hem matematik hemde yazılım görülen ve bunları birbiriyle ilişkilendiren bir bölüm.Türkiyede 3 üniversitede bulunuyor.mezun olduğunuzda yazılıma matematiksel açıdan çok daha hakim oluyorsunuz.evet arkadaşlar İstanbul Kültür Üniversitesi Matematik-Bilgisayar Bölümünü Tam Burslu kazandım.Sizlerinde Bu Bölüm Hakkında Görüşlerinizi almak istedim sizce önü açık mıdır ?DERS PROGRAMI VE SEÇMELİ DERSLER SAĞ ÜSTTE :)https://mb.iku.edu.tr/
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
Matematik öğrencisi olarak bana tuhaf geliyor. Tonla şüphem ve sorum var.
Bilgisayar bilimlerinin temellerinde matematik branşları yatsa da (ki özellikle mantık) bildiğim kadarıyla yöneleceğiniz alana bağlı olarak derin bir şekilde matematik görmek gerekmeyebiliyor.
Matematik olması adında daha da tuhaf geliyor çünkü sadece uygulamalı matematiğin bile bilişim dışında tonla alanı var yönelebilecek ve sadece uygulamalı matematik için bu teorik matematikten bahsetmiyorum bile.
Gerçi üstteki iki olay programın lisans programı olduğunu düşününce çok da dert değil ama iki koskoca branşı lisans düzeyinde birleştirmek acaba iki branş için de yeterli eğitim olacak mı konusunda endişeye düşürüyor.
Ve verilecek ders kısmını geçersek bölüm fen edebiyat fakültesi altında mühendislik fakültesinden ziyade yani ana amacı mühendis yetiştirmektense araştırmacı veya akademisyen yetiştirmek. Bu durumda mezunlar normalde bilgisayar mühendislerinin çalıştığı özel sektörde geriden başlayacaklar mı mühendislik olmadıkları için? çünkü durum buysa ülkemizde araştırmacı ve akademisyenliğin iş imkanı ne yazık ki çok daha kısıtlı.
Zorunlu stajı var (ki genelde matematik bölümlerinde olmaz). Bu staj daha bilgisayar bilimlerine mi yönelik yoksa matematiğe yönelmek isteyen birisi sorun yaşayacak mı ilgili olduğu alana yönelik staj ararken?
Edit: Hocam tebrik ederim bu arada. Dediklerim eleştiri değildi bu arada (çünkü soruların cevaplarını bilmiyorum) sadece merak etmiştim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tats -- 2 Eylül 2020; 14:13:2 >
DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.
Üye Ol Şimdi DeğilÜye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metamorf -- 2 Eylül 2020; 1:1:34 >