Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
2798
Cevap
113898
Tıklama
4
Öne Çıkarma
Cevap: ♦ NOKIA Lumia 930 Kullananlar Kulübü - ANA KONU ♦ (112. sayfa)
A
10 yıl (1855 mesaj)
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: lumiafanx920


quote:

Orijinalden alıntı: eyozgurluk

Pardon lumia 1020 diyecektim hocam :)

1020 nin kamerası biraz daha iyi ana çektiği fotoğraflarda kenar bölgelerde bulanıklık mevcut , fotoğrafın genelde merkezi net bunun nedeni lensin küçük olması ama sensörün büyük olması ile ilgili. O sensörü telefona sığrıdabilmek için lensini çok ufaltmak zorunda kalmışlar. Ayrıca 1020 ile fotoğraf çekince 3 saniye beklemek zorunda kalıyorsunuz çünkü işlemcisi 41mp fotoğrafı işlemek için yavaş kalıyor.

Ekran olarak ise ben 1020 yi beğenmedim. Hem çabuk ekran yanığı oluşuyor hemde kaydırmalarda yazılar üst üste biniyor. Nokianın amoledleri başarısız sanırım piyasadaki en ucuz amoledi kullanmışlar. 1020 nin ekranı başarısız olduğu için çektiğiniz fotoğraflarda keyif vermiyor.

Şarj olarak 830 1020den daha iyidir. Ayrıca ekran olarakda 830 1020den daha iyi. Ben olsam bu saatten sonra 1020 almazdım. Hemde güncelleme hızı olarak 830 daha erken güncellemeleri alacaktır. 830 tavsiye ederim. Eğer büyük ekran seviyorsanız 1520 modelide çok iyidir.Hem işlemci hızlı hemde şaarjı iyi , ekranı ise lumalar arasında en iyisidir. Ekran kalitesi 1. 1520dir , sonra 830 gelir ondan sonrada 920 gelir. Ama fotoğraf gece çekimi olarak 1520 830dan geri kalıyor hafif karanlık çekebilir.

Bazı noktalarda itirazım var.
L1020'nin 38 MP çekmesi sebebiyle nispeten yavaş kayıt yaptığı doğrudur ancak Ekran tecrübeniz benim tecrübeme tamamen zıt.
1 yıl kullandım ekran yanığı, solması, beyaz-siyah nokta hiçbir sorun olmadığı gibi yazılar kaydırma işleminde hiçbir zaman üst üste binmiyor(L930 ile mi karıştırdınız acaba). Siz bence L1020'de bazı partilerde veya onarımlarda yaşandığını duyduğum "Çakma Ekran"a denk gelmişsiniz.

L1020 ekranı 38 MP'lik fotoyu elbette düzgün gösteremez esasen hiçbir telefon düzgün gösteremez zira bu fotonun A3 formatında kayıpsız Basım yapılabildiği biliniyor. Asıl kaliteyi görmek için ya PC'de bakmanız ya da Basım yapmanız lazım.
L1020 bir nevi "Fotoğrafçılığa giriş telefonudur" sayesinde Manuel ayarlar, RAW foto, foto edit vb konularda kendimi geliştirdim. Sadece "bas-çek" yapacak olan Foto ile pek uğraşmayacak olanlar cihazı yine beğenir ama tam performans alamaz. Kamera olarak rakibi Samsung S6, LG G4, Xperia Z5 gibi pahalı cihazlardır.

L830 iyidir hoştur da Tek Flaşla 1/3.4" sensörü ile çektiği 10 MP foto nasıl oluyor da L1520 veya L930'un Çift Flaşla 1/2.5" sensörü ile çektiği 20 MP fotodan daha iyi oluyor?
L830'un tek iyi yanı F2.4 yerine F2.2 diyafram açıklığı olması. Örneğiniz veya karşılaştırma kaynağınız var mı?
L830 WM8.1'de, L1520 ise WM10'da olmasın bu karşılaştırma sırasında?
Zira foto kalitesi olarak WM10 deneme sürümündeki "Kamera" uygulaması WM8.1 "Lumia Camera" uygulamasının yanından geçemiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @eyozgurluk
E
10 yıl (820 mesaj)
Yüzbaşı

anladık be dostum 830 hoş güzel cihaz güle güle kullan.Kamera konusunda 920 yi 830 gerisinde tutman çok yanlış.920 nin kamerasi ışığın az olduğu ortamda bile 930 dan iyi gösteriyordu.
Bence lumia ailesinin gelmiş geçmiş en iyi telefonu 920.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @lumiafanx920
G
10 yıl (4287 mesaj)
Yarbay

