Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
872
Tıklama
0
Öne Çıkarma
MacBook Pro Mid 2010 - AirDrop, Handoff çalışmıyor
_
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

MacBook Pro Mid 2010 cihaz kullanıyorum. Yeni aldım ve ilk MacOS deneyimim.
Cihazın desteklediği en son sürüm High Sierra lakin ben "dosdude1 catalina patcher" sayesinde cihazı Catalina sürümüne yükselttim.
Cihaza yaptığım ram ve ssd yükseltmelerinin de desteğiyle herhangi bir donma kasma olmadan sağlıklı şekilde çalışıyor, bir problem yok.

Ancak Apple 'ın "Continuity" olarak ifade ettiği içerisinde AirDropun da yer aldığı, iPhone veya iPad gibi diğer iCloud hesabımızın kullanıldığı cihazlarla senkronize çalışmasını sağlayan özelliği çalışmıyor.
Sebep olarak cihazın içerisinde yer alan ilgili kartın Bluetooth 4.0 desteklemediğini bazı yaptığım araştırmalar sayesinde öğrendim.

Yabancı forumlarda, cihazın içerisinde yer alan kartı değiştirerek bu problemi çözen arkadaşlar var.
Yine yabancı forumlarda sadece yazılımsal müdahaleler ile de bu problemi çözen arkadaşlar olmuş ancak hem çok fazla yabancı terim içerdiğinden hem MacOS e yabancı olduğum için pek anlayamadım ve uygulamaya cesaret edemedim.

Siz böyle bir durumla karşılaştınız mı? Veya karşılaşan bir tandığınız var mıdır? Bu konu hakkında bir fikriniz görüşünüz var mıdır?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Maverick -- 13 Eylül 2020; 17:10:55 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.