Merhaba arkadaşlar, 90 model Suzuki Swift aracımın camları manuel, yani çevirmeyle açılıyor. Sürücü tarafındaki camı açmak istediğimde yamuk bir şekilde cam yükseliyor, elime bir yandan düzelterek bir yandan da çevirerek kapatmaya çalışıyorum. Yani cam yukarı takıla takıla yükseliyor ama sanki çerçevesinden çıkıyor gibi çok ilginç. Camları indirince sorun yok sadece kaldırınca böyle yapıyor. Fitillere baktım herhangi bir sıkıştırma yok hatta fitillerini çıkarıp denedim sonuç aynı. Sorun nedir ve çok pinpirikli değilse kendim yapmak istiyorum bu konuda bilgisi olan varmı? Teşekkürler.
kapının içinde camı 2 tarafından tutan raylar vardır "cam kızağı" olarak bilinir. büyük ihtimalle cam kızaktan çıkmıştır. cam kolay kolay kızaktan çıkmaz. ya kızak sonundaki durdurucu kopmuştur yada kızağın vidaları kaynakları felan kopmuştur. kapı döşemesini söküp takabilirim diyosan elin tornavida pense tutuyosa. rahat yaparsın. bi diğer ihtimal cam krikosu arıza yapmıştır. kelebekli (manuel cam açma) mekanizmalarının tamiri basittir. ama bence büyük ihtimal problem kızak kaynaklı.
teşekkürler cevabın için. daha önce merkezi kilit takmak için çıkarmıştım döşemeyi, çıkarmışken cam mekanizmasına da bakayım demiştim ama bahsettiğin kızak kapının iki saç demiri arasında olduğundan ulaşması zordu ve es geçmiştim. en iyisi bidaha söküp dikkatlice tekrar aç kapa yaparak kontrol edeyim.
cam kolay kolay kızaktan çıkmaz. ya kızak sonundaki durdurucu kopmuştur yada kızağın vidaları kaynakları felan kopmuştur. kapı döşemesini söküp takabilirim diyosan elin tornavida pense tutuyosa. rahat yaparsın.
bi diğer ihtimal cam krikosu arıza yapmıştır. kelebekli (manuel cam açma) mekanizmalarının tamiri basittir. ama bence büyük ihtimal problem kızak kaynaklı.
Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle