Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6830
Cevap
543629
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: ★★★★ LG G7 ThinQ ANA KONU ★★★★ (28. sayfa)
P
6 yıl
Yarbay

G7 de kronik sorun varmı ? G4 kullanıyorum.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Çavuş

Telefonu cumartesi aldım çok hoşuma gitti. O günden beri tüm ayarlarını kurcalıyorum, bir çok ayar eklemişler herşeyi kendi zevkinize göre kişiselleştirebiliyorsunuz. En çok hoşuma giden ise ekran ve sesi oldu. Mükemmel bir hoparlöre sahip. Ve ayrıca ses ile ekran kilidi açma özelliği de çok hoş. Sesimi açıl susam açıl diye kaydettim ne zaman söylesem ekran açılıyor :) şimdilik dikkatimi çeken bunlar pili de bu sefer ki kullanimda ne kadar ekran süresi verdiğini yazarım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Teğmen

Pil değerlendirmeni bekliyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @marist
M
6 yıl
Çavuş

Şarjı tam doldurduktan sonra aktif olarak facebook,youtube,instagram ve chrome kullandim parlaklik yüzde 45 idi. Bence şarjı çok iyi olmasada, kötü de sayılmaz. Çok fazla oyun aynamayan için günü rahatlıkla çıkarır bence. Az önce kamerayi kurcalayım dedim normalde yavaş yavaş inen şarj yüzdesi daha çabuk indi. Onun dışında herşey çok güzel yağ gibi akıyor telefon. Benim çok hoşuma gitti.

< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Çavuş

Belki işinize yarar bu bilgiler.



LG G7 ana ekran ipuçları

Ana ekran düzenini değiştir: LG, sizi ana ekranınızı nasıl düzenlediğinizi değiştirmenizi sağlar. Bir uygulama çekmecesi, büyük simgeler ve metin içeren basit bir EasyHome veya uygulama çekmecesi olmayan geleneksel bir sürümünüz olabilir. Ana ekrandaki duvar kağıdına uzun basın, “Ana ekran ayarları” nı seçin ve en üstteki seçeneği oluşturmak istediğiniz stili seçin.



Ana ekrandaki uygulamaların sayısını değiştirin: Kılavuzun boyutunu ayarlayarak ana ekranda oturan uygulamaların sayısını değiştirebilirsiniz. Yukarıdaki gibi ana ekran ayarlarına gidin ve ızgara boyutunu göreceksiniz. Çok fazla tıkanıklık olduğunu düşünüyorsanız ya da daha sıkı paketlenmiş şeyler istiyorsanız, onu buradan değiştirebilirsiniz.



Klasör görünümünü özelleştir: Oluşturduğunuz uygulama klasörlerinden herhangi birine dokunun ve basılı tutun, ardından klasörün adına dokunun. Daha sonra, yalnızca klasörün adını değiştiremezsiniz, aynı zamanda arka plan rengini de değiştirebilirsiniz.



Akıllı Bülteni Etkinleştir: LG’nin uzun servis yazılımlarından biri olan Smart Bulletin. Esasen, takvim, müzik, sağlık ve cihaz yönetimi gibi diğer alanlardan yararlı bilgileri gösteren yeni bir ana ekran sayfası olarak görünen bir widget. Açmak veya kapatmak için duvar kağıdına uzunca basarak ana ekran ayarlarına gidin ve Akıllı Bülten’i açın veya kapatın.



Ekran kaydırma efektini değiştir: Aynı ana ekran ayarları menüsünde ekran kaydırma efekti seçeneğini bulacaksınız. Bu, esas olarak, aralarında gezinirken ana ekranların her biri arasındaki animasyonu veya geçişi değiştirir.



Simge şeklini değiştir: Varsayılan olarak, tüm uygulama simgeleri yuvarlak bir kare arkaplana sahiptir. Bunu kaldırmak için ana ekran ayarları menüsünde kalın ve “Simge şekli” ni seçin, ardından simge arka planını kaldırmak için “orijinal” i seçin.



Kısayolları aramak ve erişmek için aşağı kaydırın: Telefonlar büyüdükçe, her şeye kolayca erişmek için bir mücadele olabilir. LG, sık kullandığınız bazı uygulamaları ve hizmetleri bir araya getiren bir sayfaya götürecek bir aşağı doğru kaydırma özelliğini etkinleştirdi. En iyi kişileri, mesajlaşma mesajlarını, sık uygulamalara veya web sayfalarına ulaşmak için aşağı doğru hızlıca kaydırabilirsiniz. Gerçekten faydalı. Ana ekran ayarlarına gidin ve “ara” seçeneğini etkinleştirin.



