Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir, 2 mobil kullanıcı
6395
Cevap
353332
Tıklama
73
Öne Çıkarma
Cevap: LG OLED Kullanım, Kontrol ve Yardımlaşma Konusu (245. sayfa)
M
2 yıl
Yarbay

Hiç bir sıkıntısı yok. Mağazada 2 tane var. Bir tanesi eski webos sürümleri için. Onun sürümü epey eski ama o da sorunsuz çalışıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @Murtey
S
2 yıl
Teğmen

Merhabalar,

55C2 ürün aldım. Ancak burn in konusunda çekincelerim var.
Ekran yanığından kaçınmak için yapmam gereken ayarları paylaşacak biri var mıdır?
Şimdiden teşekkürler yardımlarınız için.
(İlk sayfaya baktım bulamadım)



A
2 yıl
Yüzbaşı

Uh deridi için çakma kumanda onerirmisiniz çok çeşit var



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

H
2 yıl
Yarbay

rtings birkaç OLED modeli için daha önce şurada uzun soluklu burn-in test sonuçlarını yayınlıyordu:


https://www.rtings.com/tv/learn/real-life-oled-burn-in-test


Biraz önce bu testi daha yeni ve daha fazla modelle yeniden başlattıklarını gördüm. Sonuçlar her ay inceleme sayfasında fotoğraflarla gösterilecek.


https://www.rtings.com/tv/tests/longevity-test


C2 için örnek:

https://www.rtings.com/tv/reviews/lg/c2-oled#test_16344



S
2 yıl
Yüzbaşı

Aklımda C2 almak var günde yaklaşık 14-15 saat PC Monitoru olarak kullanmayı düşünüyorum.Eski LG OLED'imin halini görseniz ağlarsınız.Discord şeyleri oynadığım MMO'larda ki skill barları Windows'un kontrol barı falan hepsinin izi kaldı.OLED ve büyük ekrana alıştığım için normal monitörlere geri dönmek istemiyyorum alıp almama konusunda çok kararsız kaldım.



S
2 yıl
Çavuş

Merhaba . Şimdi ben %5 grey testi yaptığımda hangi anın resmi önemli? Test %0 da başlıyor %100 gidiyor ve video. %5 olduğu andaki görüntü mü önemlidir?
%5 olduğu andaki görüntü bu.Normal sayılabilir mi? < Resime gitmek için tıklayın >
Bu görüntü dışında herhangi bir sorun çıkmadı. Yada bu bir sorun mu?



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @SAVIAR
G
2 yıl
Yarbay

Merhabalar,

C1 tv'mi HDMI bağlantısı ile kasaya bağladım ve monitör olarakta kullanmaya başladım.
Bir sıkıntı yaratır mı? Önerileriniz var mı bununla ilgili?


Bu mesaja 2 cevap geldi.
C
2 yıl
Binbaşı

Hiçbir sorun olmaz. Çok kişi var bu şekilde kullanan. Bende iki yıldır monitör olarak kullanıyorum.
Ev gösterge panelinden Pc ye bağladığınız HDMI portunu "PC" olarak değiştirmeyi unutmayın.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CueMaker -- 16 Şubat 2023; 9:40:36 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gfblugano35
G
2 yıl
Yarbay

Onu değiştirmedim. Nasıl değiştirebilirim? Birde ne faydası olur ?



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @CueMaker
C
2 yıl
Binbaşı

Kumandanın üzerindeki ev tuşuna basın. Sol alt köşede ev gösterge paneli var. (Benim TV GX ancak C1 de de menü hemen hemen aynıdır diye tahmin ediyorum) Orada hangi hdmi portunu ne amaçla kullanıyorsanız ona göre seçim yapabiliyorsunuz, değişikliği yaptıktan sonra kaydetmeyi unutmayın.

Titreşim kesme, Freesync ve G-sync' nin aktif olabilmesi, 10 bit renk derinliği, RGB 4:4:4 piksel dizilimi, input lag gibi değerleri PC ye göre optimize ediyor TV. Farkı anında anlarsınız zaten.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gfblugano35
G
2 yıl
Yarbay

Çok teşekkür ederim, akşam eve gidince bakacağım.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @CueMaker
M
2 yıl
Yarbay

OLED parlaklığının 50 civarında olması, alttaki görev çubuğunun da otomatik gizle modunda olması ve sürekli ekranda kalmaması gerekiyor. Ayrıca ideal kullanım için Fancyzones uygulamasını kullanabilirsiniz. Video'da örnek mevcut.



