Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1240
Cevap
37550
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: GTX 980 Ti Çıkışını Yaptı !!! (53. sayfa)
D
10 yıl
Yarbay

o zaman elimizde g1, msi gaming ve evga acx2.0+ kartları kalıyor
gerçi zotac da iyi kart ama biraz sesli çalışıyor gibi 43dba ya ulaşmış kart
g1

40dba-70c


evga sc+ acx2.0+

35dba-76c


msi gaming

37dba-74c

http://www.techpowerup.com/reviews/EVGA/GTX_980_Ti_SC_Plus/34.html
http://www.techpowerup.com/reviews/Gigabyte/GTX_980_Ti_G1_Gaming/34.html
http://www.techpowerup.com/reviews/MSI/GTX_980_Ti_Gaming/34.html

msi in 3 yıl garantisi olsa her türlü alınır da işte 2 yıl az kalıyor 1 yıl kullansan kartı 2. el de alacak adamın da 1 senesi kalıyor
3 yıl olunca o sorun ortadan kalkmış oluyor
yukarıdaki değerlere bakılınca evga almakla iyi etmişim gibi sanki





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 7 Temmuz 2015; 12:50:10 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yarbay

aynen keşke öyle olsa hatta 1500-2000rpm lerde 2 sonuç olarak sıcaklıkları test etseler efsane olur da işte geldiği gibi test etmek bana pek doğru gelmiyor açıkcası
1500rpm de kartlar zaten çok sessiz olur 2000 de biraz ses başlar illa ki ama dayanılabilir bir ses olur bence bu 2 değer ile güzel testler yapılabilir ama işte gel de bunu test edenlere anlat




Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
D
10 yıl
Yarbay

Bak elimdeki MSI 670 PE modelini ilk çıktığı zaman almıştım. kasadan söküp paketlesem sıfır sanasın.

Kart kendini sürekli temiz tutuyor ve tozlanmıyor. Hem soğutmasından, hemde kalitesinden çok memnunum. %60 ve üzeri fan hızında 9mm fanlar haliyle sesli çalışıyor ama iyi soğutuyor.

Ben bu kartın %40 fan devri ile en yüksek 72-74 arası ısıya çıktığını gördüm. Oda dibine kadar OC yapmıştım. Bu kartla ben max. 1400 Mhz Boost hızına ulaştım. Kartın oto fan hızında ısı değeri en fazla 67c olmuştur.

3 Seneyi geçti kartı alalı. kasadan sadece temizlik yaptığım zamanlarda girdi çıktı. Pascal'ı dahi beklerim bu kartla.

Demem o ki, MSI ürünleri inanılmaz kaliteli üretiyor. Yıllardır süregelen Asus anakart alışkanlığı geçen sene MSI olarak değişti bende. Ama VGA seçimlerim her zaman MSI dan yana olmuştur, bir kere bile pişman olmadım, sorun yaşamadım.

Evga hariç, ülkemizde hiçbir firmanın garantisine güvenmem. Kullanıcı hatası diyip giydiriyorlar. bu durum malesef ülkemizin genelinde olan acınası bir durum. Herşeyde geçerli.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-erna-
D
10 yıl
Yarbay

aynen msi iyi atak yapmaya başladı
soğutucularını, yazılımlarını hep yenilemeleri olsun kartlarının backplate gibi eksiklerini tamamlamaları olsun baya baya iyi duruma geldiler
gigabyte a bakıyorsun tamam güzel kartlar ama işte albenisi yok diğer kartlar ile kıyaslayınca görüntü ve kutu içeriği anlamında eksik kalıyor
benim gigabyte da çalışan bir arkadaşıma az çok feedbacklerde bulundum eğer kabul görürlerse gigabyte da msi gibi bir atağa geçebilir bakalım neler olacak. Hepimiz sonuçta his iceq soğutucusunun renklerinin fanıyız değil mi