Gezinme düğmesi arka plan rengini özelleştir: Ekran ayarları menüsünde bir “Ana dokunma düğmeleri” seçeneği göreceksiniz. Bunu açtığınızda, telefonunuzu biraz daha özelleştirmek için seçebileceğiniz bir dizi arka plan tonu görürsünüz.



Siparişi veya gezinme denetimlerini yeniden düzenle: Aynı “Ana ekran düğmelerinde”, “Düğme kombinasyonu” görürsünüz. Bu, düğmelerin seçimini, isterseniz bir bildirim kısayolu, yakalama ve QSlide ekleme seçeneği ile yeniden düzenlemenize izin verir. Ayrıca, düğme konumlarını tercihlerinize göre değiştirebilirsiniz.



Bazı uygulamalarda gezinme düğmelerini gizle: 18: 9 ekrana sahipseniz, navigasyon düğmeleri de onları isterseniz otomatik olarak gizlenir. Onları istemezseniz, soldaki simgeye iki kez dokunarak gezinti çubuğunu kilitleyebilirsiniz. Ya da hangi uygulamaların nav bara sahip olacağını ve hangilerinin kullanılmayacağını seçebilirsiniz. “Ana Sayfa düğmelerini gizle” ye gidin ve tüm uygulamaların bir listesini alırsınız, böylece “tüm” veya sadece bazı uygulamalarda gizlenmeyi seçebilirsiniz.



Sistem temasını değiştir: Yine de Ekran ayarları içinde “Wallpaper & Theme” e basın ve yeni bir tema seçip uygulayabilirsiniz. Bu, uygulama simgesi tasarımını, duvar kağıdını ve menü renk düzenlerini değiştirir. Yeni temalar indirmek için, ya üst köşedeki indirme simgesine basın ya da SmartWorld uygulamasına gidin.



Sistem yazı tipini değiştir: Aynı Ekran ayarları menüsünde, Yazı tipi bölümünün altında önceden yüklenmiş yazı tipleri, yazı tipi boyutları arasından seçim yapabilir ve kalın konturlar istiyorsanız kalın seçeneği belirleyebilirsiniz.



Cep-tüysüz

LG G7 ThinQ ipuçları ve püf noktaları resmi 2

LG G7 ekran ipuçları

Çentik nasıl gizlenir veya renklendirilir: Kafa karıştırıcı, LG çentik “yeni ikinci ekran” diyor. Ayarlar> Ekran> Yeni Saniye Ekranı’na gidin ve çentik kontrolü için tüm seçenekleri bulacaksınız. Onu gizleyebilir, renklerle koruyabilir ve uygulama köşelerinin şeklini değiştirebilirsiniz.



Ekran çözünürlüğünü ayarlayın: Biraz pil tasarrufu yapmak isterseniz, ekran çözünürlüğünü Quad HD + ‘dan düşürmeyi seçebilirsiniz. 720 veya 1080’yi seçebilir veya en fazla 1440 ayarında saklayabilirsiniz.



Uygulamaları 18: 9’a sığdırmak için ölçeklendir: LG’nin 18: 9 ekranı ile, uygulamalar ekranın tamamını doldurmak için otomatik olarak ölçeklenmez. Bu, genellikle ekranın üst ve alt tarafındaki siyah çubukları görmeniz anlamına gelir. Oranı değiştirmek için Ayarlar> Ekran> Uygulama ölçeklendirmeye gidin. Değiştirmek istediğiniz uygulamayı seçin ve ekranı doldurmaya zorlamak için “tam ekran” ı seçin. Hepsini ölçeklendirmek zorunda değilsin.



Mavi ışığı filtreleyin: Konfor Görünümü LG’nin mavi ışık filtresi veya gece modu için daha iyi bir gece okumayı ve izlemeyi sağlayan adıdır. Ekran> Ayarlar’da ve hızlı ayarlarda bulabilirsiniz. Seviyeyi tercihinize göre ayarlayabilir ve otomatik olarak açılacak veya kapanacak bir program belirleyebilirsiniz.



Her zaman açık ekranı etkinleştirin: Samsung’a benzer şekilde, LG telefonlarında bekleme ekranında kilit ekranında saat ve bildirimleri gösteren her zaman bir Ekran özelliği vardır. Ayarlar> Ekran, Her zaman açık ve etkinleştirmek için açık. Ayrıca, belirli zamanlarda kapanacak bir zamanlama da belirleyebilirsiniz.