Eski L920 kullanıcısıyım. 2 yıl kullandım ve neredeyse tüm lumia cihazlarda elimden geçti. Hepsini kendimce detaylı test ettim karşılaştırdım. 920den sonra alınabilecek 2 telefon karşıma çıktı 1520 ve 830 modelleri. Hatta birara fotoğraf çekerim diye 1020de araştırmaya başlamıştım.3 tane 2.el 1020 modeli buldum. Bunlardan 2 si zamanla oluşan ekran yanıkları vardı. 1 tanesinde ise ekran yanığı yoktu ama fotoğraf çekerken 3 saniyeye yakın bekleyip fotoğrafı işlemesi yüzünden vazgeçtim. Ki o sağlam ekranlı 1020 bile davamlı kullandığım 920 nin ekran kalitesi yanında basit kalıyordu.

Ki 1020de ekran yanığı olmasa bile renklerde zamanla kayma oluyor. Siz farketmesenizde ekran günden güne ölmeye başlıyor. Aynı problem 925 modelindede vardı.

Örneğin sağdaki 1020 kutudan yeni çıkmış yeni telefon , soldaki ise 1 yıldır kullanılan telefon. Soldakinde görülür ekran yanığı olmamasına rağmen renkler günden güne kaymış durumda. Ekran renk ton ayarlarıyla ilgili değil bu sorun amoled pikseller gün geçtikte ölüyor

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 10 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alperd82
G
10 yıl (4287 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: einlied

anladık be dostum 830 hoş güzel cihaz güle güle kullan.Kamera konusunda 920 yi 830 gerisinde tutman çok yanlış.920 nin kamerasi ışığın az olduğu ortamda bile 930 dan iyi gösteriyordu.
Bence lumia ailesinin gelmiş geçmiş en iyi telefonu 920.

920nin kamerası 830dan daha iyi , ben 920nin kamerası kötü demedimki : ) Şuanki şartları göz önünde bulundurarak 830 tavsiye ettim. Ki 830 modelide kusursuz harika bir model değil , bununda bazı eksiklikleri var. Bu arada 920 artık kalın ağır ve şarjı az giden bir telefon. Kamera dışında alınacak bir avantajı kalmadı.

Neyse bu konu 930 konusu , konuyu başka modeller ile kirletmemek adına ben daha yazmayacağım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-92A2F8722 -- 25 Ocak 2016; 20:09:41 >

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

G
10 yıl (380 mesaj)
Yüzbaşı

Değişim cihazı servis stoklarına girmiş, IMEI kayıt işlemleri bitince yollayacaklarını söylüyorlar. Bakalım ne gelecek? :)

Ekleme: değişim imei ni sorguladım ve lumia 930 ait:))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhnkkc -- 27 Ocak 2016; 11:53:15 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
10 yıl (5118 mesaj)
Yarbay

arkadaşlar lumia 930 u ekran koruyucu jelatin ilemi kullanıyorsunuz? ekranın kenarları biraz oval gibi jelatin dururmu düzgün yapışırmı diye merak ettim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
10 yıl (820 mesaj)
Yüzbaşı

ekran bombeli olduğu için ekran koruyucu tam kaplamıyor,mecburen ana ekranı korumak için kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @TurkeyStar
T
10 yıl (5118 mesaj)
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: einlied

ekran bombeli olduğu için ekran koruyucu tam kaplamıyor,mecburen ana ekranı korumak için kullanıyorum.

kullanımda zorluk çıkarmıyormu kenarlar oturmadığı için



A
10 yıl (1855 mesaj)
Binbaşı

1 yıllık ekranda hiçbir sorun yok sorun başlangıcı da yok, gayet titizimdir bu konularda. Muhtemelen arızalı 2.el telefon ekranları ile genelleme yapmamak lazım. En kötü ihtimalle kronik bir sorun olabilir veya dediğim gibi çakma ekrana denk gelmişsinizdir ama bu L1020 ekranı genel özelliği böyle demek değildir.

Düşük ışıkta L1520'nin L830'dan daha kötü çektiğini iddia ettiniz, kendi örneğiniz veya kaynak video/fotonuz var mı? Çünkü ben çok örnek baktım her zaman L1520-L930 kameraları L830'dan daha iyi çekiyordu. WM8.1 veya WM10 iki telefon da aynı sürümde miydi sizin yaptığınız kıyasta?

