Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
28
Cevap
586
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: WOT Hakkında (2. sayfa)
T
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Jayce

Karşımdaki tankın çok fazla kurşun atmasının sebebi nedir ? Oyundaki görevleri yaparsam ne kazanarım ? Oyunda nasıl ban yenir ? Arkadaşına vurmayı keşfettimde adamlar sinirlendi beni patlattılar
Edit=Bazı videolarda gördümde nişan alınan yerin şeklini nasıl değiştiriyoruz?

öncelikle çok mermi atma olayini anlamadım karşındaki adam cabuk mu dolduruyor yoksa taramalı gibi mi sıkıyor?


Aim i mod ile değiştirebiliyorsun. Binbir türlü mod var istersen google a ohzman xvm yazip çıkan videoyu izleyebilirsin arkadaş hem mod olayını anlatıyor hemde kendi kullandığı modu anlatarak kurulumunu yapıyor.( bütün modlar aynı şekilde kuruluyor zaten)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Jayce

Karşımdaki tankın çok fazla kurşun atmasının sebebi nedir ? Oyundaki görevleri yaparsam ne kazanarım ? Oyunda nasıl ban yenir ? Arkadaşına vurmayı keşfettimde adamlar sinirlendi beni patlattılar
Edit=Bazı videolarda gördümde nişan alınan yerin şeklini nasıl değiştiriyoruz?

Karşıdaki adam düşük tierlerde makinalı kullanıyor olabilir. Pz II, PzIc, Luch gibi.
Bunlar çok atar ama hasarı azdır.

Orta tierlerde T34 gibi 2 saniyede atan tanklar vardır ama bunların da hasarı azdır.

Yüksek tier ise şarjörlü tank olabilir.

Hızla atış = düşük hasar gibi bir şey vardır. Yani bini 10 tane atar 500 hasar verir, biri 2 2 tane atar 500 verir.
Bunun dengelenmesi dakika başı hasar ile verilir. Yani dakikada atım sayısı*hasar. Genelde aynı tier aynı sınıf tankların dakika başı hasarları birbirine yakın olur.

Tankları ve haritaları tanıyıncaya kadar önden yardırma, geride etkisiz kalacağın bir yerde de bekleme.
Gizlenebileceğin-mevzii alabileceğin çalı-kaya-bina vb sotelenip öndekilere destek şeklinde oyna. Öndekiler ilerlerse sen de biraz uygun yere ilerle. Savunmada iseniz bulunduğun yere hakim bir yere sotelenip destek oyna.

İlk başlarda önden yardırma-keşif gibi işler zor olur. Bunlar hem tecrübe, hem iyi harita bilgisi hem de tankları iyi tanımayı gerektirir.
Yeni başladı isen destek oynamayı Leichttractor ve MS-1 ile en iyi şekilde yapabilirsin. İkisinin de güzel topları vardır.

Ltr ile öndekileri takip ederek, az geriden çalılara pusarak oyna. Topu isabetlidir ve hızlı atar. Orta tank gibi oynamak lazım, destek yani.
MS-1 ise 45 mm topu ile oynanmalıdır. Tier 1 için en iyi toptur. Bununla alana hakim çalılara vb pusarak oyna ve topun gücünü konuştur. TD gibi yani.

Biraz tecrübe edince eğer yarış oyunu gibi oynayacaksan T1 cunningham iyi olur. 20 mm topla oyna. Bu tan en hızlı tier 1 tanktır. Bununla keşif yapmak iyi olur. Haritayı biraz öğrenince hızını kullanarak önemli yerlere yardırabilirsin.

Tier 1 için en fazla tier 2 tanklar gelir. En zorlanacağın tank T18 (TD) olur. Önden zırhı ilk iki tier için delinmez gibidir. Ancak ön alttaki basamaklı kısımdan Ltr ve MS-1 ile delebilirsin. Paran varsa premium mermi kullan o zaman delersin. Yan ve arkadan üçü de rahat deler.

