Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
390
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Steam Box [Ana Konu]
V
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Bu konuyu "Bilim ve Teknoloji" , "Linux" , "Konu Dışı" ve "Konu Dışı Özel" alt forumlarından hangisini açacağımda kararsız kaldım ama şimdilik burası iyi gibiir. Ayrıca google'A direkt olarak "steam box ana konu forum donanımhaber" yazark yakınından bile geçen bir konu olmadığı için bu konu açılıyor. Ayrıca bu cihazlar seri üretime geçtiğinde eminimki "Oyun" alt başlığının altına aynı Playstation aynı Xbox ayno Wii vb. gibi bir ana başlık açılacaktır ama o zaman kadar silinmemesini rica ederim. Konuyu tamamen ben yazdığım içinde emek verdim onun için silinmemesini ayrı bir istiyorum. Ayrıca detaylar zamanla noktası noktasına oturacaktır o zaman ve yeni bilgiler doğrultusunda konuyu güncel tutacağım/tutalım. Steam BOx çıktıktan sonra konuyu "Steam Box Kullanıcıları [ANA KONU]" yapmayı düşünüyorum

STEAM™ BOX




Nedir bu Steam™Box ?

Adındanda anlaşılacağı gibi Steam™ tarafından yapılacak bir oyun konsoludur.

İçeriği nasıl olacak ?

İlk olarak işletim sisteminden bahsedelim, İşletim sistemi "Linux" temelleri üzerine kurulu Steam™OS denilen bir işletim sistemi olacak.

Donanımsal olarak ne dersin ?

Bence Steam™Box'ı diğer konsolların önüne atacak olay tam olarak burada başlıyor. Her bir Steam™Box farklı üreticiler tarafında yapılacaklar. Yani;
Alienware gibi performans odaklı ama tuzlu fiyat etiketine sahip bir üretici tarafından üretilmiş modeli olacağı gibi Zotac gibi daha çok f/p ürünleri yapan şirket tarafındanda
modeller üretilecek.

Ya Koskoca Sony ve Microsoft Duruken neden Steam™Box alalım ?

Bana sorarsanız kimseyi zorlamam şirket babamın değil ama çıktığı anda alacağım hayatımdaki tek konsol olacak
Neden ?
Çünkü oyunları Steam™ üzerinden direkt* olarak oynayabileceksiniz. Ve hiç birimiz Steam™'de CS:GO'nun 10TL, Left 4 Dead 2'nin bedava, Sniper Elite 2'nin bedavaya verildiği, ve aklıma gelmeyen ama kış, sonbahar, yaz, ilkbahar, yılbaşı, kara cuma demeden sürekli indirim yapan Steam™den yok pahasına çok oyun aldık. İşte bu bir etken, PS4'de sağlam bir oyun 150TL + iken Steam™'den 150 TL ye güzel oyunlar elde etmeniz içten bile değil.

Bak içime bir kurt düştü herşey böyle bir peri masalı olamaz, yoksa olabilir mi ?

Evet şimdi iyi olayları sıraladık gelelim işin kötü tarafına. Dediğim gibi Steam™OS Linux tabanlı bir işletim sistemi, ve Linux tabanlı dağııtımların çoğunun Windows'dan daha iyi olmasına rağmen tercih edilmemesinin tek sebebi oyun. Bunu kısa tutucağım isterseniz araştırırsınız, Linuxlar kendi başlarına .exe uzantılı dosyaları açamazlar, ya oyunlar özel olarak linux'ada yazılmalı yada exe açan wine benzeri bir emulator kurmalısınız. Her sene linux forumlarında "bu sene ubuntu/debian/fedora...'nın senesi olacak tarzı muhabbetler döner ama hiç bir zaman olmaz lakin son iki senedir Steam™ sayesinde azımsanamayacak sayıda oyun Linux'a uyumlu şekilde yayımlandı. Yani bu demektirki bu oran gitgide artacak ve linux'un yıllardır başaramadığı atılımı Steam™'ın yardım eliyle yapabilir. Kısaca, Steam™'de oyunların altında Penguen simgesi yoksa o oyun Steam™OS, dolasıyla Steam™Boxlarda olmayacak oyunlardır.

