Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
752
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Linux Yaz Kampı 2012
E
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

< Resime gitmek için tıklayın >



Linux Yaz Kampı 2012, 23 Haziran-08 Temmuz tarihlerinde Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nde düzenleniyor.
Farklı alanlarda, farklı bilgi düzeylerine hitap eden dört paralel sınıfta gerçekleşecek eğitimlere katılım ücretsizdir. Katılımcılardan yalnızca kendi yol/konaklama/yemek masraflarını karşılamaları beklenmektedir.
Eğitimlerde kontenjan sınırlıdır. Başvurularda öncelik görevlendirme alan kamu ve üniversite bilgi işlem personelleri ile LKD ve INETD üyelerine verilmekle beraber; kampa katılım herkese açıktır.

EDIT: Arkadaşlar başvuru fazlalığından yer kalmamış...


Kurslar:

Linux Sistem Yönetimi (1. Düzey)
Linux Sistem Yönetimi (2. Düzey)
LibreOffice/OpenOffice + Linux Masaüstü Kullanımı
Linux’ta Java EE 5 ile Özgür Yazılım Geliştirme
Linux’ta PHP ile Özgür Yazılım Geliştirme


Eğitmenler:

Linux Yaz Kampı 2012 süresince 6 paralel sınıfta kursları verecek eğitmenlerimiz (eğitmenler kesinleştikçe listeye eklenmektedir):
Bekir Doğan
Çağrı Ersen
Çağdaş Direk
Deniz Korkmaz
Devrim Gündüz
Doruk Fişek
Emre Eryılmaz
Engin Aygen
R. Engür Pişirici
Eray Aslan
Erdem Bayer
Fatih Özavcı
Hakan Uygun
Hidayet Doğan
Mustafa Akgül
R. Orçun Madran
Onur Yerlikaya
Osman Ünalan
Özlem Özgöbek
Recep Kırmızı
Umut Işık
Umuthan Uyan
Yavuz Selim Kömür

http://kamp.linux.org.tr/2012/





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evren Küçük -- 9 Haziran 2012; 7:54:21 >

P
12 yıl
Yarbay

benim öğrenmek istediğim
tüm dünyada kabul gören bir standart olmuş (her yerde geçen)
MS sertifikası misali, bir linux sertifika sistemi varmı !?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ProjectMan -- 9 Haziran 2012; 6:14:38 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
12 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: playstyle

benim öğrenmek istediğim
tüm dünyada kabul gören bir standart olmuş (her yerde geçen)
MS sertifikası misali, bir linux sertifika sistemi varmı !?

Redhat sertifikası var.

http://www.redhat.com/training/certifications/rhce/

http://h30458.www3.hp.com/tr/tr/smb/821786.html


quote:

Öncelikle RHCE nedir ondan biraz bahsedelim.RHCE'nin açılımı Red Hat Certified Engineer'dır.Yani Sertifikalı RedHat Mühendisi.Tabiki bu ünvanı kazanabilmek için öncelikle bir sınava girmek gerekiyor : Rhce sınavı.

RHCE sınavı beş buçuk(5.5) saat sürüyor.Sınav bir bilgisayar laboratuvar'ında yapılıyor.İlk 2,5 saatinde problem çözme , son 3 saatinde de sıfırdan bir sistem kurulumu ve konfigürasyınlarını içeriyor.

Merak edenler için söyliyeyim RHCE sınavı ülkemizde 500$-600$ arasında değişen fiyatlarda yapılıyor.Bu fiyat sadece sınav ücreti.Eğer sınavdan önce kursa vs. gitmek isterseniz de tabiki bu mebla artıyor.

Peki RHCE olmak gerekli mi? Aslında işin iki farklı boyutu var.Ülkemizde RHCE sayısı çok az.Bu nedenle sistem yönetimi alanında iş ararken bu sertifikaya sahip olmak sizi bir adım öne çıkarabilir.Ülkemizdeki sertifika manyaklığını da göz önüne alırsak(ki en dandiğinden bir toplantıya gittiğinizde bile katılım sertifikası veriyorlar artık) ve iş verenlerimizin maalesef kişiyi değil sertifikayı(yani o kağıdı) işe aldığını düşünürsek RHCE olmak çok büyük avantaj.Sınav için ödediğiniz ücret kazanacaklarınızın yanında zamanla komik kalabilir.

Diğer açıdan bakacak olursak , pek çok insan sertifikasız olmasına rağmen bu konularda uzmanlaşmış ve o sisteme taklalar attırabilecek düzeyde olabiliyor.Belki de bu durumdaki pekçok kişi RHCE olanlardan daha da iyi olabilir.Bu noktada sorumluluk işveren'e düşüyor.Aslında kurumların personel alırken diploma ve sertifikaya bakmayıp kendi içlerinde gerçekten zorlayıcı sınavlar yapmalarından yanayım.Zaten sertifikalı kişi de o sertifikayı hak ediyorsa sınavın da hakkını verecektir.

Kendi şahsım adına konuşacak olursam , ne olursa olsun ilerleyen planlarım arasında RHCE olmak var.Dediğim gibi gerçekten birşeyler biliyor olabilirsiniz ama bunu işveren'e anlatamadığınız müddetçe bilginiz ne yazıkki işe yaramayacaktır.Bu nedenle en azından şimdilik ülkemizde sertifikaların önemi var ve RHCE olmak bir avantaj...

http://teknodergi.org/rhce-olmak-gerekli-mi



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.