Karşıda birden fazla tank varsa canı en az olana odaklan. Örneğin tankların her atışta 20 vurduğunu kabul edelim. Karşıda da 200 ve 60 canlı iki tank var. Önce 200 olana yönelirsen patlatıncaya kadar en az 9 atış yapmış olur. Bu arada diğer tank da 10 atış. Bunu yok edinceye kadar da en az 2 tane atar. Yani ikisi 21 atış ile 420 hasar verebilir size.

Önce zayıf olana atarsan patlayıncaya kadar 2 atış yapar. Diğer tank da 3 atış yapar. Sonra diğeri patlayıncaya kadar 9 atış yapar. Toplam 14 atışta 280 hasar verebilirler sizin takıma. Yani önce az canlı tankları temizleyip size dönen namlu sayısını azaltmalısın. Hem psikolojik etkisi vardır, hem ateş eden düşman azalır hem de manevra için boşluklar oluşur.

Yeni isen KV-1 hattına git. Yani haritaya uygun taktik, iyi yer seçme, tankları tanıma konusunda yeterli değilsen. Bu tanlar zırhı ve iyi topu ile oldukça etkilidir. Hataları iyi tolere ederler. Kötü yanları ise oyun şeklini bozabilir, önden yardıran cengaver modeline yöneltebilirler. Yani taktik yönün daha zayıf kalabilir.

Biraz daha iyi taktik yapabilirim dersen alman tanklarını seç. Bunlar ön cephe tankı değildir genelde. Özellikle 1-5 tierlerde böyledir. Tipik destek tanklarıdırlar. taktik gerektirirler. Ancak bunlarla iyi oynayabildiğinde oyunu kavramışsın, her tankla oynayabilirsin demektir.

Mesela ben keşif gibi ortalıkta vızır vızır gezme işini kıvıramıyorum. Millet tier 1 tankı T1, tier 3 tankı Pz1C ile falan ortalığı terörize ediyor. ben genelde bir yere filan tosluyor veya yeterli manevra yapamıyorum. Kısa sürede mevta. Yine önden yardırma işi içi gereken gir çıklar, tank sallamalar (scraping vb) pek iyi olmuyor. bunlar tarzım değil.

Ama destek oyununda gayet iyiyim. Özellikle TD ve iyi nişan alan isabetli alman tankları ile destekte takıma büyük katkı yapıyorum. Örneğin herkes KV-1, KV-1S der ama ben bu tankla en fazla 3 kill alabildim. Çok iyi kullanamıyorum. Ama pek kimsenin beğenmediği Pz III/IV ve Pz IV ile ortalığı dağıtabiliyorum. Tier 5 için en iyi sonuçları bununla aldım.

Genel hata tier 1 tanklarla fazla oyalanmamaktır. Ben bunu yanlış buluyorum. Bu tanlar tarzını belirleme tieridir. Destekçi misin, ön cepheci misin, keşifçi misin vb. Tier 1 hepsini oynayıp kendine en uyan şekli bul, sonra uygun daldan git. KV-1 gazına gelip de alınca ya ben ön cephe oyuncusu değilmişim, bana TD uyuyor demen boşa giden çabalar demendir.



1
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Teşekkürler l ile başlayan tankı sevdim onu geliştirmelimiyim? İlk hangi özelliğini geliştirmeliyim?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13th Patronus -- 13 Mart 2015; 20:04:08 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melikulupinar
M
9 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Jayce

Teşekkürler l ile başlayan tankı sevdim onu geliştirmelimiyim? İlk hangi özelliğini geliştirmeliyim?


I ile başlayan ???
Tier 1 mi demek istedin.

Teknoloji ağacı sekmesinde tüm ülkelerin tüm tier ve tüm sınıf tankları vardır.
Ordan bakıp kastettiğini söyleyebilir misin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Alman tankı olan tier 1 onu çok sevdim geliştirmek istiyorum Leichttraktor diye ismi var
Edit=Panzerjager 1 diye tank avcısı aldım çok iyi çok sevdim Oyuna alıştım





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13th Patronus -- 13 Mart 2015; 21:30:13 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @melikulupinar
M
9 yıl
Yarbay

Zaten önerdiğim iki tier 1 tanktan biri idi.
Leichttractor. Yani jargonda LOL traktör.

