DonanımHaber Mini sürüm 2 Ocak 2026 tarihi itibariyle kullanımdan kalkacaktır. Bunun yerine daha hızlı bir deneyim için DH Android veya DH iOS uygulamalarını kullanabilirsiniz.
Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
917
Tıklama
0
Öne Çıkarma
M.2 Nvme Pci-e SSD windows10 kurulumu
K
5 yıl (1666 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba, bir konuda yardıma ihtiyacım var.
Z77 çipsetli bir anakart olan Gigabyte Z77X-D3H kullanıyorum.
512 Gb M.2 Pci-e SSD aldım ama kartımda buna uygun slot olmadığı için M.2 SSD Pci-e dönüştürücü ile anakartın boşta olan 2.Pci-e X16 slotuna taktım. SSD depolama birimi olarak sistem üzerinde görünüyor ve kullanılabiliyor. Fakat bu diske windows yüklemek için Biostan Boot edemedim.
Anakart eski olduğu için Nvme desteği yokmuş. Biraz araştırma yaptım ve bu kartların Biosları modlanarak Nvme modülleri eklenebiliyormuş. Ben de yabancı bir kaynaktan bu işlemle ilgili bir yönergeyi izleyerek Biosu modladım.
Z97 model bir anakartın Nvme modüllerini Z77 karta ekledim ama yine de windows yükleyemiyorum.
Konuyla ilgili destek ve önerilerinizi rica ediyorum.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >

DH forumlarında vakit geçirmekten keyif alıyor gibisin ancak giriş yapmadığını görüyoruz.

Üye olduğunda özel mesaj gönderebilir, beğendiğin konuları favorilerine ekleyip takibe alabilir ve daha önce gezdiğin konulara hızlıca erişebilirsin.

Üye Ol Şimdi Değil





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurunc -- 13 Ağustos 2020; 13:27:58 >

K
5 yıl (1666 mesaj)
Binbaşı
Konu Sahibi

ÇÖZÜLDÜ
Bios modlama işlemini tekrar en baştan yaptım ve biosta uefi ayarlarını aktif ettim ve sorun çözüldü.
< Resime gitmek için tıklayın >



K
5 yıl (1472 mesaj)
Yüzbaşı

Tam da onu diyecektim, görünürde sorun yok sadece ayarları kurcalayın bu tarz durumlarda.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.