bir kaç vida ile sabitlenen, değiştiyse umrumda bile olmaz. ama yukarıda bahsettiğim parçalar aracın rijitliğini sağlayan, karoser ile yekpare parçalardır. işlem sırasında binbir işkenceye uğrayan yerlerdir, ısıtılır, çekilir, balyozlanır falan...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Du Hast -- 6 Haziran 2016; 1:33:00 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
İ
10 yıl (115 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

anladım hocam bu bilgi benim için bana iyi oldu. bakalım yarın ustam ne diyecek açıkcası şaselerde sıkıntı yok derse ki sizin söylediklerinize göre muhtemelen şasede de işlem var ben yok farz ederek konuşayım araç benim hoşuma gitti almayı düşünüyorum bana problem yaratırmı o parçaların degişmiş olması


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Du Hast
D
10 yıl (6135 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ilker621

anladım hocam bu bilgi benim için bana iyi oldu. bakalım yarın ustam ne diyecek açıkcası şaselerde sıkıntı yok derse ki sizin söylediklerinize göre muhtemelen şasede de işlem var ben yok farz ederek konuşayım araç benim hoşuma gitti almayı düşünüyorum bana problem yaratırmı o parçaların degişmiş olması

Düzgün yapıldıysa seyir esnasında bir sıkıntı yapmaz ancak arkadan darbede eski mukavemetini sağlayacağını düşünmüyorum.



R
10 yıl (1831 mesaj)
Yüzbaşı

Stepnenin altındaki yere kadar darbe geldiyse aracın şasisine de kesin darbe gelmiştir.O araçtan hayır gelmez bence.Bu arada tam tanımlara uygun baktığım bir araç vardı 2003 civic 6-7bin tl hasar kaydı vardı Sanırım bahsettiğiniz parçalar değişikti.Aracın rengi lacivert mi acaba :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @ilker621
İ
10 yıl (115 mesaj)
Teğmen
Konu Sahibi

Evet hocam lacivert siz hangi şehirde bakmıştınız



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Ruling_S
R
10 yıl (1831 mesaj)
Yüzbaşı

Ankara'da bakmıştım




Bu mesajda bahsedilenler: @ilker621
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.