Konuyu Okudum ve fiyatlar çok yüksek neden ?
Çünkü Steam bu cihazlarla birlikte Konsolların yaptığı gibi 720 p 60fps 1080p 30fps değil, en düşük modeli için1080 60fps, orta modellerinde ultra ayarlarda 1080p 60fps, yüksek modellerde ise 4K Ultra 60FPS garantisi veriyor.

Daha Fazla Detay ?

Konunun devamında :)


STEAM BOX

GDC 2015'de Steam™ amcamızın yaptığı açıklamaya göre bu senenin sonlarına doğru Steam™Box'lar artık kullancılara ulaşmaya başlayacak.

bu siteden çeviri :http://www.techradar.com/news/gaming/consoles/valve-steam-box-release-date-news-and-features-1127072 (çeviri benim tarafımdandır altıntı değildir)



Bir zamanlar PC lerimiz masaya aitti, konsollar ise salonumuza ve hiç bir zaman onları aynı tasa koymadık. Artık ikisi biraraya geliyor, çünkü Steam bu ikisini birleştirerek Steam Box sayesinde HDTV'nize getirmeye hazırlanıyor.
Eğer Steam size bir şeyler çağrıştırmıyor ise Steam'i iTunes veya Play Store'un PC için olanını düşünün ve yanında chat odaları ve arkadaşlarını ekledeğin sistemi ile. Steam Windows PC ile başladı, ama artık Mac içinde hazır.
Valve'ın Steam Box'ları alışa gemiş oyun anlayışımızı değiştirmeye kararlı gibi. PC Oyunculuğunu salonumuza yani TV'mize getirmeye kararlı gibiler. Aslında bu Steam Box'ları yapan Valve değil, bunları 3. parti üreticiler kendi Steam Box'larını üretecekler ama Valve bu kutuların için kendi yaptığı ve Linux tabanlı Steam OS'unu koyup piyasaya sürecek.

Steam halihazırda "Büyük Ekran" modu ile salonumuzdaki TV'ye uyumlu şekilde tasarlandı ama bunun için devasa uzunlukta bir HDMI kabloya ihtiyacınız var çünkü hala oyunları PC üzerinden açıyor olacaksınız.
Fakat, Valve'ın amacı açık ; konsol kullanıcıların oyunları oynayış rahatlıını pc oyun sektörüne aşılamak. Tabikide bunu yaparken Steam'i olayın tam ortasına koymak, ve sanki bütün yıl boyunca "yaz indirimleri" varmışcasına paramıza konmak :)

Syber, Valve'ın Steam Box üreticilerinden biridir ve ilk zamanlarda üretmeye başladı bir kaç model duyuruldu bile. Bu 4 Model; Steam Machin-Mini, Steam Machine-Mercury, Steam Machine-Switch ve Steam Machine-X olmak üzere sıralanıyor. Mini 450$ (1169TL) ile X modeli 1.400$ (3638TL) arasında.

STEAM BOX'LAR


SYBER


Steam Machin-Mini, Steam Machine-Mercury, Steam Machine-Switch ve Steam Machine-X olmak üzere sıralanıyor. Mini 450$ (1169TL) ile X modeli 1.400$ (3638TL) arasında.


ASUS


Asusun bu garip görünümlü cihazı esasında geçen yaz gibi ortaya çıkmıştı fakat ASUS amcamız bunun 2015'E kadar tam olarak hazır olmayacağını söylemişti ve yıla bakıp gördüğümüzde güzel bir zamanlama yaptıklarını görüyoruz.
Cihazın adını Asus GRS olarak değiştirdiler, i5 veya i7 işlemci, GeForce 9-serisi grafik birimi, 4 ile 6 GB arası DDR3 Bellek ve 500GB veya 1TB arası HDD vede 128 ile 512GB arası SSD ile geliyorlar.

Fiyatlar 700$'dan(1819TL) ve yukarı doğru tırmanıyor.


iBuyPower


Bu fiyat Xbox one'ın ilk çıkış fiyatıya tamamen aynı tabi fiyatlar daha sonraları düştü, ve 500$(1350TL) olacağı tarafında fiyatlar düzeltildi.


