Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
2
Cevap
1148
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mernis sorgu paneline girdim. Bilgisayarımdaki verilerime ve hesaplarıma bir şey olur mu?
2
2 ay
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar. 3 hafta önce bir anlık merakıma yenilip Telegram'da Mernis sorgu paneli linklerinin bulunduğu kanallardan birine girip 2 tane siteye girdim. 1.si art uzantılı bir siteydi. VPN ile giriş yapmaya çalıştım. Hiçbir erişim sağlanamadı. Siteye giremedim. 2.si space uzantılı bir siteydi. VPN'siz erişim sağladım. İlk önce beni link60 veya linkperisi gibi bir reklam sitesi linkinden 5 defa reklam tıklattırıp siteye erişim sağlattı. Justpaste. it sitesine not olarak ekledikleri kullanıcı adı ve şifreyi girip sorgu paneline ulaştım ve birkaç tane sorgulama yaptım. Mernis bilgilerine ulaşılabiliyordu. Siteyi kapattıktan sonra internetten biraz araştırma yaptım. Cihazınıza virüs bulaştırıp izleyebilirler yazanlar vardı. Bende korktum. Bu sitelere girdikten 1-2 saat sonra bilgisayarımın internet bağlantısını kestim. 3 haftadır bilgisayarımdan internete bağlanmıyorum. Bilgisarıma ve tarayıcıma virüs, trojan vs... bulaşıp verilerime ve hesaplarıma zarar gelir mi merak ediyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
2 ay
Onbaşı

Geçmiş olsun kral 🥲 benim tavsiyem uzman birisi olmadan internete bağlamaman. İnternet hızın nedir peki upload hızın önemli 1-2 saatte ne kadar veri çaldıklarını hesaplayabilirsin



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
geçen ay
Binbaşı

Wireshark yazılımını bilgisayarına kurarak, Windows üzerinde başkaca hiçbir yazılım/program/tarayıcı çalıştırmadan ve işlem yapmadan, 20-30 dakikalık internet trafiğini izlemeni öneririm.

Zamanlanmış (saat ayarı) yapılmış bir görev yoksa, dış cihazlarla iletişim görmezsin. İlk süreç içerisinde 2-3 dakika haberleşme trafiği dışında, ilerleyen süre içerisinde kapalı ağ (modem-pc) arası haberleşmeler görürsün. Bu durumda pek sorun yaşamadığın anlaşılır.

Ancak yüklenen bir trojan var ise, bu trojana da haftanın şu günü, şu saati çalışması yönünde bir zaman kodu yüklendiyse trafikte sorunlar görülebilecektir. Böyle bir görev varsa, ancak o zaman aralığında sorunları görürsün.

Denemeden bilemezsin. O gibi siteleri yapanlar uzman olacağından, senin görmeni engelleyecek önlemler de alırlar haliyle. O yüzden virüs-trojan taramaları başarı sağlamayabilir. Ancak yine de Malwarebytes gibi yazılımlarla sistemi taratmanda yarar var.

O tarz sitelere girip, insanların kişisel verilerini görmek de pek hoş bir davranış değil açıkçası.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerros -- 12 Haziran 2024; 18:34:35 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.