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
A
10 yıl
Binbaşı

GTX 980Ti Strix incelemesine göz atmadım daha biraz sonra bakıcam ama yorum yapmadan önce düşünmek lazım biraz, devasa bir blok, 3 fan, direkt temas eden 2 tane 10mm, 3 tane de 8mm bakır ısı borusu var. Kartın serin çalışmaması için hiçbir sebep yok yani. O 82 dereceye inanmıyorum ben şahsen. Büyük ihtimalle fanlar kapalı halidir. veya fanlar çok düşük devirde dönüyordur. İncelemeye gönderilen üründeki termal macundan kaynaklanan bir şey de olabilir. yakın zamanda daha fazla inceleme çıkacaktır. Onları görmeden birşey demek doğru olmaz bence.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı

Ayrıca Guru3D'nin incelemesinde şurası dikkatimi çekti:
< Resime gitmek için tıklayın >
Fan hızı 55%'ken kartın GPU kısmı 75 derece. Ve o anda kartın epey sessiz olduğunu ve Asus'un da buna odaklandığını söylüyor. O 82 derece sıcaklık da incelemede belirtilmiş, en yüksek okunan sıcaklık değeriymiş. Olay büyük ihtimalle fan çalışmıyorken veya düşük devirde dönerken teste başlanması ve fanın dönmeye başlayıp devir yükseltene kadar gözlenen bir değer olabilir. Bence sıcaklık ve sessizlik bakımından bir sıkıntısı olmayacak kartın. Eğer Asus, poseidon'lardaki gibi OC için extra bir engel koymazsa OC potansiyalinin de yüksek olacağını düşünüyorum. Zamanla göreceğiz ne olacağını.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 7 Temmuz 2015; 14:39:59 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
10 yıl
Binbaşı

A
10 yıl
Binbaşı

Hardwarezone'dan da piysadaki custom GTX 980Ti modellerinin kapışması geldi (Asus, MSI, Gigabyte, Palit) :
http://www.hardwarezone.com.sg/feature-high-end-graphics-slugfest-nvidia-geforce-gtx-980-ti-custom-card-shootout

< Resime gitmek için tıklayın >

OC:
< Resime gitmek için tıklayın >

Sıcaklık:
< Resime gitmek için tıklayın >

Genel olarak yayınlanan incelemelerere baktığımda, Asus kartın fan devirlerini soğutmadan çok sessizlik için ayarlamış olduğu yargısı oluştu bende. Asus'un bios güncellemeleriyle bu durumu "daha iyi soğutma"ya kaydırmasını umuyorum. Çünkü diğer 3 fanlı tasarım olan Gigabyte'tan daha sıcak çalışıyor kart. Umarım gelecek incelemelerde Gigabyte ile Asus'un fanlarını aynı devirde çalıştırıp incelemeye bu şekilde ekleyen siteler olur. Çünkü fan devirlerinin sıcaklığa etkisi çok fazla.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 7 Temmuz 2015; 16:38:14 >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
10 yıl
Yüzbaşı

Hocam şu taploda açık ara MSI almak en güzeli değil mi,Siz ne diyorsunuz?

Nova'da asus 2923 tl iken,MSI 2682 TL,diğer firmaların referans kartları bile MSI'den pahalı,bunun nedeni nedir,MSI'nin parçası yada servis kalitesi diğer ürünlerden çokmu düşük.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alcatraz_tr
E
10 yıl
Yarbay

Zotac 980 ti amp extreme yi göremedim :)

Bence en iyi custom 980 ti.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @alcatraz_tr
D
10 yıl
Yarbay

@melinoz
Şuan 980Ti modelleri içerisinde en alınası kart MSI 980Ti...... Hem fiyatı, hemde performansı diğer modellerden farklı değil. 50-70 Mhz daha hızlı olan ürünlerden elde edilecek 1-2 FPS yerine 30-40 $ kar mantıklı olacaktır.


@alcatraz_tr
birçok farklı yerden test örnekleri almışsın :) kartın kimse kötü olduğunu söylemiyor. Bu denli özenilen kaslı bir kartın performansı bu olmamalı. Benim en başından beri söylediğim buydu.

Kart ısınıp 80-90c arası olacak ise sessiz olmasının manası nedir? Yada sessiz olacak ise 1,060 Kg kart üretmek ne demektir.? DCU II den farkı ne bunun?