Diğer tierler (3-9) için istemediğin tankları geliştirmeyebilirsin. Yani en kısa yoldan bir üst tanka giden yolu açıp deneyimleri buraya harcayarak hızlı gidebilirsin. Ama tier 1-2 için bunu önermem. Bu iki tier senin oynama şeklini keşfetmene, neye yatkın olduğunu görmeye, tarzını belirlemene yöneliktir. O yüzden bu iki tier ile gerektiği kadar ilgilenmeni öneririm.

Tier 1 ile oyunun genel oynanış şeklini kavrarsın. Ne nasıl yapılır, ne yapılmamalı, en iyi nasıl oynuyorum, harita nasıl kullanılır vb temel mantığını burada kavrarsın. Bunu yapmadan geçersen, yani oyunun temel mantığını ve kendi tarzını tam çözmeden ilerlersen ilerdeki tierlerde çok sıkıntı çekersin. Rastlantıya-şansa dayalı oynayan sıradan bir oyuncu olarak kalır (NOOB da derler sana) veya bunları yapmak için çok daha fazla çaba harcarsın.

Tier 2 ise tank türleri ve ülkelerin genel karakteristiklerini anlamak içindir. Burada hangi dal ve hangi ülke sana daha yatkın, hangisini iyi oynuyorsun ve zevk alıyorsun bu tierde ortaya çıkar. Bu nedenle bu tier ile de tamam kavradım ben buyum diyene kadar ilgilen. Daha sonra tarzına uygun ülke ve daldan hızlı gidebilirsin.

Bazıları gibi bunu vakit kaybı olarak görme. Tier 1 tipi bir tankın tüm özelliklerini açmak (elit yapmak) için 3-5 maç bile yetebilir. Tier 2 için de en fazla 5-10 maçta (sürekli yenilmezsen ) halledebilirsin. Oysaki daha üst tierlerde gereken maç sayısı hızla artar. Örneğin KV-1 tankın tüm özelliklerini ve üstünü açıp elit yapmak için yüzden fazla maç yapman gerekebilir iyi oyuncu değilsen. Gittikçe de artar bu durum.

Bu bir oyun, savaş veya ölüm-kalım meselesi değil. Amaç hoşça vakit geçirmek. Takıntı haline getireceksen hiç bulaşma. Eğer oyunları fazla ciddiye alıyorsan bu oyunda seni sinir edecek istediğinden fazla durum (dengesiz takımlar, mal oyuncular vb) bulabilir, küfür makinasına dönebilirsin. Fazla ciddiye alma oyunu. Amaç eğlenmek olduğuna göre aceleye de gerek yok.

Bu yüzden sen de acele etme, kendini keşfederek ve zevk alarak oyna. Kısa zamanda tier 10 tank alacağım diye kendine eziyet etme. Stres sıkıntı çekme. Eğlenmene bak. Ben hala tier 1 tank olan Ltr ve MS-1 ile oynarım. Bunları elit yapıp bir sürü donanım taktım . Mürettebatlarının üçer skili (özel yetenek) var ve dördüncüler ilerliyor. Tier 1-2-3 maçları acaip geçer. Stres-sinir yapmıyorsan, oyun olduğunu unutmuyorsan çok eğlencelidir. NOOB denilen malları seyretmek bile keyif benim için. Maçın ne olacağı, nasıl gideceği, kimin kazanacağı asla belli olmaz bu tierlerde. Her sürpriz olabilir, 8-0 durumundan maç bir anda gidebilir vb. takıntı yapmayıp keyif alarak oynuyorum, çok ciddiye almamama rağmen win rating %52 gibi bir şey.

Böyle davranmanı tavsiye ederim. Eğlenerek oyna, mallara gül geç, keyif al.