Ayrıca yavaş dediğiniz L1020 2 GB RAM olması sebebiyle bazı işlemlerde L830'la aynı performansı veya daha iyisini veriyordu test videolarında (İşlemci açığını RAM faktörü kapatıyordu yani)...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @lumiafanx920
A
10 yıl (1855 mesaj)
Binbaşı

Bugün bir güncelleme geldi yükledim "konfigürasyon güncellemesi" gibi bir şey yazıyordu.
Bu güncellemenin ne olduğunu bilen var mı ve nerede kaldı WM10 orijinal sürümü? :-(



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
10 yıl (2835 mesaj)
Yüzbaşı

Geliştirici sürümü mü kullanıyorsunuz eğer öyleyse yeni yapı gelmiş olabilir veya eğer dil seçeneklerine ek dil eklemesi yaptıysanız onun için gelmiş olabilir son ihtimal cortana için gelenlerden biri olabilir bana 2 kere geldi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alperd82
P
10 yıl (13 mesaj)
Er

arkadaşlar merhaba,
benim 925 var ekranı kırıldı. içimde hep bi 930 alma isteği vardı. acaba çok mu geç. cihazı bu zamanda almak mantıklı mı? önereceğiniz başka model varsa f/p olarak tavsiyelerinizi bekliyorum. yok hala gideri var diyorsanız ve satmak isterseniz garantisi dolmamış cihazlardan tekliflere açığım.



C
10 yıl (5 mesaj)
Er

Ücretsiz baktılar hatta yeni bir cihaz verdiler. Zaten bakmak zorundalar. Zorluk çıkarırlarsa microsoft türkiye ile konuşabilirsiniz. Tek şartı cihazı teleservice e göndermen gerekiyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @rash.87
T
10 yıl (5118 mesaj)
Yarbay

arkadaşlar 930 un orjinal şarj aleti ac-60 mı oluyor? 925 in orjinal şarj aleti bir sorun çıkarırmı? ben 925 in orjinal şarj aleti ile şarj ettim ama şarj %4 de iken 3 saatte %100 ancak doldu
925 in şarj aleti AC-50E lumianın sitesinden baktığıma göre 930 un orjinal şarj aleti AC-60. bu şarj aleti ile şarj etmem bir sorun teşkil edermi? çok uzun sürüyor şarj etmesi bunun dışında bir sorun çıkarırmı bana . çıkarırsa orjinal şarj aletini nereden ucuza temin ederim


Bu mesaja 1 cevap geldi.
_
10 yıl (1 mesaj)
Er

ekran koruyucu olarak hangisini tavsiye edersiniz yanlardan kalkma yapmaması için , bugün clear coat maltepe şubesine gittim fakat lumia ile uyumlu olmadığını söylediler bunlardan birini almayı düşünüyorum

http://www.mobilcadde.com/dafoni-nokia-lumia-930-darbe-emici-full-ekran-koruyucu-film-42332

http://www.mobilcadde.com/eiroo-nokia-lumia-930-tempered-glass-cam-ekran-koruyucu-28215

http://www.mobilcadde.com/dafoni-nokia-lumia-930-seffaf-ekran-koruyucu-film-18495

http://www.mobilcadde.com/dafoni-nokia-lumia-930-mat-ekran-koruyucu-film-18496





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Enkebit_ -- 1 Şubat 2016; 22:26:22 >

E
10 yıl (820 mesaj)
Yüzbaşı

930 güzel hoş cihaz ama sistemi artik biktirdi beni, yarin sorun cikmazsa satin almaya gelecek arkadas.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl (501 mesaj)
Yüzbaşı

Yerine ne almayı düşünüyorsunuz hocam var mı aklınızda bir model??



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @einlied
E
10 yıl (820 mesaj)
Yüzbaşı

Şu an symbiana kaldım :), xiaomi redmi note 3 snapdragon versiyonlusunu düşünüyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tahoe_930
T
10 yıl (501 mesaj)
Yüzbaşı

Nasıl olsa wp de bize symbiandan fazlasını sunmuyor bir eksiklik hissetmezsiniz..

Xiaomi güzel cihazlar üretiyor..Bahsettiğiniz model de gayet güçlü..Kullanıcısını memnun edecek cinsten..Yalnız almadan önce SAR değerini öğrenin..Alırsanız şimdiden hayırlı olsun..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @einlied
E
10 yıl (820 mesaj)
Yüzbaşı

Aynen öyle hocam, arada bi nostalji takilmak lazim,
Wp konusunda soylenecek cok sey var ama eksiklerini söyleyince direk android veya ios fanboyu etiketini vuruyorlar.
Sar degerlerini muhakkak arastiririm hocam, mi4 dusunuyordum ancak sar degeri yüksek diye vazgectim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Tahoe_930