Zotac SN970


Zotac GDC'de tek bir SteamBox duyurdu: the ZOTAC SN970.
Aslına bakarsak ZBOX E-Series EN760 oyun bilgisayarının evrimleşmiş hali, SteamOS ile ilgilenmeyenler için Steam Box ama içinde windows yüklü geliyor.
SN970 Steam Machine , NVIDIA GTX 970M graphics, a 6th-nesil Intel chip ve Steam Controller bu sonbahar gelecek. Fiyat konusu belli değil.


Maingear DRIFT


Drift, Intel i7-4790K CPU, NVIDIA GTX 980 veya AMD Radeon R9 290X ve 16GB DDR3 Bellek,, 2TB SSD ve 6TB HDD ile geliyor. Tam bir canavar olan bu cihaz 4K 'da 60FPS'yi garantileyen cihazlardan. Fiyat henüz belli değil.


Digital Storm Eclipse


Intel Pentium G3220 İşlemci, Nvidia GTX 960 2GB grafik birimi, 8GB DDR3 bellek, ve 1TB HDD. ile gelirken fiyatı 700$(1813TL)


Materiel


Intel Core i5 4440 işlemci, Nvidia GeForce GTX 960 OC grafik birimi ve 1TB SSHD ile gelirken fiyat 899$(2328TL)


Alternate GmbH


Alternate hiç bir konsolun fiyatına benzemeyen bir fiyatla 1099$(2846TL) ile geliyor ve içeriği Intel Core i3 chip (Haswell), Nvidia'nın az enerji harcayan versiyonu GeForce GTX 750 Ti, 8GB Bellek ve 500GB dönüşebilir depolama alanı olarak görünüyor.

Ayrıca bu sonbahara kadar 2 farklı model daha açıklayacaklarını biliyoruz.


Scan Computers 3XS ST


[center]Bu cihazın bir kaç özelleştirme seceneğiyle gelirken, i3 veya i5, GTX 750, 960 veya 970, 8 ila 16GB arası DDR3 Bellek ve en az 120GB SSD ile geliyor. Üst sınır bilmiyoruz ama fiyat aralığı 1000$(2590TL) ila 1300$(3367TL) görünen bu cihaz sanırım narin ve temiz görüntüsünün faturasını bize bu şekilde kesiyor.

Webhallen S15-01


Webhallen resimdeki modelden başka bir model açıklamazken fiyat 950$(2457TL)


Next Spa NextBox


İyi bir soğutma sistemi ile gelen bu cihaz Intel Core i3 CPU Haswell , Nvidia GeForce GTX 750, 8GB RAM vede 1TB HDD ile. 799$(2069TL) den başlayan fiyata sahip


Gigabyte BRIX Pro


Intel Iris Pro 5200 GPU, i7 işlemci ve 2 boş (alırken sizin seçeceğiniz) ram slotu ve yine 2.5" lik boş hdd-ssd slotu ile gelirken en iyi kombinasyonla 600$(1154TL) fiyatıyla geliyor. Daha çok orta ayarda oyunlara yönelik gibi görünüyor. Çünkü rakipleri GTX 960 veya R9 larla patlarken bu dostumuz biraz asık suratlı kaldı ama fiyatıyla bizim yüzümüzü güldürürken Valve'ın 1080P 60fps sözü aklımıza gelince endişeye yer bırakmıyor.


Falcon Northwest Tiki


Eğer yazmaya üşenseydim açıklamaya yazağım tek kelime "CANAVAR" olurdu şöyleki en kötü modeii 2000$(5180TL) en iyisi 5000$(12950TL)'ye gelerek 4K 60FPS+ 'yı garantiliyor. İçeriği ise En kötü modeli dahil i7-4970K ve yanında fiyatını gitgide arttıran sırasıyla GTX 900 seriler, GTX titan ve GTX Titan-Z Class ile geliyor. Ve 16GB DDR3 Bellek ile gelirken son olarak bombayı tam tamına 8TB'lık SSD ile patlatıyor.
Salonunuza TV yerine bir kafes almayı düşünebilirsiniz çünkü gerçek bir canavar yatıyor burada.


