Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
3695
Tıklama
0
Öne Çıkarma
1992 doğan l su eksiltme problemi
M
8 yıl
Er
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

92 model doğan aldım 2 ay kadar önce. Bu benim ilk arabam, merakım var ama daha yeni yeni öğreniyorum bazı şeyleri.

Aracımda su eksilmesi var. Ama her zaman yapmıyor. Kendimce denemeler yaptım. Belki birinizin de başına böyle bir şey gelmiştir.

Aracımın suyunu arada kontrol ediyorum. Kontrolü radyatör kapağından yapıyorum. Yedek depodan suyu eksik olduğunda çekmiyor. Ancak radyatör kapağını açınca damla damla yedek depodan radyatöre su geldiğini görüyorum.

ilk aldığım zamanlarda su eksildiğinde suyu tamamladım, bazen 1 hafta eksilme olmuyordu, bazen bir bakıyordum 1-2 litre arası su eksilmiş. Herkesten çeşitli fikirler gelmekle beraber ara ara kontrol edip bulamıyordum. Kimisi motor da çok ufak çatlaklar vardır, araba ısınınca oradan buharlaşır dedi. Bende bir gün şehirler arası 110 km gittim. genelde 80, 90 km/h yaptım max 120ye cıktım. vardığım zaman kontrol ettim hiç su eksilmemiş.

Sonra şunu farkettim. ne zaman kaloriferi açsam, su o zaman eksiliyor. Vitesin arkasında ki muslukla hiç oynamadım. şöför yanındaki paspas ta hiç ıslanmadı. Kaloriferi panelden açtığım zaman su eksiliyor. en son yine sehirler arası 60, 70 km gittim , ön cam buğulanmasın diye kaloriferi açtım yine yaptı.

Şimdi sayın arkadaşlar, malumunuz kış geliyor. Antifrez koyacam arabaya onuda halledecek. ustaya göstersemde sazan gibi gitmek istemiyorum. Mümkünse kendim halledebileceğim birşeyse elimden gelir kendim halledeyim.

Bu radyatör suyunun kaloriferi açınca eksilmesini bir türlü anlayamadım. Ne alaka yani bir mantığı var mı? Radyatör suyundan buhar yapıyorsa bu araç antifrizi nasıl koyacaz onuda uçuracak. Başına böyle birşey gelen bu durumu çözen var mı?

Dediğim gibi kaloriferi açmazsam sıkıntı yok.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.



M
8 yıl
Çavuş

Hocam kaloriferi açtığınızda radyatör suyu kalorifer peteklerine ilerler, bu su devir daim yaparak size sıcak hava gelmesini sağlar. Arkadaşımın aracında radyatör suyunu taşıyan borunun ucundaki üçgen parça kırıkmış. Bu parçaya radyatör suyu geliyor ve bi tarafı lpg ye diğer tarafı kalorifer peteklerine gider. Sizin de büyük ihtimalle kalorifer peteklerine giden kısımda problem var. Dediğim parçada değil de suyu taşıyan boruda delik veya çatlak ta olabilir. İhmal etmeyiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
8 yıl
Er
Konu Sahibi

sanırım bu benim boyumu aşar, acaba ne kadara patlar bana?



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.