14+2 faz ve devasa soğutma bloğu üzerindeki 3 fan ile ısınan kart istemem açıkcası. bir sitede çıkıp bu kartın daha yüksek fan hızı ile ısısal değerini, fan sesini paylaşşa iyi olacak.

En iyisi kartın gerçek kullanıcı incelemesini beklemek keşke hemen alsan da senden öğrensek


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melinoz , @alcatraz_tr
A
10 yıl
Teğmen

Arkadaslar merhaba galax in gtx 980ti hof modelinin acaba testleri varnidir bulamadimda hoc bir yerde ln2 modeli degil yanliz normal 980ti hof modeli yardimci olursanoz cok s3vinirim tesekkurler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
10 yıl
Yüzbaşı

Hocam evet taplo itibariyle MSI en alınası kart fakat şahsen garanti durumlarıda önemli,bugüne kadar hep asus tercih ettim ve bugüne kadar bozulan tek bileşenim 20 ay üstüne ekran kartı oldu ve onunda para iadesini yaptılar.

MSI'nın parça kalitesi ve servis durumu ne durumda acaba MSI kullanan arkadaşlar ne diyor?

Birde MSI'yi 24 ay garantili diyorlardı novada 36 ay diyor onuda anlamadım


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
O
10 yıl
Yarbay

Hardwareluxx'ün üç adet MSI GeForce GTX 980 Ti Gaming 6G, Palit GeForce GTX 980 Ti Super Jetstream,Zotac GeForce GTX 980 Ti ArcticStorm incelemesinde Zotac 1575 MHZ'lere kadar çıkmıyor. Başka testlerde daha üstün bileşenlerle donatılmış AMP! Extreme 1500'ü görememişti.

http://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/35872-drei-modelle-der-geforce-gtx-980-ti-im-test.html?start=20



A
10 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: melinoz

Hocam şu taploda açık ara MSI almak en güzeli değil mi,Siz ne diyorsunuz?

Nova'da asus 2923 tl iken,MSI 2682 TL,diğer firmaların referans kartları bile MSI'den pahalı,bunun nedeni nedir,MSI'nin parçası yada servis kalitesi diğer ürünlerden çokmu düşük.

Şimdi referans olmayıp da alınabilecek 6 farklı kart var.
1) Asus GTX 980Ti
2) E.V.G.A GTX 980Ti ACX2.0+ (Evga'yı hep böyle yazmak istemişimdir )
3) Gigabyte GTX 980Ti G1
4) MSI GTX 980Ti Gaming
5) Zotac GTX 980Ti AMP
6) Zotac GTX 980Ti AMP Extreme
Bunları teknik ve özellik olarak teker teker eleyecek olursak;
2 ve 5 referans pcb'ye sahip olduğu için elemeye bunlardan başlayabiliriz.
Gerek azımsanmayacak kişinin karşılaştığı coil whine sorunu ile gerek de çok düşük ASIC değeri yüzünden her ne kadar performanslı ve başarılı bir kart olsa da Gigabyte'ı da eleyebiliriz.
Zotac AMP Extreme de çok güzel bir kart ama 3 slot yer kaplıyor ve biraz kütük gibi. Bu sebeple bunu da elersek geriye sadece MSI ve ASUS'un kartları kalıyor. MSI'ın herhangi bir kusuru yok şu ana kadar kayda geçen. Asus'un incelemeleri de şimdi yeni yeni geliyor. Forumda Asus'u fazla ısındığı için pek başarılı bulmayan arkadaşlar var. Ama bu genetik bir sorun değil. Yani kartın tasarımı veya soğutucusundan dolayı birşey değil. Fan hızlarından dolayı kaynaklanan bir durum bence. Ki kullanıcı incelemeleri geldiğinde bunu hep beraber anlayacağız bence. MSI'ın fiyatı Amerika'da yanlış hatırlamıyorsam 680 dolar'dı. Asus'un fiyatı belli değil. Ama o da 680-700 dolar arasında bir fiyattı olur. Daha önce de dediğim gibi ben Gtx 980Ti Strix'in tasarımına vuruldum. Teknik açıdan da çoğu modellerden üstün (Bence MSI ve Gigabyte'ın modellerinden de üstün). Ben Amerika'dan gelecek eleman bulur bulmaz getirticem kartı. Belki ilk getirenlerden biri de olabilirim olmayadabilirim o önemli değil ama yine de yaparım kullanıcı incelemesi. Umarım benden önce bi arkadaş alıp da kullanıcı incelemesi yapar da eğer bir kusuru varsa kartın, günah keçisi olmuş olur o arkadaş