Tier 1-2 tankların tüm özelliklerini açıp elit yapmanı öneriyorum. Belki tier 2 tanklardan birbirine benzeyenleri pas geçebilirsin ama tier 1 tankların hepsini elit yap. Yani tüm özelliklerini araştır. Oyuna alışıncaya kadar bunlarla denemeler yap. Zaten 7 tankın hepsini elit yapmak en fazla 40-50 oyunda mümkündür ki 2-3 gününü alır. Ama bu sürede oyunu anlarsın. Az da kredi biriktirirsin. (sonraki tierde lazım olacak)

Birde imkanın varsa premium hesap al. Ben oyuna para vermem arkadaş diyenlerden değilsen öneririm. Altı üstü 27 lira mı ne. 3 paket sigara parası yani. Premium sayesinde %50 daha fazla deneyim ve kredi kazanırsın. Tankı daha hızlı geliştirir, daha hızlı ilerlersin. Sarf malzemesi almak, tanka parça takmak için kredi sıkıntısı çekmezsin çok kötü oynamıyorsan. (Zaten bu durumun çaresi bulunamadı) Özellikle normal mermiyle delemeyeceğin tanklar için GOLD tabir edilen pahalı mermilerden alma imkanın olur. Benim iki hesapta (biri deneme biri stat kasma) iki premium var.

İlk 4 tier için premiumsuz da rahat gidilir ama sonrasında işler zorlaşmaya başlar. Özellikle tier6'dan itibaren deneyim-kredi sıkıntı çıkarmaya başlar. Tier 8 ve sonrası ise premium hesap veya tank olmadan çok zordur. maçları kazansan bile zarar edip kredisiz kalabilir, tankları onaracak, mermi-sarf malzemesi alacak kredi bulamıyabilirsin. 8 ve üstünü premiumsuz çok sıkıntı çekmeden oynamak için oldukça iyi oyuncu olman lazım.

Birde premium hesap-tank varsa seni daha iyi takımlara atar, top tier çıkma ihtimalin artar belli bir oranda. (Her ne kadar inkar etseler de tespit ettim. Birden çok tier 3 tankla premiumlu-premiumsuz herbiri ile 20 maç yaptım. Premium hesapla top tier çıkma ve daha iyi takıma düşme oranım bariz şekilde daha yüksek çıktı)

Yok benim acelem yok, üst seviye olmasa da olur, eğlencesine takılırım alt-orta seviyelerde, premiumla 100 macta kazanacağık deneyim-krediyi premiumsuz 200 maçta alırım, sıkıntı yok dersen premiumsuz da oynayabilirsin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Mr Jayce
1
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tank avcısı rolüm cidden eskiden direk ölürken şimdi baya kalıyorum birde adam alıyorum Kurşunsuz maça girdim baya zevkliydi oyunu eğlence için oynuyorum Pek takıntı yapmam eğlenceli cidden ama arkadaş lazım beni eklemek isteyen varsa ismim zack_sniper_13 arkadaşlar ( önceki hesaplarda oynamıyorum bu ana hesabım oldu)
Edit=Beyler şu tarayan tankları kullanamıyorum ya
Edit2=T57 adlı kmt çok iyi şuan onu kullanıyorum Ama yanıma yaklaştıkları zaman direk ölüyorum Yukardan saldırmak çok iyi





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 13th Patronus -- 14 Mart 2015; 23:01:55 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
9 yıl
Yüzbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: Mr Jayce

Tank avcısı rolüm cidden eskiden direk ölürken şimdi baya kalıyorum birde adam alıyorum Kurşunsuz maça girdim baya zevkliydi oyunu eğlence için oynuyorum Pek takıntı yapmam eğlenceli cidden ama arkadaş lazım beni eklemek isteyen varsa ismim zack_sniper_13 arkadaşlar ( önceki hesaplarda oynamıyorum bu ana hesabım oldu)
Edit=Beyler şu tarayan tankları kullanamıyorum ya
Edit2=T57 adlı kmt çok iyi şuan onu kullanıyorum Ama yanıma yaklaştıkları zaman direk ölüyorum Yukardan saldırmak çok iyi

Kmtlerin kaderi o tier 10 kmtde öyledir. Yanina yaklaşan olursa şansın 0 . İstersen beraber oynayabiliriz eklerim oyundan



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
1
9 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Tamam ekle beni ismim Zack_sniper_13




Bu mesajda bahsedilenler: @Hi Im Ironman
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.