Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
2
Cevap
1074
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Link Değişimi Nedir?
S
10 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Yazımıza başlamadan önce “Link Değişimi” terimini açıklayalım.Link değişimi adından da anlaşıldığı gibi link değiştirmedir.Yani bir siteyle başka bir sitenin birbirlerine linklerini yerleştirmeleridir. Bu değişimler sayesinde arama motorlarında daha da üst sıralara çıkma olasılığınız artar.Ayrıca link değişimi SEO konusunda da önemli bir yere sahiptir.Çünkü ikisi de arama motorlarında yükselmek için yapılır.

Peki Hangi Sitelerle Link Değişimi Yapmalıyım ?


Aslında link değişiminde en önemli yer burasıdır.Çünkü hangi sitelerle link değişimi yapacağınıza doğru karar vermelisiniz.Arama motorlarında yükselmek için en çok benzer içerikli sitelerden alınan linklerin faydası vardır.Örneğin; otomobil içerikli bir siteniz var ve film içerikli bir site ile link değişimi yaptınız.Bu değişimin size elbette bir faydası olur ancak başka bir otomobil sitesiyle yaptığınız bir link değişiminin faydası daha fazla olabilir.

Link Değişimi Nasıl Yapılır ?

Link değişimi yapacağınız siteye şu şekilde bir kod parçacığı vermelisiniz:

<a href=”http://www.siteniz.com” title=”başlığınız”>başlığınız</a>

Yukarıdaki linktewww.siteniz.com yazan yere kendi sitenizin linkini yazmalısınız.Ayrıca başlığınız yazan yere arama motorlarında yükselmek istediğiniz kelime veya kelimeleri yazın.Ama bu başlıkları yazarken sitenizin başlığı ile uyumlu olmasına dikkat edin.Yukarıdaki kod parçacığını kendinize göre düzenledikten sonra link değişimi yapacağınız kişiye vermelisiniz.Link değişimi yapacağınız kişide size buna benzer bir kod parçacığı verecektir.Siz de karşı tarafın vereceği bu kodları sitenize yerleştirmelisiniz.Linkler genelde footer denilen sitenin en altına veya header denilen sitenin en üstüne yerleştirmelidir. Bu bölgelere eklediğiniz linkler her sayfada çıkar. Ama görünüm açısından genelde linkler sitenin en altına yerleştirilir.Title bölümünü çok fazla tutmanız sizin zararınıza olabilir.Çünkü arama motorları sizin sitenizi istenmeyen site konumuna düşürebilir.Bunun için olabildiğince title bölümünü kısa ve öz tutmaya çalışın.

Link Değişimi Kaça Ayrılır ?

Link değişimi kendi içerisinde ikiye ayrılır.Bunlar:

1) Düz link değişimi

2) Çapraz link değişimi

Düz link değişimi
Düz link değişimi iki sitenin birbirlerinde linklerini paylaşmalarıdır.Arama motorları tarafından pek sevilmeyen bir değişim türüdür.Çünkü arama motorları link değişimi yapıldığını anlıyor ve sitenizi yükseltmek yerine düşürebiliyorlar.

Çapraz link değişimi
Çapraz link değişimi yapmak için en az üç siteye ihtiyaç vardır.Çünkü çapraz link değişimlerinde karşılıklı link değişimleri yapılmaz.Örneğin:

A sitesi B sitesinin linkini yayınlıyor.C sitesinde ise A sitesinin linkini yayınlıyor.

Bu şekilde arama motorlarının dikkatini çekmeden link değişimi yapmış oluyorsunuz. Çapraz link değişimleri düz link değişimlerine göre yararı daha fazladır çünkü arama motorları link değişimi yapıldığı fark etmiyor.

Her Siteyle Link Değişimi Yapılırsa Ne Olur ?

Link değişimi arama motorlarında yükselmek için yapılır.Ama her link değişiminde sitenizden link çıkışı yapmış olursunuz.Kısaca “link çıkışı” terimini açıklamak gerekirse: Bir siteyle link değişimi yaptınız.Link değişimi yaptığınız sitenin linkini yayınladığınızda sitenizde bir link çıkışı yapmış oluyorsunuz.Her link çıkışı sitenize arama motorlarında yükselmenizi zorlaştırabilir.Bunun için link değişimi yaparken fazla değişim yapmamanız yararınıza olacaktır.Ama sizin sitenizde az belki de hiç link çıkışı yoktur.Ancak link değişimi yaptığınız sitenin çok link çıkışı varsa size fazla bir faydası olmayacaktır.Çünkü sadece bir link çıkışı olan bir sitededen alacağınız değer ile on çıkışı olan bir sitededen alacağınız değer aynı olmayacaktır.Çünkü link aldığınız sitenin değeri kaç link çıkışı varsa o link çıkışlarına sitenin değeri bölünüp yollanır.

Sitenin Değerleri Nelerdir ?


Yukarıda sitenizin alacağı değerlerinden bahsedildi.Peki sitenizin bu değerleri nedir neleri kapsar ?

Her link değişimi yaptığınızda, değişim yaptığınız sitededen bir backlink almış olursunuz.Kısaca “backlink” nedir açıklayalım: Backlink bir sitenin size verdiği linktir.Bu link ile arama motorlarına sizin sitenizi tavsiye etmiş oluyor.Eğer arama motorlarınca sevilen bir sitededen alırsanız sizinde arama motorlarında değeriniz yükselebilir.Özellikle benzer içerikli ve arama motorlarında yüksek sıralamalarda olan siteler ile yapacağınız link değişimleri sizin açınızdan çok iyi olacaktır.Arama motorları arasında özellikle Google en çok benzer ve yüksek PageRank’a sahip sitelerden alınmış backlinkleri dikkate alır.

PageRank Nedir ?

Yukarda PageRank isimli bir terimden bahsedildi.PageRank terimini kısaca açıklarsak: PageRank teriminin Türkçe karşılığı ise “Sayfa Değeri”dir.PageRank, Google tarafından geliştirilmiş bir sistemdir.Siteleri 0’dan 10’a kadar sıralar.Bir sitenin PageRank değeri ne kadar yük++++e Google’ın o siteye verdiği önem ortaya çıkar.PageRank değeri diğer arama motorları tarafından değerlendirilmez.Çünkü PageRank sistemini sadece Google kullanır.

Link Değişiminde PageRank’in Önemi Nedir ?

Eğer Google’ın arama sonuçlarında yükselmek istiyorsanız PageRank’i yüksek sitelerle link değişimi yapmanız faydanız olacaktır.Çünkü PageRank değeri yüksek olan bir sitededen alacağınız backlink, Google’da daha yüksek yerlere getirebilir.Çünkü PageRank değeri yüksek olan bir site Google’a sizi tavsiye etmiş oluyor.Ancak daha öncede bahsettiğim gibi benzer içerikli sitelerle linki değişimi yaparsanız daha çok faydasını görebilirsiniz.

Çok fazla link değişimi de sitenize zarar verebilir.Çünkü arama motorları bir anda backlink artışları olan siteleri istenmeyen site konumuna düşürebiliyor.Bu da arama sonuçlarında sitenizi daha geri sıralarda gösterilmesine sebep olabilir veya tamamen arama sonuçlarından sitenizi kaldırabilirler.

ALINTI



B
7 yıl
Er

Ansiklopedi de bu kadar detaylı yazmıyordur. Çok faydalı bilgiler, eline sağlık :)





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzamancom -- 10 Mart 2017; 22:56:51 >

T
7 yıl
Teğmen

İsteyen varsa link değişimi yapabiliriz.
NOT: Teknoloji bloğumda...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.