Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
3
Cevap
3232
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mercedes-Benz 2.2 CDI motor ile ilgili bir soru
D
10 yıl (28648 mesaj)
Yarbay
Konu Sahibi

Birşey dikkatimi çekti,2.2 CDI direkt enjeksiyon ve elektronik kontrollü yakıt sistemine sahip değil mi ? arabada gaz teli var.ben sadece indirekt enjeksiyonlu motorlarda bu sistem var sanıyordum.örnek vermem gerekirse eski 1.9d motorları hepimiz biliriz bunlarda ecu yani beyin yok indirekt enjeksiyonlu ve mekanik gaz telli motorlar.multijet,HDI,TDI gibi motorlarda ise gaz pedalı elektronik ve kablolarla beyin aracılığıyla motora sinyal gidiyor.ama mercedes'in CDI motorunda böyle değilmiş çok şaşırdım.gaz teli varsa eğer nasıl hız sabitleyici olabiliyor ? tüm CDI'larda durum böyle mi ? eski nesil turbo dizel motorlarından ne farkı oluyor o zaman ?


https://www.youtube.com/watch?v=Y7e87fXV7Io


videoda sağ üstte adam gaz verdikçe gaz teli hareket ediyor.bilen birileri varsa aydınlatırsa çok memnun olurum

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 15 Mayıs 2016; 1:01:34 >

H
10 yıl (588 mesaj)
Yüzbaşı

Hız sabitleyici daha farklı çalışıyor. Çok eskiden seat cordoba aracım vardı. Mesela hızı 120 km/h hıza sabitlediğimde gaz kelebeğini o konuma sabitliyordu sanırım. düz yolda aynı hızda gitsede yokuşlarda hız düşmeye başlardı, Yokuş aşağı ise araç hızlanmaya başlardı. Yeni nesil araçlarda hızı sabitlediğimde yokuşlarda bile aynı hızda devam etmeye devam ediyor. Çünkü çekiş düştükçe araç daha fazla yakıtı motora yollayıp, hatta gerekirse tam gaz yapıp hızı koruyor. Yani gaz pedalının konumu sabitleniyordu eskiden. Sistemin detaylarını çok iyi bilmiyorum. Sizi yanıltmayım.



-
10 yıl (4033 mesaj)
Yarbay

Sprinter de 2.2L Cdi var onda gaz pedalı Bosch marka ve elektronik gaz kelebeğide elektronik

Aracı sattığımızdan resim yollayamıyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
10 yıl (588 mesaj)
Yüzbaşı

Aynı motorun gaz teli olan ve olmayan versiyonları mevcut oluyor bir çok markada. Konuya daha hakim arkadaşlar açıklayacaklardır. Fakat bir araçta gaz telinin olması, yakıt sisteminin ecu tarafından kontrol edilmiyor anlamına gelmeyeceğini düşünüyorum. Sanırım geçiş dönemindeki araçlar böyleydi. Sonuçta benim bahsettiğim araç (2004 cordoba ) onda da ecu yakıt ve hava karışımını ayarlıyordu. Gaz telinin kalkmasının sebebi, daha çok araca bazı kısıtlamaların yapılabilmesi için. Yeni sistemde siz rolantide gaza sonuna kadar bassanız bile çoğu araçta araç gaz yemiyor. Ya da motora zarar verebilecek devirlere araç çıkmıyor. Motoru korumak adına bu tarz kısıtlamalar yeni sistemde kolaylıkla uygulanabiliyor. Mesela artık hız sabitleyici gerçekten hızı sabitliyor. Eskiden gaz pedalının konumunu hafızaya alıp hep o miktarda gaza basardı.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.