Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
678
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Mat. Müh. mi yoksa Bilgisayar Müh. mi?
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle merhabalar malum tercih zamanı geldi ben bilgisi olan kişilere sorumu soruyorum.Öncelikle MF-1 puanım 27 bin ve geçen senede İTÜ Matematik Mühendisliği bu civarda almış en son biraz sınırda gibi eğer Mat. Müh. seçersem yazılım alanında ilerlemek istiyorum.MF-4 puanım da 28 bin Bilgisayar Mühendisliğinde Ege iyi deniliyo yazarsam Ege yazmayı düşünüyorum.Matematiğim iyidir ve severimde fakat Mat. Müh. zor diyolar bilgili ve okuyan kişiler aydınlatabilirse sevinirim..



L
9 yıl
Yüzbaşı

Takip



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Y
9 yıl
Yüzbaşı

YTÜ Matematik Mühendisliği okuyan biri olarak bu konuda seni aydınlatabileceğimi düşünüyorum.
Öncelikle itü mat. mühten de ege bilgisayardan da mezun olduğunda yazılıma yönelebilirsin.
Yazılım dediğimiz olay kişisel gelişimdir, okuldan pek fazla bir şey beklemek doğru değil, devlet üniversitesi mantığı teorik eğitim vermektir genelde.
Bilgisayar Mühendisliği eğitim olarak Matematik Mühendisliğinden iyi bir bölüm yazılıma yöneleceksen. Sana donanım ve yazılım eğitimi verecekler, donanım işine yaramayacak büyük ihtimalle, yazılım ise belli bir seviyede öğrenebileceksin illa kendin üzerine koymak zorundasın. Bildiğim kadarıyla ege bilgisayar müh. mezunları piyasada tutuluyor baya.
İTÜ matemetik mühendisliğine gelirsek bir sürü matematik dersiyle boğuşacaksın çoğunu hiç kullanamayacaksın. Seçimlik derslerden yazılım dersleri alabileceksin ve yeterli olmayacak. Kendi başına bir şeyler öğrenmek zorunda kalacaksın burayı seçersen de ama bilgisayar müh.ten daha çok kasman gerekecek.
Özet geçersek İTÜ>Ege olduğunu biliyoruz,
Bilgisayar Müh.>Matemetik Müh. diyebiliriz fakat okullarda verilen eğitim için. Yani matematik mühendisliğinde okuyup kendini yeteri kadar geliştirebilen birinin bir bilgisayar mühendisi mezunundan farkı olmayacaktır (yazılım konusunda). Çünkü yazılım dediğimiz olay tamamen kendini geliştirmenden ibaret altını çizerek söylüyorum bunu.

Mesela kendimden örnek vereyim bir firmada yazılım stajına başladım, yazılım konusunda kendimi ilerletiyorum böylelikle. Okurken çalışacak bir yer bulursan tadından yenmez. Şirketlere CV verirken matematik mühendisliği okumam sıkıntı arz etmedi, neyi bilip bilmediğimle ilgilendiler. Yani demek istediğim okuldan beklentin olmayacak girerken özellikle matematik mühendisliği yazarsan.

Son olarak demek istediğim İTÜ İTÜdür ve İstanbulda piyasanın içinde olman çok büyük avantaj olur. Ayrıca İTÜ etiketi işine mezun olduktan sonra işine yarayabilir. İyi düşün bölüm/üniversite oranını iyi kur. Kolay gelsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ygs2013 -- 3 Temmuz 2015; 20:20:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
9 yıl
Binbaşı

Tavsiyem iyte bilgisayar yaz madem yazılım alanında ilerlemek istiyorsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Kraken96
K
9 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim uğraşmışsınız bu kadar yazmışsınız.Ben şahsen bilgisayarı seven birisiyim bilgisayarla büyüdük.Bu yüzden kendimi bu konudada geliştirmek istiyorum.Şimdiden bazı yazılım dilleri öğrenmeye başladım merakım var.Yazılım alanında kendimde üstüne katıp İTÜ mezunu olarak çıkmayı düşünüyorum.Zaten bilgisayar mühendisi olarak çıksam bile kendim üstüne katmam lazım.Hem fikrim değişipte istatistik alanında filan ilerleme imkanımda var.Bilmiyorum matematik mühendisliği şu anda daha cazip geliyo.Tekrardan cevabınız için teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ygs2013
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.