küçükken teyzem yapardı. Ama farkli renk ve tatlarda olmazdi. Toz şekere cok az su ekleyip tavada eritirdi.
toz şekere su ekleyip tavada eritiyor peki sonra mesela limonlu yapılıcak içine ne kadar limon damlatmalıyız sanki bu kadar basit olmamalı
Cok kolaydi ya. Toz sekerin uzerine cok ama cok az su eklerdi. 1 yemek kaşığı kadar gibi. Uzerinede limon damlatir eritirdi. Olay bundan ibaret.
anladım dostum teşekkürler, deneyip resimlerle yeni bir konu açar burdaki bekleyen arkadaşlarıda haberdar ederim, yinede konu açık dursun başka fikri olan arkdaşlardanda yorum alalım
1 çay bardağı tozşeker Yarım çay bardağı su Yarım çay kaşığı limon tuzu Renkli gıda boyası, çöp şiş ya da kürdan
Renkli Macun Yapılışı
Bir kaba şekeri, suyu ve limon tuzunu koyup, kısık ateşte şeker eriyene kadar karıştırın. Kaynamaya başlayınca, bıçağın ucu ile gıda boyası ilave edin. Kıvamını anlamak için bir kaseye soğuk su koyarak, kaynayan macundan bir-iki damla damlatın. Elinizle sudan aldığınız malzeme macun kıvmında ise, suyla ıslatılmış sert bir zemine dökün. Yanlarından kaşıkla toplayıp, cam bir kaba alın. Yenileceği zaman çöp şişlere ya da kürdanlara sarın.
Ben bu tarife göre yaptım ; gıda boyası koymadım. ıslatılmış yere dökmek yerine metal bardağa koydum , soğumadan da bir tatlı kaşığı reçel ( çilek ) koydum. Reçel sayesinde hem renkli , hem çilekli oldu ayrıca çok çabuk da donmadı.Tadı da güzeldi. Tavsiye ederim
Not ; iki bardağın içine dökmüştüm 1. sine çilek reçeli 2.sine vişneli oralet parçaları koydum rengi güzel oldu ama çok pütürlü oldu ve çabuk dondu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altundsi -- 25 Haziran 2014; 13:56:21 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > Bu mesaja 1 cevap geldi. Cevapları Gizle