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcatraz_tr -- 7 Temmuz 2015; 21:01:31 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
10 yıl
Yarbay

Açıkçası ben şuana kadar kullandığım yaklaşık 5-6 MSI ekran kartında hiçbir sorun yaşamadım. Dolayısı ile servislik bir durumum da olmadı.

Hali hazırda 3 sene evvel aldığım MSI 670 PE modelini hala kullanıyorum. Birkaç mesaj önce kartla ilgili bilgiler paylaştım.

Garanti ve servis durumunu bilemem lakin MSI şuan oldukça kaliteli ve sağlam ürünler üretiyor.

Üstteki sitelerden biri 4 kart içinde birinci sıraya MSI modelini yerleştirmiş zaten. En yüksek puanı alan kart olmuş.

Hepsi birbirinden güzel ürünler. kimin içine hangi kart daha fazla siniyorsa ve fiyatı uygunsa alınabilir.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melinoz
D
10 yıl
Yarbay

Uyanık



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @alcatraz_tr
M
10 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: dJ_bLoW

Açıkçası ben şuana kadar kullandığım yaklaşık 5-6 MSI ekran kartında hiçbir sorun yaşamadım. Dolayısı ile servislik bir durumum da olmadı.

Hali hazırda 3 sene evvel aldığım MSI 670 PE modelini hala kullanıyorum. Birkaç mesaj önce kartla ilgili bilgiler paylaştım.

Garanti ve servis durumunu bilemem lakin MSI şuan oldukça kaliteli ve sağlam ürünler üretiyor.

Üstteki sitelerden biri 4 kart içinde birinci sıraya MSI modelini yerleştirmiş zaten. En yüksek puanı alan kart olmuş.

Hepsi birbirinden güzel ürünler. kimin içine hangi kart daha fazla siniyorsa ve fiyatı uygunsa alınabilir.

alcatraz hocam öyle bir imkan varsa 2 adet gedirtin baride,sizin incelemeden gereçse diğerinin hemen ben alayım

dJ_bLow

İzindi servisti derken yaklaşık iki aydır ekran kartsızım,sabırsızlıkta başladı iyicene,başka bir karta kaymadan,dilerim MSI modeli yakın zamanda gelir novaya.
Yanlız vatan hiç listelemedi zaten bir tek nova var onlarada stoklar ne zaman gelir diye email attım 2 gündür cevap verdikleri yok,satış öncesi böyleseler sonrasında nasıldırlar kim bilir




Bu mesajda bahsedilenler: @alcatraz_tr
E
10 yıl
Yarbay

Aga adam slot kaplıyor diye zotac ı eledi be :)

Herkesin zevki farklı tabi yapacak birşey yok.Bende şuan stokta ve alınabilir durumda olsa zotac ı alır geçerşm açıkcası.x99 sistemim hd 5450 ye kaldı



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @dJ_bLoW
D
10 yıl
Yarbay



Ben bütün modeller için kullanıcı incelemelerini bekliyorum şuan. En temiz sonuçlar o zaman belli olacaktır.

Newegg de ürünleri alanların kullanıcı yorumları okuyorum bazen. Güzel sonuçlar ve oc durumu hakkında bilgi veriliyor orda.

MSI için şuan tekbir olumsuz yoruma rastlamadım. Giga için birkaç olumsuz yorumda bulunanlar olmuş tam içeriğine bakmadım. Zotac amp modelinde stok olmadığı için henüz yorum paylaşan olmamış.

Eğer 970/980 deki gibi oc özürü yok ise Zotac en güçlü kart konumunda şuan. Tabi henüz galax hof kingpin ve lightning modellerini görmedik.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @EmreDFace