Alienware Steam Machine


PC'lerinden veya Laptop'larından kendisini canavar olarak bildiğimiz Alienware Steam Box'larda biraz daha kullanıcının cebine oynamış gibi görünüyor. Alışagelinen 1000$+ SteamBox fiyatlarının aksine
480$(1243TL)
'den başlayan bu alienware steam box'lar fiyatına göre
i3, i5, i7 Intel işlemci ile gelirken ekran kartı GTX Serisinden olacak ve Bellekler sizin seçiminize göre 4-8GB arası DDR3 olacakken HDD ve SDD'lerde yine isteğinize göre 500GB ile 2TB arası olacağını oğrendik.


Origin Omega


Güçlü PC'ler üreten Origin gene yaptığını yapıyor ve 899$'dan 5000$'a kadar çıkan bir etikete geliyor.




STEAM CONTROLLER

Steam Controller Esasında sadece Steam Box'la bütünleşecek bir şey değil. Mesela halihazırdaki pc'nize bir Steam OS kurarak ve üzerinede bir Steam Controller alarak kendi Steam Machininizi yapmış oluyorsunuz.
Steam Controller 2014'de şöyle bir tasarımdaydı

fakat son hali böyle görünüyor ;


Detaylı Bilgi video + fotoğraflar ;http://store.steampowered.com/app/353370/

STEAM OS

ilk olarak şu videoda güzel bir STEAM OS vs Windows Videosu var :https://www.youtube.com/watch?v=OYUA7r3AyJs
FPS olarak daha düşük çünkü çok az sayıda oyun Linux için özel yazıldı. Fakat %100 emin olduğum birşey de, valve 'ın bir açıklama yapmıştı Left 4 Dead veya L4D2'yi linux için özel ayarladıklarında aynı grafik kalitesinde aynı donanımla windows'dan %25 civarı daha fazla fps aldıklarını bu yüzden böyle bir girişimde bulunduklarını yazmışlardı.





Benim Notum ; Bana sorarsanız fiyatlar tuzlu, eğer mini kasalara güzel kombinasyonlar yaparsanız ve Steam Controller satın alıp takarsanız vede işletim sistemi olarak Steam OS yüklerseniz kendi yapımınız olan bir SteamBox yapmış oluyorsunuz.
Ahaha çok zeki değilmişim :http://store.steampowered.com/steamos





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 8 Haziran 2015; 15:16:31 >

V
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi



Yeni video geldi. Witcher 3 gibi büyük bir oyunu Steam OS'da çalıştırdıklarına göre Valve çalışıyor arkadaşlar





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vault Man -- 6 Haziran 2015; 9:44:34 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
9 yıl
Yüzbaşı

Bu teknoloji bence iyi fikir değil teknoloji hızla ilerliyor :)



G
9 yıl
Binbaşı

Cok pahalilar ayni sistemi kasa olarak toplasan 2/3 fiyatina geliyor yani 3000 tl steambox=2000 tl kasa. Bi steam os icin 1000 tl mi verecek millet.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
V
9 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

O konuda çok haklısın. Ama söyleyebilceğim bir iki şey var.
1) Steam OS bedava, yani ; sen bir iMac veya Macbook alıyorsan orada verdiğin paranın pazla olmasının sebebi Macintosh(Mac OS diye kısaltaacağım) 'e gitmekte.
Ama StemOS zaten ücretsiz nereye gidiyor bu para ?
Bence bu para bu seferde bu kadar büyük özellikleri küçücük kutulara sığdırmayı başaran şirketlere gidiyor. Ama aralarında bana mantıklı gelen bir tane var.
2) Dediğim gibi mantıklı gelen bir tane var, Alienware'ın modeli. 1250TL ivarı ve bu model her oyunu 1080P ve 60FPS garantisi veriyor. Youtube'da videolarını, diğer sitelerde haberleri var.
Şahsen ben 12500 hatta 1500TL'ye kasa toplasam herhalde her oyunda 60fps alamam.

Çok uçuk fiyatlar zaten titan alan gamerlar için. Sırf bir ekran kartında 4000 tl veren adamlara bu kutular koymaz. Alırlar sağlamından.




Bu mesajda bahsedilenler: @fuko08
Ö
9 yıl
Yarbay

Yeri olmayanlar için bir tercih olabilir sadece büyük bir pazar payına sahip olabileceğine inanmıyorum.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.