Artırılmış ultra parlaklık: LG G7 en parlak günlerde yansımaları kesecek 1000 nit’de ultra parlak bir mod sunuyor. Bununla birlikte, manuel olarak devreye girmelidir, böylece hızlı ayarlar, parlaklık kaydırıcısının sol tarafındaki simgeye hafifçe vurur. Ekran desteğini çekecek.



KnockON’u etkinleştirin veya devre dışı bırakın: Ekranı açmak veya kapatmak için ekrana iki kez dokunabilirsiniz. Ayarlar> Genel’e gidin ve bunun için geçiş anahtarını bulacaksınız.



LG G7 kilit ekranı ipuçları

Bir hava durumu animasyonu ekle: LG’nin kilit ekranı ile ilgili harika şeylerden biri, yağmur yağdığında veya kar yağdığında, görünecek bir animasyon elde edebiliyor olmanız. Ayarlar> Genel> Ekranı ve güvenliği kilitle, ardından “Kilit ekranını özelle” ye git ve hava durumu animasyon anahtarını değiştir.



Uygulama kısayolları ekle: Kilit ekranı ayarları ekranında, “kısayollar” a dokunun ve ardından kilit ekranınızdan doğrudan erişmek istediğiniz uygulamaları eklemek için “+” ikonlarına basın. En fazla beş tane ekleyebilirsiniz – ancak bunları kullanmayı seçerseniz, yine de telefonunuzun kilidini açmanız gerektiğini unutmayın.



Kaydırma kaydırma efektini değiştir: Ekran kaydırma efektini seçin ve sonra telefonun kilidini açmak için hızlıca kaydırdığınız sırada görünen beş farklı animasyon arasından seçim yapın. Parmak izi tarayıcısını kullanırsanız, muhtemelen bu seçeneği atlayabilirsiniz.



Kilit ekranını kapat: Kilit ekranı ayarlarında, “Ekran kilidini seç” seçeneğini seçin ve ardından “yok” u seçin. Bu, telefonun kilidini açmak isteyip istemediğinizi (PIN, Desen veya Parmak İzi ile) seçebileceğiniz bir menüdür.



Bir Tıklama Kodu ekleyin: Yukarıdaki gibi aynı ekran kilidi ayarlarında, Knock Code’u etkinleştirebilirsiniz. Esasen, ekranı seçilen bir desende çalar ve telefonun kilidini bu şekilde açarsınız.



LG G7 Bağlam Farkındalığı ipuçları

LG’nin yazılımı hakkında harika olan ve yıllardır süren bir şey, birkaç işlevi otomatikleştirme seçeneğidir, böylece bunu düşünmek zorunda kalmazsınız. Bir zamanlar Akıllı Ayarlar olarak adlandırılan, artık İçerik Farkındalığı olarak adlandırıldı. Sadece Ayarlar> Genel’e gidin ve ardından İçerik Farkındalığı’nı seçin.



Bir ev konumu ayarlayın: “Evde” işlevini seçin ve konum erişim isteğini kabul ederek seçeneği açın. Sonra “Ev adresini değiştir” seçeneğini seçin ve GPS konumunuzu bulup bunu ev olarak kaydedin.



Ayarları konuma göre değiştirin: Ev konumunuzu belirledikten sonra, telefonunuzu, ses profilinizin yanı sıra Bluetooth ve Wi-Fi bağlantılarınızı otomatik olarak değiştirmesini söyleyebilirsiniz. Ayrıca, “Evden uzakta” menüsünde ayarlanan ev konumunuzdan çıktığınızda değişecek şekilde ayarlayabilirsiniz.



Bir müzik uygulamasını otomatik başlat: Spotify, Deezer, Apple Music, Tidal veya başka bir müzik uygulaması kullanıp kullanmadığınıza bağlı olarak, telefonunuzu kablolu veya kablosuz kulaklıklarınızı bağladığınızda otomatik olarak başlatacak şekilde ayarlayabilirsiniz. İçerik Farkındalığı menüsünde “Kulaklık takıldığında” veya “Bluetooth cihazı bağlandığında” seçeneğini belirleyin. Sonra sadece başlatmak için istediğiniz uygulamayı seçmeniz gerekir.





LG G7 ThinQ ipuçları ve püf noktaları image 3

LG G7 kamera ipuçları

Güç düğmesiyle kamerayı açınız: Standart bir Android kısayolu, ancak kamerayı, güç düğmesine iki kez basarak başlatılacak denetimleri arıyorsanız, Ayarlar> Genel> Kısayol tuşlarına gidin ve bu seçeneği açın. Hey presto, kamerayı başlattı daha kolaylaştı.