https://www.youtube.com/watch?v=QqVwlMmL4mw&t=3s


https://www.youtube.com/watch?v=io_AFseYleE





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 17 Şubat 2023; 18:12:11 >

C
2 yıl
Yarbay

Hocam aşağıda linkini verdiğim sayfada Auto hide desktop icons programını kullanmanızı tavsiye ederim. Sadece görev çubuğu değil, ayrıca masaüstü simgelerini de gizleyip bir mouse hareketi ile tekrar anlık görünür yapabiliyorsunuz. Çok işlevsel bir program.

https://www.makeuseof.com/ways-to-hide-desktop-icons-on-windows/#:~:text=Now%2C%20you%20can%20start%20hiding,by%20pressing%20the%20F12%20hotkey.

Bunun dışında LG Companion yazılımını da kurmanızı tavsiye ederim. Bu da çok iyi özelliklere sahip.

https://github.com/JPersson77/LGTVCompanion


https://github.com/JPersson77/LGTVCompanion/releases/tag/v2.1.0
Ben ekstra olarak sürekli değişen duvar kağıtları kullanıyorum. Ama LG Companion üzerinden yaptığım 2 dakikada bir işlem olmayınca ekranı uyutma özelliği açık olduğu için pek gerek kalmıyor aslında.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gfblugano35
K
2 yıl
Yüzbaşı

Merhabalar lg oled c2 kullanıyorum. Daha önceden hiç denemediğim için bilmiyorum soru size komik gelebilir. Tv için kablosuz klavye mouse ihtiyacı hasıl oldu. Ama tv için önerilen touchpadli modeller yerine normal mouse kullanmak istiyorum. Şunu alsam çalışır mı acaba ? Şimdiden herkese teşekkür ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yüzbaşı

T
2 yıl
Yarbay

Linki önceki mesajınıza editleyerek ekleyebilir, yeni mesaj yazmanıza gerek kalmazdı 🙂.
Sorunuza gelirsek evet, sorunsuz çalışır. USB dongle'ı olan klavye ve fareler çalışır; set şeklinde tek alıcısı olanlarda çalışır. Ayrıca webOS'un son sürümlerinde bluetooth klavye/fare desteği geldi. Logitech ürünleri ile ekstra bilgi vereyim. Bu tarz setlerin alıcıları iki donanımı destekler. Setteki klavye veya fare herhangi biri bozulduğunda yedekte olan veya yeni alacağınız aynı marka ürünü bu alıcıya tanıtıp devam edebilirsiniz. Bunu Logitech'in web sitesinde bulabileceğiniz yazılımı ile bilgisayarda yapıyorsunuz. Ayrıca Unifying özelliği olan USB alıcılı Logitech ürünleri alırsanız 6 adete kadar klavye, fare, gamepad, pointer gibi farklı Logitech ürünlerini bu alıcıya atayabilirsiniz. Alıcılar nano özellikte olup hayli küçük oldukları için kaybolma riskleri fazla; bozulma ve kaybolma durumunda ürünün seri numarası ile başvurup bir defaya mahsus olmak üzere yurtdışından size alıcı gönderiliyor. Bununla ilgili forumda bir sayfada vardı, bulursam mesaja eklerim.
Bundan başka Logitech ürünlerinin pil tüketiminin çok çok tasarruflu olduğunuda ekleyeyim. Kısacası çevre birimlerinde Logitech ürünlerini güvenle alabilirsiniz.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/149783036





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tayaydin -- 18 Şubat 2023; 20:17:49 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @kargalarrr
G
2 yıl
Yarbay

hocam lg companion uygulamasını indirdim, tv bir izin istedi yüklemede onay verdim. Nedir bu onay? bir sorun olmaz dimi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @carman1tr
K
2 yıl
Yüzbaşı

Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler çok faydalı oldu.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tayaydin
C
2 yıl
Yarbay

O televizyona komut yollamanın izni hocam ben verdim zamanında. Herhangi bir sorun yok.
Mesela pc kapatacaksınız diyelim. Uygulama TV ye kapanma komutu yollasın seçeneğini seçerseniz o komutu yollaması gerektiği için izin veriyorsunuz.




Bu mesajda bahsedilenler: @gfblugano35
@
2 yıl
Yarbay

Güncellemeyi yapmama karşın halen böyle uyarı alıyorum.Normal mi bu?Harici uydu alıcı kullanıyorum (Digitürk)

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.