Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
408
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Linksys Router ve IP dağıtımı
T
14 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar,

Geçtiğimiz sene aldığım ve bugüne kadar sorunsuz kullandığım routerımın kaldığım yurttaki insanlara zararı dokunmasından çekiniyorum. Sık sık internette yaşanan sorunlar için teknik desteğe başvurulmasının ardından birinin getirdiği routerın yurttaki odalara IP dağıttığı ve bu sebeple internette kilitlenmeler yaşandığı söylendi. Ben de insanları mağdur etmemek adına ayarlarımı burada paylaşıp bir yanlışlık yapıp yapmadığımı öğrenmek istedim.

Yurttaki internetimizin mantığı, oda duvarında 1 tane bulunan ethernet girişlerine çoklayıcı yardımıyla 2 bilgisayar bağlıyoruz. Her oda direkt olarak yurt binasının sunucusuna bağlı (o da okul sunucusuna). Ben kablosuz internete de ihtiyaç duyduğumdan ötürü Linksys WRT160N router kullanıyorum. Bu routerı kullandığım zaman, binadaki hiç bir bilgisayar beni ben de o bilgisayarları ağ üzerinden bulamıyorum, yani normalde ağ bağlantımız mevcut. Yurtta bulunan sunucuya giriş ekranı istediğimde "Allied Telesyn AT-8748XL" modeli çıkıyor.

DDWRT yüklü routerımın ayarlarından ekran görüntüsünü ekliyorum,

< Resime gitmek için tıklayın >

Bu ayarlar dışında sağlıklı internet bağlantısı elde edemedim. DHCP server ayarı beni korkutan bir kısım. Sizce bu ayarlar routerıma bağlı olmasa da diğer odalara IP atamama sebep olabilir mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Force -- 29 Eylül 2010; 18:01:01 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.