Süper Parlak Kamerayı Kullan: LG G7’de yeni olan “Süper Parlak” kamera. Bu iki modda çalışır, otomatik veya manuel. Kamerayı aç, ayar çarklarına bas ve modlar arasında geçiş yapma seçeneğini bulacaksın. Ancak kılavuzu manuel olarak bırakmanızı öneririz. Çünkü düşük ışıkta, yeterince karanlıksa Süper Parlak Fotoğraf Makinesi seçeneğine geçebilirsiniz. Otomatikse, her zaman ateşlenir ve istediğiniz fotoğrafı alamazsınız.



Geniş açılı kameraya geç: LG G7’nin düzenli ve geniş açılı bir kamerası var. Vizörün en üstünde, biri üç ağaçlı diğeri tek bir ağaç olan iki simge göreceksiniz. Kameralar arasında geçiş yapmak için bunlara dokunun.



AI Cam veya Google Lens ile etkileşim kurun: AI Cam, fotoğrafta ne olduğunu tanımlamak ve ayarları optimize etmeyi amaçlamaktadır. Otomatik değil, açmalısın. “AI CAM” vizöründeki kelimeleri göreceksiniz. Buraya dokunun ve AI Cam’ın çalışmaya başladığını göreceksiniz. “Google Mercek” e de dokunabilir ve Google’ın, görebileceklerini belirleme konusundaki aksiyonu için doğrudan bu uygulamaya gidersiniz.



Bir fotoğrafı çektikten sonra ayarlayın: Portre modu ön ve arka kameralarda mevcuttur, tekrar portre moduna erişmek için vizördeki sözcüğe dokunun. Fotoğrafı çek – o portre çalıştığı söyleyecektir. Ardından resmi görüntüleyin ve sağ üst köşede bir simge görürsünüz. Buna dokunun ve arka plan bulanıklığının yoğunluğunu ayarlayabilirsiniz.



Resim çekmek için peynir deyin: Kamerayı çalıştırın, ayarlara dokunun ve “Peynir kapağı” anahtarını değiştirin.



Manuel mod çek: Manuel kontrolleri etkinleştirmek için küçük kare “Mod” simgesine dokunun. Daha sonra manuel modu seçebilir ve odak, ISO, deklanşör hızı, pozlama, parlaklık ve beyaz dengesini manuel olarak ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, video için manuel bir mod da bulunmaktadır, kullanışlı bir ölçüm cihazı ile sol ve sağ mikrofon seviyelerini kontrol edebilirsiniz.



Ön / arka kameralar arasında geçiş yapın: Ön ve arka kameralar arasında geçiş yapmak için, ekrandaki kamera simgesine dokunabilir (bunun altında yuvarlak bir ok bulunur) veya sadece ekranda yukarı veya aşağı kaydırabilirsiniz.





LG G7 ThinQ ipuçları ve püf noktaları resim 4

LG G7 genel ipuçları ve kısayollar

Google Asistan anahtarını kapatın: LG G7, Google Asistan’ı başlatmak için özel bir düğmeye sahip olmasıyla biraz benzersiz. Eğer hoşlanmıyor ya da hiç kullanmıyorsanız, bunu kapatma seçeneğiniz vardır. Ayarlar> Genel> Kısayol tuşları’na gidin ve oradaki seçeneği göreceksiniz.



LED flaş bildirimleri: Ayarlar> Genel> Erişilebilirlik> İşitme’ye gidin ve ardından “Flaş uyarıları” ayarını değiştirin. Bununla birlikte, gelen arama veya bildiriminiz olduğunda size bildirmek için parlak LED kamera flaşı yanıp söner. Aynı bölgeden gelen LED’i de etkinleştirebilir veya devre dışı bırakabilirsiniz.



Kayan çubuğu kullanın: LG, bazı telefonlarında ikinci ekrandan kurtulduğunda, “yüzen çubuk” adı verilen bir şeyle geldi. Bu, uygulama kısayollarını taşıyabilen ekranın kenarından kaydırarak özelleştirebileceğiniz bir çubuktur. Bunu, tamamen özelleştirebileceğiniz Ayarlar> Genel> Kayan Çubuğunda bulabilirsiniz.



LG G7’nizi DLNA medya sunucusu olarak kullanın: Diğer cihazların cihazınızda içeriklere erişmesine izin verebilirsiniz – fotoğraflar, videolar, müzikler – bunlar DLNA uyumluysa. Ayarlar> Ağ> Medya sunucusu’na gidin ve seçeneği bulacaksınız. Ayrıca hangi cihazların içeriğe erişilebileceğini ve erişemeyeceğini de seçebilirsiniz.



Quad DAC veya DTS: X 3D Surround’u açın: Ayarlar> Sesler’e gidin ve “Ses kalitesi ve efektleri” altındaki kontrolleri bulacaksınız. Burada, kulaklık bağladığınızda DTS: X efektini ve Hi-Fi Quad DAC’ı kontrol edebilirsiniz.



LG G7’de bir ekran görüntüsü alın: Sesi kısma düğmesine ve güç düğmesine aynı anda basın.



Hızlı ayarları düzenle: Hızlı ayarları aşağıya bırakın, “düzenle” düğmesine dokunun. Şimdi mevcut karoları ekleyebilir, kaldırabilir veya yeniden düzenleyebilirsiniz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Teğmen

Gece telefonu bıraktıktan sonra sabah uyandığında yüzde kaç şarj düşüşü ile karşılaşıyorsun?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @marist
A
6 yıl
Er

Arkadaşlar merhaba. Şu Challenge zil sesini yükleyebilen yok mu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Teğmen

https://www.youtube.com/watch?v=m8kW-lWpXOM
Dostlar! Linkteki aranızda linkteki gibi beyaz ekranda cihazın alt kısmında ışık sızması sorununu yaşayan var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @marist
M
6 yıl
Teğmen

Ve ayrıca Always-on-display ekranlar oled veya amoled ekran özelliği değil mi. Bu telefondaki ips ekranda bu teknoloji çok fazla batarya tüketimini de beraberinde getirmiyor mu?




Bu mesajda bahsedilenler: @marist
S
6 yıl
Teğmen

Sony mi özlüyorum.lg dandik.sony tr den cekildiği için mecbur kaldım lg ye.sony geri dön tr yeeee.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
6 yıl
Yüzbaşı

arkadaşlar lg türkiye garantili g7'lerde root twrp gibi işlemler yapılabiliyormu



M
6 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: musq

https://www.youtube.com/watch?v=m8kW-lWpXOM
Dostlar! Linkteki aranızda linkteki gibi beyaz ekranda cihazın alt kısmında ışık sızması sorununu yaşayan var mı?
Şimdiye kadar denemedim ama en fazla 2 yüzdelik iner diye tahmin ediyorum. Çünkü genelde akşam telefonu şarja takıyorum.



Always ekran konusuna gelince şuanda sürekli kullanmama rağmen şarja fazla etkisini görmedim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Çavuş

Bende beyaz ışık gibi birşey de yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

N
6 yıl
Binbaşı

Ekranda ışık sızması yok, başka sorun da yok.

Tek eksi yönü kamera daha iyi olabilirdi.

Root yapmadan o zil sesine ulaşılamıyor onun için paylaşılmıyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
6 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: newfel

Ekranda ışık sızması yok, başka sorun da yok.

Tek eksi yönü kamera daha iyi olabilirdi.

Root yapmadan o zil sesine ulaşılamıyor onun için paylaşılmıyor.
Bence pili daha iyi olabilirdi , pil konusunda biraz eksik



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
6 yıl
Yüzbaşı

Pil çok da kötü değil g6 gibi. 75 dk fortnite ile %35 azalıyor. Günü rahat çıkarır. Yalnız instagram arka planda çok pil tüketiyor burada yazılımsal bir sıkıntı farkettim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
6 yıl
Teğmen

Sony den sonra çok kötü geldi bu telefon.tavsiye etmiyorum.kesinlikle.hediye olmasaydı alınacak tel değil lg7
Galeri de videolar 10 dk bi sesi kesiliyor.abartı seçenek var telde .tam bi ergen telefonu.sony geri gel tr ye.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sismansan -- 11 Kasım 2018; 20:3:44 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İ
6 yıl
Yüzbaşı

Arkardaşlar merhaba. G7 için ekranı tam kapatan ucuz yollu bir ekran koruyucu istiyorum. N11 'den vs alanlar link verebilir mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
6 yıl
Çavuş

Arkadaşlar bir sorum olacak bu demo telefonlar ayrı ve özel mi üretiliyor? Çünkü ben telefonu almadan incelediğimde demo telefondan baya gür ve güzel ses çıkıyordu. Bugün gittim andığım ile demoyu karşılaştırdım müzik çalarda bomboox aktif et kapat yeri vardı benimkinde yok ve sesi demoya göre biraz daha az



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >